Star Cliper Drago

Galeryjka naszych pociech:)
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Post autor: Natalia »

Przed naszym mini tarasem rosną sobie krzaczki. Drago uwielbia w nich nurkować. Na komendę "szukaj" wskakuje w krzaczki, łazi pod zielskiem i szuka zapaszków, piłeczki i innych takich. I chyba to go zgubiło...

Wczoraj mój chłop jechał na ryby i wziął psa ze sobą. Jako, że wcześniej miał Dobermankę która jeździła z nim wszędzie, była ciekawska świata i urządzała sobie przebieżki w terenie jak była z nim na rybach - myślał, że z bullem też mu to przejdzie. Myślał sobie, że on sobie połowi a pies sam będzie zwiedzał grzecznie. Ha ha...

Po wyjściu z samochodu Drago upatrzył sobie piękną, dorodną kępkę zieleninki. Chyba pomyślał, że to nasze krzaczki i władował się od razu po uszy...to były POKRZYWY. Pies dostał świra, biegał, skakał, kręcił się w kółko. Był nie do przywołania. W tym swoim szale wbiegł w jeżyny, na szczęście szybko się wycofał więc skończyło się na jednym kolcu w jednej łapie.

Chłop chciał go wziąć na ręce a pies wyszczerzył się, warczał i kiedy Pan M. (czyli mój chłopak) schylił się żeby chociaż zapiąć go na smycz pies udziabał go w palca. Oczywiście skończyło się na tym, że wkurzony M. na siłę wziął go na ręce i zaniósł do samochodu. Dopiero wtedy piecho względnie się uspokoił.

Efekt wyprawy: czerwony brzuch, siusiak, jajka, wszędzie tam gdzie nie ma sierści, porysowany od jeżyn nos, kolec w łapie, rozorany palec mojego wqur....ego chłopa i zero ryb. No i zdanie "już go nigdzie nie wezmę! "

Wiecie, majówka...
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: swinka »

Sto lat:) Nata powiedz co robisz, że mały zawszetaki biały??? Moja zołza poprostu cały czas jest usmarowana i ma szary lub zółty kolor sierści...tylko po prysznicu jest czysta ( Trzy minuty) :twisted:
Życiowo czyli melanżowo:)
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

<QUOTE author="Natalia"><s>
Natalia pisze:</s>Przed naszym mini tarasem rosną sobie krzaczki. Drago uwielbia w nich nurkować. Na komendę "szukaj" wskakuje w krzaczki, łazi pod zielskiem i szuka zapaszków, piłeczki i innych takich. I chyba to go zgubiło...
Wczoraj mój chłop jechał na ryby i wziął psa ze sobą. Jako, że wcześniej miał Dobermankę która jeździła z nim wszędzie, była ciekawska świata i urządzała sobie przebieżki w terenie jak była z nim na rybach - myślał, że z bullem też mu to przejdzie. Myślał sobie, że on sobie połowi a pies sam będzie zwiedzał grzecznie. Ha ha...
Po wyjściu z samochodu Drago upatrzył sobie piękną, dorodną kępkę zieleninki. Chyba pomyślał, że to nasze krzaczki i władował się od razu po uszy...to były POKRZYWY. Pies dostał świra, biegał, skakał, kręcił się w kółko. Był nie do przywołania. W tym swoim szale wbiegł w jeżyny, na szczęście szybko się wycofał więc skończyło się na jednym kolcu w jednej łapie.
Chłop chciał go wziąć na ręce a pies wyszczerzył się, warczał i kiedy Pan M. (czyli mój chłopak) schylił się żeby chociaż zapiąć go na smycz pies udziabał go w palca. Oczywiście skończyło się na tym, że wkurzony M. na siłę wziął go na ręce i zaniósł do samochodu. Dopiero wtedy piecho względnie się uspokoił.
Efekt wyprawy: czerwony brzuch, siusiak, jajka, wszędzie tam gdzie nie ma sierści, porysowany od jeżyn nos, kolec w łapie, rozorany palec mojego wqur....ego chłopa i zero ryb. No i zdanie "już go nigdzie nie wezmę! "
Wiecie, majówka...
</QUOTE>To dopiero historia..hhheheheh, te nasze chłopy:P
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Ja mam po prostu chyba wybielającą lampę błyskową w aparacie ;) Jak tak teraz na niego patrzę to ma odcień szaro różowy. A biały jest też tylko i wyłącznie po kąpieli. Już mi nie raz przeszła myśl przez głowę "nigdy więcej białego psa".

Buziaki dla Kosmoski.
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: mati074 »

<QUOTE author="Natalia"><s>
Natalia pisze:</s>Ja mam po prostu chyba wybielającą lampę błyskową w aparacie ;) Jak tak teraz na niego patrzę to ma odcień szaro różowy. A biały jest też tylko i wyłącznie po kąpieli. Już mi nie raz przeszła myśl przez głowę "nigdy więcej białego psa".
Buziaki dla Kosmoski.
</QUOTE> ja patrząc na mojego smolucha po zabawie na dworze też nie raz mówię nigdy więcej białego psa a tym bardziej że Irlandia to kraina deszczowców :cry: i tu wiecznie u nas błotko :wink: :wink:
MAG
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: MAG »

Cudowna mordka :!: prosze wycałować tego czarnego nochala :lol:
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Bardzo dziękujemy, wycałujemy na pewno :D
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

I to ma być ten brudasek??? Moja ma nawet w uszach czarno, jeden dzień wyczyszczone, a w drugi dzień kilo ziemi w uchu:p
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Chłopak rośnie jak na drożdżach :D ta jego biel bije po oczach :lol:
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

I to ma być ten brudasek??? Moja ma nawet w uszach czarno, jeden dzień wyczyszczone, a w drugi dzień kilo ziemi w uchu:p

Chłopak rośnie jak na drożdżach ta jego biel bije po oczach

No wiecie, dziewczynki, muszę się przyznać, że zdjęcia zrobione po kąpanku :580: :597:

Uszy jak na razie czyściłam raz, jak spał po spacerze to po tajniacku zakradłam się z pałeczkami do uszu. Nawet nie mrugnął a ciorne były jak nie wiem. Ale taki już z hodowli przyjechał, śmierdzący, z brudnymi uszami. Wogóle uważam, że tutejsi hodowcy dużo mogli by się jeszcze nauczyć od naszych Polskich rodzimych hodowców o których mam dużo lepsze zdanie :!:
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Mój tak patrzy jak żebra a twój na co był tak zapatrzony :D :D jest piękny i już taki masywny się zrobił :D super chłopczyk :wink:
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

a twój na co był tak zapatrzony

Na piłkę co by podniósł głowę i wyglądał jak Bull a nie jak lisisko :D :D :D

A tymczasem Drago się socjalizuje z Boksiem, zawsze kiedy Boksio spiernicza swojemu panu przybiega do nas na tarasik.

http://www.postimage.org/image.php?v=gx ... /tKMpS.jpg

http://www.postimage.org/image.php?v=Ts ... /ogcti.jpg

http://www.postimage.org/image.php?v=gx ... /tLami.jpg

Pozostaje mi tylko modlić się ażeby z nadmiaru szczęścia nie rozwalili mi kwiatków i czekać na pana. Ale straty materialne rekompensuje fakt, że pan jest baaaaaaaardzo przyjemny

8)
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Dragulca widzę, że na łapach wyciągło, tak jak moją Kosmos. Już nie są takimi słodkimi kluseczkami, zaczynają nam "prawie" dorastać psiaki 8)
ODPOWIEDZ