Star Cliper Drago

Galeryjka naszych pociech:)
agusia_cch

Post autor: agusia_cch »

Zara tez nam sie dwa razy wytarzala... wyczytalismy (ale nie wiem czy tak rzeczywiscie jest) ze dla psow kupa to takie perfumy, ktore bardziej smierdzi - jest lepsze, szczegolnie podobno lubia ludzkie, lub konskie czy krowie, Zara nam w ludzkim sie wytarzala... i jak sie ten maly smrodem zmienil, normalnie nie odwazylaby sie zabrac Snoopkowi kija, a jak byla od kupy to zabierala, warczala na niego. wytarzala sie zeby go zdominowac, zeby byla bardziej smierdzaca i co za tym idzie lepsza i odwazniejsza...nigdy wczesniej tego nie robila...
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Post autor: Natalia »

Może i tak jest, że psy czują się bardziej dowartościowane, atrakcyjne kiedy pachną taką świeżą kupą... ludzka śmierdzi najbardziej... :colors: :559: :587:

Wiem tylko że końskie mój świniak olewa, jest z końmi za pan brat ma w nich kumpli i przez to może ich zapach nie jest tak pociągający. fuj. :evil:
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: swinka »

Wytarzać się w kupce???Cóż to jest, lepiej ją zjeśc:) Moja Kosmos tak robi...aaaa fuuuuuuj
Życiowo czyli melanżowo:)
agusia_cch

<QUOTE author="swinka"><s>
swinka pisze:</s>Wytarzać się w kupce???Cóż to jest, lepiej ją zjeśc:) Moja Kosmos tak robi...aaaa fuuuuuuj
</QUOTE>
z tego co wiem, to zjadanie kup jest obiawem braku flory bakteryjnej w ukladzie pokarmowym...
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

<QUOTE author="agusia_cch"><s>
agusia_cch pisze:</s><QUOTE author="swinka"><s>
swinka pisze:</s>Wytarzać się w kupce???Cóż to jest, lepiej ją zjeśc:) Moja Kosmos tak robi...aaaa fuuuuuuj
</QUOTE>
z tego co wiem, to zjadanie kup jest obiawem braku flory bakteryjnej w ukladzie pokarmowym...
</QUOTE>
Bądź brakiem witamin? Ale tego nie jestem pewna...
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Post autor: mati074 »

Oj dziewczynki o czym wy mówicie :? :? :? mój na szczęście ani razu nie zjadł kupy ani się nie wytarzał,nawet kiedyś jego kość zabawka wpadła w gówienko i nie wyciągnął jej tylko musiałam czekać na męża bo ja jestem zapachowcem i na pewno były by pawiki,ale miałam jamniczkę ona to lubiła kupne kompiele wiecznie wytarzana w czymkolwiek wracała do domku,z tego co słyszałam (ale nie jestem pewno bo fachowcem nie jestem)żeby dać śmierdzącego kawałek mięsa do zjedzenia co jakiś czas,moi znajomi to zastosowali i jak ręką odjąć :lol: Natalia a Drago piękny pies i jaki już duży ma posturę po ojcu i będzie kawał chłopa tak jak mój Rogerek,u nas na osiedlu jest piesek też po naszym ojcu i ma już 6 miesięcy i jest bardzo szczurowaty a z tego co wiem to wrodził się w matkę i jest bardzo chudy chociaż im żre jak nie wiem jak uda mi się zrobić im kilka zdjęć to wstawię i zobaczysz,tylko jak Rogerek dojdzie do zdrowia bo znowu odnowiła mu się kontuzja bo głupkowaty mój mąż poszedł z nim na spacer i pozwolił żeby biegał dalej za psami z nie wygojoną łapką i się pogorszyło :cry: :cry: buziole dla Dragonka :D :D :D
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Dzięki mati074 ciągle poluję na ładną pogodę o którą w tym kraju nie łatwo :D Jak będzie ładnie to możemy zrobić taki MiniBullZlot żeby nie było, że my się nie umiemy zorganizować jak już zagramanicą siedzimy :lol: 8)

Ten szczurowaty może jeszcze się poprawi. Zresztą wiesz - porządne treningi i będzie "byku z plastiku" ale to za jakiś czas. Ta sunia z której jest mój Drago też była ładniutka. Facet ją miał tam na miejscu w jednym z kojców.Zresztą, wklejam rodo żebyś wiedziała o co chodzi

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq ... /ivbn9.jpg

Sorki,że wszystko na raz wkleiłam ale mi komp miniatur nie pokazuje :D

http://www.postimage.org/image.php?v=aV ... /6Zp_0.jpg
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Twojego Dragonka mamusie też znam i wiem że jest piękną sunią,a od Czesława tego z naszego osiedla mama była bardziej szczurowata bo też ją widziałam,też im powiedziałam że nie każdy pies rośnie kalendarzowo to jak jak z dziećmi jedno szybciej siada niż drugie itd a Drago przypomina mi w rozwojem Rogerka patrząc na twoją galerie,a myślę że w niedługim czasie się spotkamy i pooglądamy te nasze pociechy z bliska :D
mati074
Bulomaniak 2
Bulomaniak 2

Natalia wypełnij ten pierwszy papier na swoje nazwisko i prześlij im z powrotem i będzie pies zarejstrowany na ciebie(jak jeszcze tego nie zrobiłaś) tam jest opłata też chyba 15€ jak się nie mylę :lol:
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Już wypełniłam ale czekam i czekam i idzie jak po grudzie. A skan miałam bo zrobiłam na wszelki wypadek :) niedługo wakacje a ja nie wiem czy pojadę do Polski bo mi żal nygusa zostawiać buuuuuuu
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

<QUOTE author="agusia_cch"><s>
agusia_cch pisze:</s><QUOTE author="swinka"><s>
</QUOTE>
</QUOTE>
No co Ty Agusia, nawet mi nie mów! Daję jej zestaw witamin z wapnem, najlepszy jaki mi wet polecił, je royal i do tego owoce i warzywa...kurcze w przyszłym tygodniu idziemy do szczepienia to muszę o to zjadanie kup dokładnie dopytać :roll:
agusia_cch

ja sie za dobrze na karmach nie znam, ale wet nam royala odradzal, raczej acane czy orijen polecal. dzis dostaja tylko gotowane, surowe, twarog itd itd, karmy zadnej, kupy lepsze i 2 razy dziennie, mniej pierdza :P u Zary szczegolnie siersc sie zrobila ladniejsza - bardziej blyszczy:) a na ta flore to gdzies wyczytalam ze zwacze wolowe sa dobre:)
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

dzis dostaja tylko gotowane, surowe, twarog itd itd, karmy zadnej, kupy lepsze i 2 razy dziennie, mniej pierdza

Gdzieś czytałam(oczywiście na Fo), że łączenie surowego i gotowanego to niezbyt dobry pomysł. Ale powiem szczerze, że mój pies je surowe mięsko z kuraka i zieleninę a podgotowywujemy mu kości troszkę bo jego zęby są bardzo słabiuśkie :D i jemu ta mieszanina nie przeszkadza. Tzn. nie ma srakiet 8) Ale pierdzi dalej jak wściekły...
swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Moja pierdzi jak stara, ale sierść ok, kupa bardzo ok, apetyt super i karma naprawdę jej smakuję...nie muszę jej do jedzenia zmuszać:)
Awatar użytkownika
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

http://www.postimage.org/image.php?v=Ts ... /MDmDS.jpg

Nowe łóżeczko bo ze starego wyrosłem :lol:

http://www.postimage.org/image.php?v=gx ... /QSPgA.jpg

Schody strzeżone by Bullterier 8)

Draguś dziś skończył 4 miesiące :509: :gitara: :sylwester:

100 lat !!!