przez SisiKLIKA » Pn kwi 12, 10 22:39 pm
Chciałbym przytoczyć tu słowa mojego kolegi po szalu:
"Mam prośbę o nie pasjonowanie się w sensie pozytywnym i negatywnym wszelkimi teoriami spiskowymi i wypowiedziami publicznymi lub internetowymi, które są w zdecydowanie poniżej marginesu. Współczesny świat przy nieograniczonym dostępie do wszelakich mediów niestety nie potrafi uporać się z mniejszościowymi poglądami śmieci moralnych. W tej konkretnej sytuacji zdecydowanie mniejszościowymi. Wystarczy spojrzeć co się dzieje na ulicach, w kościołach, w zakładach pracy aby znaleźć setki, tysiące a nawet miliony pozytywnych zachowań w obliczu tej Tragedii Narodowej.
Nawet wklejanie ze zdziwieniem i dezaprobatą tych linków z wypowiedziami śmieci moralnych nie powinno mieć miejsca bo to podsycanie i eskalowanie zachowań marginalnych oraz szukanie sensacji czyli powielanie błędów jakie nasze media popełniały od kilku lat. Na szczęście od dwóch dni nawet media i dziennikarze się zmienili.
Skupmy się na wyrażaniu żalu, pojednaniu, dodawaniu wzajemnej otuchy, unikaniu prezentowania swych poglądów politycznych oraz szukaniu pozytywów na przyszłość o ile w tej tragicznej sytuacji można mówić o pozytywach.
Uszanujmy czas żałoby Narodowej, chociaż tyle dajmy z siebie"
I ja przyłączam się do tego Apelu...
BÓG ,HONOR, OJCZYZNA [*]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Zbzfxa5ci6o[/youtube]