zielono mi... co wybrac?
Moja RC Maxi Baby Dog + warzywa owoce + biały ser,jogurty serki naturalne + raz w tygodniu żółtko i chyba tyle
podaje jej Artrofleks na stawy i reszte CanVitu i Salvikala z Beaphara ktore mi zostały.
[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cETe0g000010Mzk4anw1Njg2ODI0amF8RGlkdWxpYXN6a2EgaXM.gif[/img][/url]
Ghana[*]
Ghana[*]
Moja Carmen jak była szczylkiem to jadła Purine PRO-PLAN z jagnięciną i ryżem, albo z łososiem i ryżem,miałam tez Profilum Junior z indykiem i ryżem, poźniej kupiłam jej EUKANUBE...i MASAKRA
dostała takiego uczulenia, że nie można było jej poznać - cała spuchła i miała na ciele-nawet na ogonku-pełno bąbli...trzeba było dawać zastrzyk na odczulanie...!!!! Po tym wszystkim kupiłam Royala Canin Maxi Junior, a teraz jest na Royal Canin Energy 4800 i jest SUPER
sierść wspaniała, kupki OK, bąki OK
moge z czystym sumieniem polecić
PZDR
PZDR
-
alpurczino
Naszego 2 miesięcznego szczyla karmiliśmy Purina PRO PLAN lamb & rice dla zwierząt o atletycznej budowie, wcinał aż uszy sie trzęsły szybko rósł , bardzo ładnie ładnie wyglądał , tylko takie bąki puszczał ze można było się zagazować
dobrze że było lato i okna cały czas były pootwierane
więc kupiliśmy mu EUKANUBĘ ale nie chciał jej jeść...
później był ROYAL CANIN od weterynarza ( poleciła nam dla psów średnich, ze względu na duże zagazowanie co może świadczyć że karmy dla dużych ras są dla niego za bardzo energetyczne, oraz z problemami skórnymi ponieważ bule mają skłonność do alergi)
tylko nasz bul nigdy takich problemów nie miał , za to jak zaczął ją jeść od razu miał wysypkę w postaci różowych plam na brzuchu...poza tym tez nie chciał jej jeść i schudł
później była ACAna( dla psów średnich) tu zagazowanie było naprawdę minimalne
ale jadł te wszystkie karmy 1/3 dziennej dawki
wiec znowu kupiliśmy mu Purina PRO PLAN , ale było już za późno bo wszystkie karmy były be i trzeba było każdą porcje dosmaczać mu pasztetem,skruszonymi ciastami,sosem,paprykarzem ...itp
w końcu sie wkurzyliśmy i przestaliśmy mu dosmaczać
efekt głodówka 6 dniowa
a później jadł tylko 150 g na dzień w wieku 7-8 miesięcy to troszku mało..
chociaż weterynarz powiedział nam ze nie jest chudy
teraz myślimy nad BARFem
więc kupiliśmy mu EUKANUBĘ ale nie chciał jej jeść...
później był ROYAL CANIN od weterynarza ( poleciła nam dla psów średnich, ze względu na duże zagazowanie co może świadczyć że karmy dla dużych ras są dla niego za bardzo energetyczne, oraz z problemami skórnymi ponieważ bule mają skłonność do alergi)
tylko nasz bul nigdy takich problemów nie miał , za to jak zaczął ją jeść od razu miał wysypkę w postaci różowych plam na brzuchu...poza tym tez nie chciał jej jeść i schudł
później była ACAna( dla psów średnich) tu zagazowanie było naprawdę minimalne
ale jadł te wszystkie karmy 1/3 dziennej dawki
wiec znowu kupiliśmy mu Purina PRO PLAN , ale było już za późno bo wszystkie karmy były be i trzeba było każdą porcje dosmaczać mu pasztetem,skruszonymi ciastami,sosem,paprykarzem ...itp
w końcu sie wkurzyliśmy i przestaliśmy mu dosmaczać
efekt głodówka 6 dniowa
a później jadł tylko 150 g na dzień w wieku 7-8 miesięcy to troszku mało..
chociaż weterynarz powiedział nam ze nie jest chudy
teraz myślimy nad BARFem
My przetestowalismy wiele karm , stanelismy na karmie firmy JOSERA festival, uczulenia zniknely ,kupy ok,gazów nie ma. Byly karmy weterynaryjne i rózne ,rozniste ale jakos zadna nie była ok,a po Joserze zginely lyse placki ,siersc piekna ,nie cuchnie ,a wcina karme na maxiora z tym ze na sucho a powinno sie dolac wody do niej ale jak mu tak smakuje to niech je
. Co do wagi to raczej patrz na to jak pies wyglada i sie czuje a nie ile wazy i jak wiele je. Jedno jest pewne jezeli ze zdrowiem u niego ok,to poprostu taka typa psiny.A na marginesie jak dawno go odrobaczalas? Bo czasami trzeba psa odrobaczyc bo mu sie w jelitach paskudy robia i wtedy problemy zoładkowe sa.
-
alpurczino
tak był odrobaczany
Jak zaczął głodówkę poszliśmy z nim do weta, zbadała go i zważyła
w wieku 7 miesięcy ważył 27 kilo, nie było czuć żeber
wet powiedziała nam żeby go przetrzymać i nie dac sie terroryzować szczylowi
że wygląda dobrze i sam pies sobie krzywdy nie zrobi
dostał też wtedy tabletki na odrobaczanie i wszystko było z nim ok
teraz znowu kombinujemy w karmą
ale przynajmniej je te 400 g dziennie
sproóbujemy tej karmy o której piszesz CiNdi, dzięki
Jak zaczął głodówkę poszliśmy z nim do weta, zbadała go i zważyła
w wieku 7 miesięcy ważył 27 kilo, nie było czuć żeber
wet powiedziała nam żeby go przetrzymać i nie dac sie terroryzować szczylowi
że wygląda dobrze i sam pies sobie krzywdy nie zrobi
dostał też wtedy tabletki na odrobaczanie i wszystko było z nim ok
teraz znowu kombinujemy w karmą
ale przynajmniej je te 400 g dziennie
sproóbujemy tej karmy o której piszesz CiNdi, dzięki
tylko badz przyotowana na gazolce przez pierwsze dni bo tak jest zawsze przy zmianie karmy i obserwoj kupy jak sa ladne to ok.Moj czasami jak dostanie cos nowego to tez sadzi ,naprzyklad dzisiaj gazuje na maxa bo dostal puszke wegorz i kartofle,pucha pachniala super ale gazuje tak ze wytrzymac nie idzie ,no coz nie wszystko pachnie wanilja heheh...Powodzenia