Witam wszystkich forumowiczów.
-
nataszka87
- Bulomaniak 1

<QUOTE author="Mai"><s>
Dobrze że tylko skromnym zdaniem coś skromności tu nie widzę
to forum jest do zdobywania wiedzy na temat psów a nie tylko pochwałami
</QUOTE>Mai pisze:</s>Witam
Moim skromnym zdaniem drogi Marku twój wybór jest raczej ,,mało trafny'' polecałabym Yorka![]()
jeśli twoja wiedza na temat tej a nie innej rasy opiera się tylko na,,notatkach''oczywiście zasób wiedzy jest tutaj ogromny...ale te,,notatki''i,,padło na bullteriera''-jakoś mnie zdegustowały
![]()
Dalej piszesz ,że cyt.,,Szczeniaki są już na świecie od 3 grudnia.
Jeszcze nie jest powiedziane,że to będzie ten miot i ta hodowla.
Nie mniej jednak ostro już planujemy wszystkie zakupy,przemeblowanie mieszkania,aby szczeniak był bezpieczny.''bla bla bla-jedno przeczy drugiemu
![]()
Jakoś dziwne to wszystko...[/b]
Dobrze że tylko skromnym zdaniem coś skromności tu nie widzę
to forum jest do zdobywania wiedzy na temat psów a nie tylko pochwałami
<QUOTE author="Mai"><s>
Ktoś tu chyba jest bardzo sfrustrowany ,
marr powodzenia i przy wyborze szczyla lepiej kieruj się rozumem
i nie przejmuj się uwagami niektórych użytkowników , chyba zimowa aura im nie sprzyja, i nasilają się stany depresyjno-frustracyjne
Moim skromnym zdaniem drogi Marku twój wybór jest raczej ,,mało trafny'' polecałabym Yorka![]()
jeśli twoja wiedza na temat tej a nie innej rasy opiera się tylko na,,notatkach''oczywiście zasób wiedzy jest tutaj ogromny...ale te,,notatki''i,,padło na bullteriera''-jakoś mnie zdegustowały
![]()
Nie mniej jednak ostro już planujemy wszystkie zakupy,przemeblowanie mieszkania,aby szczeniak był bezpieczny.''bla bla bla-jedno przeczy drugiemu
![]()
Ktoś tu chyba jest bardzo sfrustrowany ,
marr powodzenia i przy wyborze szczyla lepiej kieruj się rozumem
i nie przejmuj się uwagami niektórych użytkowników , chyba zimowa aura im nie sprzyja, i nasilają się stany depresyjno-frustracyjne
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.
Mark Twain
Mark Twain
<QUOTE author="gośka"><s>
właśnie, my nie mieliśmy dużego wyboru, zostały dwa szczeniaki i to Franiu wskoczył nam na kolana i lizał -to kto kogo wybrał
</QUOTE>gośka pisze:</s>marr,myślę że to będzie tak,że szczenie samo Ciebie wybierze jesli mogę tak powiedzieć. Chwyci za serducho i tak chętnie nie puści![]()
właśnie, my nie mieliśmy dużego wyboru, zostały dwa szczeniaki i to Franiu wskoczył nam na kolana i lizał -to kto kogo wybrał
<QUOTE author="Tosca"><s>
</QUOTE><QUOTE><s>Tosca pisze:</s><QUOTE author="Mai"><s></QUOTE>Mai pisze:</s>Witam
![]()
![]()
Ktoś tu chyba jest bardzo sfrustrowany ,![]()
marr powodzenia i przy wyborze szczyla lepiej kieruj się rozumem![]()
i nie przejmuj się uwagami niektórych użytkowników , chyba zimowa aura im nie sprzyja, i nasilają się stany depresyjno-frustracyjne![]()
</QUOTE></s>
Tosca-Nie jestem sfrustrowana bardziej niż tyto po pierwsze.
Po drugie czytam tekst ze zrozumieniem wyobraz sobie a nie tylko czytam dla samego czytania i ,,powtarzam opinie innych''![]()
Po trzecie ,czwarte i dziesiąte forum służy również do wyrażania opini i niekoniecznie zawsze ,,ochowych''i ,,achowych''więc ani ty ani nikt inny nie może mi tego zabronić![]()
![]()
Jeśli widzę tekst ,że ktoś tu sobie zrobił wyliczankę i,,padło na bullteriera''zna nawet datę kiedy szczeniaki się urodziły cyt.,,3 grudnia'',chce się pochwalić zdjęciami w lutym,przemeblowuje mieszkanie i robi zakupy to RACZEJ wybór już padł-tak?
A jednak NIE bo Marek nie wie czy to będzie ten miot i ta hodowla więc o czym pisze i co chce pokazać na zdjęciach?hmmmm
Być może zadziałała chęć posiadania bulka i jego bujna wyobraznia .
Ktoś kto kupuje psa pd wpływem emocji i chwili może dojść po jakimś czasie do wniosku,że to,,nie ten czas i nie ta rasa''.
Przykładów można mnożyć,oby jak najmniej ich było.
<URL url="http://www.allegro.pl/item857843960_bul ... <LINK_TEXT text="http://www.allegro.pl/item857843960_bul ... eczny.html">http://www.allegro.pl/item857843960_bul ... /LINK_TEXT>
"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"
<QUOTE author="Mai"><s>
Sznowny(a) Mai,czy jako nauczyciel wykazujesz tako samo podejście do swoich podopiecznych.Jeśli tak to tylko im współczuć.
Jako nauczyciel powinieneś wykazać się lepszym rozumieniem tekstu.
Chyba,że wykładasz chemię w Biedronce to więcej już nie komentuję Twojego wpisu.
Pozdrawiam,Marek.
![]()
![]()
Sznowny(a) Mai,czy jako nauczyciel wykazujesz tako samo podejście do swoich podopiecznych.Jeśli tak to tylko im współczuć.
Jako nauczyciel powinieneś wykazać się lepszym rozumieniem tekstu.
Chyba,że wykładasz chemię w Biedronce to więcej już nie komentuję Twojego wpisu.
Pozdrawiam,Marek.
Mai a w jaki sposób Ty wybrałaś bulteriera ?? Przyszedł do Ciebie anioł w nocy i obwieścił dobrą nowinę ? czy jak ??
Każdy z nas kiedyś zrobił " wyliczankę " i padło na bulteriera , marr zachowuje się jak najbardziej odpowiedzialnie wręcz ksiązkowo
- wybrał rasę która mu odpowiada
- zaczął zgłębiać o niej wiedzę
- zdecydował ze to jest to !
- przygotowuje mieszkanie przed przybyciem szczyla do domu
- chce kupić psa z rodowodem i dowiedział się w jakiej hodowli aktualnie są szczeniaki
Coś tu jest nie tak ??
Ja nie jestem sfrustrowana i nie szukam problemu tam gdzie go nie ma , wyrażaj sobie swoją opinie a ja będę wyrażać dalej swoją, o przepraszam będę powtarzać po innych bo przecież tylko Ty na tym forum nie boisz się wyłamać ze swoimi poglądami ...........
Każdy z nas kiedyś zrobił " wyliczankę " i padło na bulteriera , marr zachowuje się jak najbardziej odpowiedzialnie wręcz ksiązkowo
- chce kupić psa z rodowodem i dowiedział się w jakiej hodowli aktualnie są szczeniaki
Coś tu jest nie tak ??
Ja nie jestem sfrustrowana i nie szukam problemu tam gdzie go nie ma , wyrażaj sobie swoją opinie a ja będę wyrażać dalej swoją, o przepraszam będę powtarzać po innych bo przecież tylko Ty na tym forum nie boisz się wyłamać ze swoimi poglądami ...........
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.
Mark Twain
Mark Twain
Cytat:
Mai a w jaki sposób Ty wybrałaś bulteriera ?? Przyszedł do Ciebie anioł w nocy i obwieścił dobrą nowinę ? czy jak ??
Coś tu jest nie tak ??
Pani,,obrońco uciśnionych''nadal nie czytasz ze zrozumieniem![]()
Jeżeli kierujesz się w życiu,,wyliczanką''to tylko współczuć.
W swojej jasnej i klarownej odpowiedzi chyba w wystarczająco logiczny sposób wyraziłam i wyjaśniła swój pogląd i tyle.
Nie oceniam charakteru Marka bo jak powiedział jeden z moich uczni,,Proszę pani mi to rybka..''-cokolwiek to znaczy![]()
![]()
Zwróciłam uwagę na nieskładną treść wypowiedzi Marka,jego głębokich przemyśleniach i tajemniczych ,,notatek''(dobrze,że nie teczek)![]()
![]()
-nie wybrał rasy tylko,,na nią padło''
-,,notatki''
-twierdzi,że pokaże zdjęcia w lutym(więc wybór już padł)
-wie,że szczeniaki urodziły się 3 grudnia(wszystko OK)
-przemeblowuje mieszkanie(super -książkowo)
-zaopatruje się w niezbedne akcesoria(idealnie)
I nagle ZONK bo tak naprawdę to nie wie czy to ten miot i ta hodowla![]()
![]()
Więc o czym pisał jeśli psa ani widu ani słychu?
A co ze zdjęciami![]()
![]()
![]()
Co chciał przekazać autor? W odpowiedzi przeczytałam,że wielki entuzjazmdobre i to
![]()
Dobra zamknijmy ten temat bo już śmiać mi się chce
"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"
-
agati&maciek
- Bulomaniak 1

MAI a ja poproszę o ponowne wytłumaczenie bo nadal nie rozumiem nic a nic...
Mar wybrał bulteriera, postanowił jednak napisać, ze "padło na bulteriera", może akurat miał ochotę takich słów użyć... napisał, że wybrał hodowlę, jednak pewny nie jest, czy to ta - pewnie - teraz jest dużo miotów więc ma w czym wybierać. Napisał, że w lutym wstawi fotki, bo pewnie już do tego czasu bedzie miał szczyla...
Czy Ty teczki na forumowiczów zakładasz?
Nowi użytkownicy to już w Bruderszacie mogą znależć znakomitą lekturę... nie zdązą się zalogować a pójdą w pi...u!
Racja, śmiechu warte
Mar wybrał bulteriera, postanowił jednak napisać, ze "padło na bulteriera", może akurat miał ochotę takich słów użyć... napisał, że wybrał hodowlę, jednak pewny nie jest, czy to ta - pewnie - teraz jest dużo miotów więc ma w czym wybierać. Napisał, że w lutym wstawi fotki, bo pewnie już do tego czasu bedzie miał szczyla...
Czy Ty teczki na forumowiczów zakładasz?
Nowi użytkownicy to już w Bruderszacie mogą znależć znakomitą lekturę... nie zdązą się zalogować a pójdą w pi...u!
Racja, śmiechu warte
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10731;131/st/20090405/e/Antek+is+with+us/dt/6/k/59df/event.png[/img]