JESZCZE RAZ! : )

Pierwszy krok na forum - będzie nam miło, jeśli założysz nowy temat i napiszesz parę słów o sobie i swoich psach.
Di83
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: Di83 »

Zapraszam do działu fotorelacje i bruderszaftu i zaglądnij sobie do mojego Lenoxa i tego co działo sie jak przedstawiłam młodego-tez w typie bula:) Na tym forum większość ludzi nie rozumie,ze ktoś ma sukę,która żyje jak paczek w maśle,raz do roku ma zdrowe szczeniaki a my chcemy takiego psiaka bo nie będziemy z nim jeździć na wystawy lub tez tak jak w Twoim przypadku los chciał,ze ja po prostu pokochałaś.Nigdy nie kupiłabym psa,gdzie widziałabym,ze psy są zaniedbywane,wychudzone, chore....i to tyle z mojej strony.

Kochaj swoja bulinke i oby zdrowo rosła-a tak w ogóle to zawsze marzyłam o takim łaciatym,czarnym oczku,ale pokochałam rudzielca :lol:
bulterierka
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: bulterierka »

:roll:

Wybacz,ale nie o to mi chodziło.A miejcie te psy,"mi to koło dupy lata".Kocham każdego psa...ale ,gdy ktoś takie rzeczy wyprawia...

Mam znajomą,która ma Owczarka Podhalańskiego w typie i jakoś to akceptuje.

:?

Chodziło o to,że dziewczyna się napalała na psa z rodowodem a tu nagle bez papierów.

To jest smutne i rzeczywiste. :!:

Nie wiem skąd ta nagła zmiana...

Di83- z tego co pamiętam broniłaś pseudo ,z której wzięłaś Bulteriera,a raczej w typie.Podejrzewam,że gdyby nie to nie byłoby głośnej dyskusji.

:wink:
Ostatnio zmieniony wt gru 08, 09 16:56 pm przez bulterierka, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="JAiRICOTTA"><s>
JAiRICOTTA pisze:</s>
Jaga
tak. jestes taka wspaniała i mądra. wiesz wszystko i w ogole małolaty robią wow. nawet już nie komentuję więcej Twoich wypowiedzi, bo szkoda czasu.
<SIZE size="150"><s></s><COLOR color="blue"><s></s>Miło mi, że masz o mnie tak dobre zdanie a najbardziej mnie rajcuje to robienie wow przez małolaty :585: </COLOR> </SIZE>

dla Twojej wiadomosci "herbowe" hodowle odzywały sie, ale były to zbyt wygórowane ceny jak na psa kanapowca, z ktorym nie mam zamiaru jezdzic na wystawy. Mało tego kilkakrotnie spotkałam sie z sytuacją, gdzie był wielki zawód i żal, że wystawiany psiak nie bedzie.
<SIZE size="150"><s></s><COLOR color="blue"><s></s>"Szukaj a znajdziesz" :idea: "Pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł" :idea: </COLOR> </SIZE>
Czy tak trudno zrozumieć, że nie wszyscy ludzie na tym forum to zapaleni hodowcy, ktorzy mysla tylko co tu zrobić, jak polaczyc zeby jeden bull był lepszy od drugiego? rozumiem, że pracujecie nad tym, aby ulepszać rase i mówicie STOP pseudohodowli. Tylko pozostaje jeszcze pytanie, kto zajmie sie tymi szczylami, które już się urodziły, nie mają papierów i trafiaja w pierwsze lepsze rece, za śmieszne pieniadze, tak jak to sie stało z moją Cziką? Zacznij szanować ludzi, którzy kochają nie za coś ale pomimo wszystko. pozdrawiam.
<SIZE size="150"><s></s><COLOR color="blue"><s></s>Polecam lekturę Schronisko - Adopcje </COLOR> :idea: </SIZE>
I jeszcze jedno. pisząc o wspieraniu pseudo i kupowaniu psów bez papierów, pamietajcie, że nie tylko ja na tym forum mam szczyla w typie.
I nie tylko ja jestem przekonana o tym, że psina nie pochodzi z pseudohodowli. Więc trochę wiecej tolerancji. Pies to pies, trzeba go kochać, bo on, jak żaden człowiek, zasługuje na maximum naszej miłosci.
<SIZE size="150"><s></s><COLOR color="blue"><s></s>"Człowiek uczy się całe życie i..... głupi umiera" </COLOR> :568: </SIZE>
</QUOTE>
nataszka87
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: nataszka87 »

Posiadacze buli w "typie" nie wygramy z nimi tak czy tak...

Oni maja swoje racje, ktorych beda sie trzymac chocby nie wiem co i my mamy swoje...

Szkoda tylko ze na tym forum nigdzie nie jest wyraznie zaznaczone ze jest wylacznie dla posiadaczy buli z papierami .
Podstawową zasadą, o której należy zawsze pamiętać - niezależnie od pracy, jaką wykonujemy z psem, jest to, że psy nie mogą cierpieć z powodu naszych ambicji, nieważne, jak wielkiej wagi wydaje nam się nasza praca.
Turid Rugaas
bulterierka

<QUOTE author="nataszka87"><s>
nataszka87 pisze:</s>Posiadacze buli w "typie" nie wygramy z nimi tak czy tak...
Oni maja swoje racje, których będą się trzymać choćby nie wiem co i my mamy swoje...
Szkoda tylko ze na tym forum nigdzie nie jest wyraznie zaznaczone ze jest wyłącznie dla posiadaczy buli z papierami .
</QUOTE>
Wybacz .. Gdzie kto ktokolwiek na tym forum napisał ,że to forum dla posiadaczy tylko psów z papierami. Jestem być może ślepa. Proszę Cię pokaż mi :twisted:
Tak masz rację, będę mieć swoją racje.(:lol:)
Po co kupować psa bez papierów ?
Jest tyle psów w schroniskach,wystarczy chcieć.
Pies bez papierów kosztuje od 100-800 zł, z rodowodem kupisz już za ok 1000zł.
Ze schroniska za darmo.
Ale jak to mówią "syzyfowa praca"
To tak jakby mówić do ściany..
nataszka87
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

No na wzrok mi jeszcze nie padlo NIESTETY moze nie musialabym czytac tych wszystkich glupot ! I nie musisz mnie obrazac :)

A napisalam to niebezpodstawnie.... Niedawno natknelam sie na posta na tym forum w ktorym wiekszosc ludzi byla za tym zeby "olewac" ludzi posiadajacych bulla w typie :]

Wiec pytam sie w jakim celu powstalo to forum ??

Zeby hodowcy mogli sie chwalic swoimi okazami ??

Reklamowac mioty, suki i reproduktory ??

Mialam, nadzieje ze doswiadczeni hodowcy pomoga w trudnych sytuacjach...

Ale po tym co tu sie dzieje balabym sie o co kolwiek zapytac bo przeciez mam bulla w typie :)
Podstawową zasadą, o której należy zawsze pamiętać - niezależnie od pracy, jaką wykonujemy z psem, jest to, że psy nie mogą cierpieć z powodu naszych ambicji, nieważne, jak wielkiej wagi wydaje nam się nasza praca.
Turid Rugaas
nataszka87
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Temat postu: Kundle na forum.

PostWysłany: Pon Mar 24, 08 12:21 pm Odpowiedz z cytatem

Na samym początku chcemy poinformować że temat ten nie dotyczy w żadnej mierze osób które adoptowały psy bądż w jakikolwiek inny sposób stały się posiadaczem psa bez rodowodu w celu ratowania mu życia.

Zaobserwowaliśmy że na forum trafia coraz więcej osób które kupiły szczeniaka z pseudohodowli ładnie nazywanej domową hodowlą.

Wydaje nam się zachwyty nad tymi szczeniakami stanowią wyraz aprobaty takiego postępowania, dotyczy to również porad dotyczących wychowania żywienia itd. Ignorując takie osoby może dalibyśmy im do zrozumienia, że jest to forum posiadaczy i miłośników bull terrierów a nie kundli. Confused

Zeby nie bylo, ze goloslowna jestem :lol:
Turid Rugaas
JAiRICOTTA
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: JAiRICOTTA »

nataszka87

brak mi słów.

przeciez chyba żaden normalny i kochający psy czlowiek nie weźmie psa z hodowli gdzie suka wyglada jak 7 nieszczęść !?!

brak akceptacji

bulterierka

szczeniaka odebrałam z rąk właściciela, który bił szczenie i na spacerach byl wieszany na smyczy. Informacje dostalam od znajomego spod warszawy. Jego wujek i ciocia, to rodzina bylego wlasciciela cziki.

nie mialam zadnej pewnosci że uda mi sie odkupic psa, ale pojechalam, no i udalo sie. jeszcze jakies pytania? jakbys postąpila na moim miejscu?

ja swojej decyzji nie żałuje. drugi raz postąpiłabym TAK SAMO.

załozylam ten temat, bo chcialam sie z Wami podzielić moim/naszym szczęsciem.

Nie zalezy mi na kłotniach z kimkolwiek.

Więc ogólnie zamykam ten temat i lece popstrykać parę fotek mojej prosi, żeby zrobić jej galerie 8)
ja kończyć studia i robić kariera
my mieć samochód i bullterriera.

_ Kacha & Chiquitta :)
BURDY
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: BURDY »

<QUOTE author="JAiRICOTTA"><s>
JAiRICOTTA pisze:</s>
BURDY
racja. moim problemem nie były pieniądze, ale nie przeczę, że na szczyla miałam przeznaczona określona sumę.
bardzo dlugo szukałam tego wymarzonego i wyśnionego psa z papierami.
tylko widzisz, jesli stało sie tak jak sie stało, że ktoś skradł moje serce pomimo tego,że nie ma papierów, to to nie jest Twoj problem.
ps. a jesli zamieszaniem nazywasz prośbe o pomoc, to Cie pozdrawiam naprawde ;]
</QUOTE>
skoro zadałaś sobie tyle trudu żeby każdemu odpowiedzieć z osobna czuję się zobligowany uświadomić w tej materii. Dokładnie jak piszesz, to nie ja ale Ty masz problem, skoro juz na sam zakup psa miałaś ograniczone środki. Wydatek na zakup bula to tylko początek góry jaka przed Toba do pokonania, przez wszystkie wspólne lata które przed Wami powinnaś zapewnić psu dobrą karmę, odpowiednią opiekę weterynaryjną, przygotować się na setki złotych wydane na gro uczuleń, alergii,gronkowców i podobnych badziewi dopadających białe bule, jest jeszcze kwestia wakacyjnych wyjazdów gdzie bullek o ile przyjęty do pensjonatu jest traktowany jak inni goście i trzeba za niego zapłacić. Takich różnych wydatków przed Tobą wiele, więc jeśli wybór hodowli był uzależniony dyspozycją finansową to nie jest dobry prognostyk dla szczylka. Gratuluję psiaka i również ciepło pozdrawiam.
Awatar użytkownika
AV
Kontakt:

Post autor: AV »

<QUOTE author="BURDY"><s>
BURDY pisze:</s>
przygotować się na setki złotych wydane na gro uczuleń, alergii,gronkowców i podobnych badziewi dopadających białe bule
</QUOTE>
A jeżeli ma czarne podniebienie, albo będziesz karmić surowym mięsem to na 100% będzie agresywny i zeżre Cię w nocy jak będziesz spała :roll:
Burdy przestań pitolić bez sensu- proszę Cię :?
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii- obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi"

[img]http://www.animavillis.pl/bannery/avbanner.jpg[/img]
bulterierka

<QUOTE author="nataszka87"><s>
nataszka87 pisze:</s>Temat postu: Kundle na forum.
PostWysłany: Pon Mar 24, 08 12:21 pm Odpowiedz z cytatem
Na samym początku chcemy poinformować że temat ten nie dotyczy w żadnej mierze osób które adoptowały psy bądż w jakikolwiek inny sposób stały się posiadaczem psa bez rodowodu w celu ratowania mu życia.
Zaobserwowaliśmy że na forum trafia coraz więcej osób które kupiły szczeniaka z pseudohodowli ładnie nazywanej domową hodowlą.
Wydaje nam się zachwyty nad tymi szczeniakami stanowią wyraz aprobaty takiego postępowania, dotyczy to również porad dotyczących wychowania żywienia itd. Ignorując takie osoby może dalibyśmy im do zrozumienia, że jest to forum posiadaczy i miłośników bull terrierów a nie kundli. Confused
<B><s></s> Zeby nie było, ze gołosłowna jestem :lol: </B>
</QUOTE>
A to chylę,czoło..
Nie zauważyłam nigdzie tych wypowiedzi.
Ale bez przesady.
Jeszcze nie słyszałam,żeby ktoś wyjechał z gęba za to,że się odezwał posiadacz psa w typie
BURDY- pierwszy raz słyszę coś takiego.. :lol: Bez przesady.
tak słyszałam,Białe bule ŁATWIEJ wpadają w uczulenia i NIE KAŻDY.
To tak jak z człowiekiem,jeden ma dużo uczuleń a inny w ogóle.
Gronkowce,alergie... każdy pies załapie.
:twisted:
:lol:
BURDY
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

<QUOTE author="AV"><s>
AV pisze:</s>
A jeżeli ma czarne podniebienie, albo będziesz karmić surowym mięsem to na 100% będzie agresywny i zeżre Cię w nocy jak będziesz spała :roll:
Burdy przestań pitolić bez sensu- proszę Cię :?
</QUOTE>
To Ty pitolisz wyrywając pojedyncze słowa z mojej wypowiedzi burząc jej sens, jakbys szukała dziury w całym. Dopóki, przynajmniej na FORUM BULLTERIERA, nie będą spływały słowa ostrej krytyki na klientów pseudohodowli będą one miały rację bytu. Psy z takich "hodowli" sprzedaje się teraz na allegro jak króliki a potem znakomita ich część ląduje w dziale schronisko, jak np. Szila, Peti czy Mosad - pies który albo miał powalonych rodziców albo nieodpowiedzialny właściciel zrobił mu takie pranie mózgu że psu do dziś co jakiś czas odwala więc nie pisz mi proszę, że pitole.
bulterierka

AV chyba chodziło o to co i mnie.

No ale dobra 8)
Awatar użytkownika
AV
Kontakt:

Post autor: AV »

Burdy pitolisz. Rozumiem, że walczysz z pseudo, ale nie przemycaj w swoim przesłaniu opowieści dziwnej treści, które są niezgodne z prawdą :>
"Krytyk i eunuch z jednej są parafii- obaj wiedzą jak, żaden nie potrafi"

[img]http://www.animavillis.pl/bannery/avbanner.jpg[/img]
BURDY
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

<QUOTE author="bulterierka"><s>
bulterierka pisze:</s>
BURDY- pierwszy raz słyszę coś takiego.. :lol: Bez przesady.
tak słyszałam,Białe bule ŁATWIEJ wpadają w uczulenia i NIE KAŻDY.
To tak jak z człowiekiem,jeden ma dużo uczuleń a inny w ogóle.
Gronkowce,alergie... każdy pies załapie.
:twisted:
:lol:
</QUOTE>
No właśnie, tylko słyszałaś, kolejne Twoje mądrości poparte "słyszeniem", bo skąd możesz czerpać swoje morały skoro nie masz bulla. Jestem pod wrażeniem, że tak się przyczepiłyście do tego, że użyłem słów "BIAŁE BULLE". Nie jestem osobą żyjącą stereotypami, choć akurat mój biały bull jest stałym pacjentem ze względu na swoje uczulenia i ciągle powracającym gronkowcem. Jednak dla osób nie łapiących skrótów myślowych wyłożę łopatologicznie:
pisząc o alergiach, gronkowcach u BIAŁYCH BULLI,
miałem na myśli, że :
1. bullteriery to psy nagminnie narażone na wizyty u lekarza nie związane tylko ze szczepieniami, czyli psy podatne na przeróżne schorzenia czy kontuzje ,
2. białe bullteriery są jeszcze bardziej podatne na infekcje skóry,
3. bullteriery z pseudohodowli, gdzie przy kojarzeniu rodziców przyszłego miotu raczej nie bierze się pod uwagę ich stanu zdrowia czy prawdopodobieństwa genetycznego przejęcia przez szczenięta ewentualnych schorzeń czy podatności na nie, tworzą grupę psów o podwyższonym ryzyku bycia np.alergikiem. Pomijam kwestię, że pseudohodowle sprzedają psy bez wykonania badań słuchu czy nerek, często nie mają nawet ksiązeczek zdrowia.
a JaiRocotta kupiła BIAŁEGO BULA z PSEUDOHODOWLI.
ODPOWIEDZ