napisze szczerze. w dupeczce mam to, że ktoś uważa, że poszłam na łatwiznę biorąc psa w typie bullterier, naprawde.
Jeśli tak szczęki Wam opadają i nie możecie dojść do tego, skąd moja decyzja, to moze po prostu zapytacie?
Tak dla Waszej wiadomości, to szczyla odkupiłam od osoby, która jak sądzę ja i jej sądziedzi, nie nadawała się do wychowania psiaka.
Jeśli ktoś jest ciekaw szczegółów to proszę na priv. , bo nie mam ochoty rozpisywać się tutaj i tłumaczyć po co i dlaczego.
BURDY
racja. moim problemem nie były pieniądze, ale nie przeczę, że na szczyla miałam przeznaczona określona sumę.
bardzo dlugo szukałam tego wymarzonego i wyśnionego psa z papierami.
tylko widzisz, jesli stało sie tak jak sie stało, że ktoś skradł moje serce pomimo tego,że nie ma papierów, to to nie jest Twoj problem.
ps. a jesli zamieszaniem nazywasz prośbe o pomoc, to Cie pozdrawiam naprawde ;]
Jaga
tak. jestes taka wspaniała i mądra. wiesz wszystko i w ogole małolaty robią wow. nawet już nie komentuję więcej Twoich wypowiedzi, bo szkoda czasu. dla Twojej wiadomosci "herbowe" hodowle odzywały sie, ale były to zbyt wygórowane ceny jak na psa kanapowca, z ktorym nie mam zamiaru jezdzic na wystawy. Mało tego kilkakrotnie spotkałam sie z sytuacją, gdzie był wielki zawód i żal, że wystawiany psiak nie bedzie.
Czy tak trudno zrozumieć, że nie wszyscy ludzie na tym forum to zapaleni hodowcy, ktorzy mysla tylko co tu zrobić, jak polaczyc zeby jeden bull był lepszy od drugiego? rozumiem, że pracujecie nad tym, aby ulepszać rase i mówicie STOP pseudohodowli. Tylko pozostaje jeszcze pytanie, kto zajmie sie tymi szczylami, które już się urodziły, nie mają papierów i trafiaja w pierwsze lepsze rece, za śmieszne pieniadze, tak jak to sie stało z moją Cziką? Zacznij szanować ludzi, którzy kochają nie za coś ale pomimo wszystko. pozdrawiam.
multicryl
oczywiście wycieczkę do rodziców cziki zaliczyłam.
Wspaniala i piękna mama

Nasze spotkanie trwało dobrą godzine, bo nie mogłysmy sie wybawić
Ojca widziałam na zdjeciach.
Rozmawialam z wlascicielka i nie mogla uwierzyc, ze nowy opiekun Cziki okazal sie tak nieodpowiedzialnym i złym czlowiekiem.
Jakby nie bylo, numery zapisane i pomimo, że troche mamy daleko do mamy czikulindy, to napewno spotkania rodzinne odbywać się bedą
buziaki dla "typa"
Złośnica
Racja. na tym forum, jak tylko ktokolwiek zaczyna tego typu temat, tak sie to wlasnie konczy. Pomimo to, nie zależy mi na sympatii wszystkich forumowiczów. Wierzę, że Ci ludzie którzy są PRAWDZIWYMI bullomanami, pomogą mi jesli bede miala jakis problem z moją Małką, pomimo tego, że mam psa bez papierów.
Nie znasz mojej i czikowej historii, więc prosze, nie pisz, że wspieram pseudo, bo tak nie jest.
tymon
tak właśnie. chwalę się, bo to wspaniała nowina, że mam takiego okrucha

no i może czika to moja kara, że tak chciałam na szybko. jeśli tak, to obiecuję, że pokuta odprawiona bedzie wzorowo
Jak widze jak ta moja mala wariatka zaczyna sie bawić, biegać i wszystko gryźć, czego wczesniej nie dało sie u niej zaobserwować, to serce sie raduje

):) właśnie smacznie śpi pod stołem, zaraz zrobie zdjęcie, to wstawie
Ten szczyl właśnie wygrał lepsze życie Jesli tego nie ogarniasz, to pozostaje mi tylko pozdrowic ;]
I jeszcze jedno. pisząc o wspieraniu pseudo i kupowaniu psów bez papierów, pamietajcie, że nie tylko ja na tym forum mam szczyla w typie.
I nie tylko ja jestem przekonana o tym, że psina nie pochodzi z pseudohodowli. Więc trochę wiecej tolerancji. Pies to pies, trzeba go kochać, bo on, jak żaden człowiek, zasługuje na maximum naszej miłosci.
Dla wszystkich pozostałych dziękuje za miłe słowa, sunia wycałowana i wyściskana w Waszym imieniu. ŁAPECZKA!