Reakcja ludzi na bula??????
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

<QUOTE author="Anita"><s>
Robię tak samo.
</QUOTE>Anita pisze:</s>
Zazwyczaj na wszelkie zaczepki reaguję słowem "spier...aj!!!". Nie wchodzę w dyskusje, nie tłumaczę się, nie wychowuję, nie uświadamiam. Nie chce mi się.
Robię tak samo.
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Dexterek :*
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Dexterek :*
-
bulterierka
- Pomocny wiedzą: 3

<QUOTE author="OLKAiDEXTER"><s>
Odradzałabym mimo wszystko takie zachowanie. Niech właściciele buli swoją postawą odróżniają się od tych, którzy zaczepiają oraz od dresiarstwa, które psuje opinie o naszych psach.
</QUOTE>OLKAiDEXTER pisze:</s><QUOTE author="Anita"><s></QUOTE>Anita pisze:</s>
Zazwyczaj na wszelkie zaczepki reaguję słowem "spier...aj!!!". Nie wchodzę w dyskusje, nie tłumaczę się, nie wychowuję, nie uświadamiam. Nie chce mi się.
Robię tak samo.
Odradzałabym mimo wszystko takie zachowanie. Niech właściciele buli swoją postawą odróżniają się od tych, którzy zaczepiają oraz od dresiarstwa, które psuje opinie o naszych psach.
-
Anita
- Pomocny wiedzą: 3

- Kontakt:
Niestety nie umiem się powstrzymać. Nie każdemu mówię "spier...aj!", tylko tym najbardziej bezczelnym. Codziennie, idąc z psem, słyszę zewsząd komentarze na temat agresji rasy (że to pitbull), ścisku szczęk (że 30 ton) i oczywiście braku kagańca ( w moim mieście nie ma obowiazku), srania ( ja sprzatam) i ogólnie mieszkania psów w blokach (bo szczekają i Smierdzą). Nie zwracam na to uwagi. Jesli natomiast ktoś czepi się mnie bezpośrednio, chwyta za rękaw i głośno wygłasza swoje mądrości tak, aby wszyscy wokół słyszeli, poparli i najlepiej mnie zlinczowali, to nie wytrzymuję i bluzgam żeby się odczepił. Nasza pokojowa postawa nie ma wielkiego znaczenia dla agresorów. Przecież baba z idącym spokojnie na smyczy psem nie powinna wzbudzać niepokoju, więc jak można nie reagować na agresywne zaczepki. To właśnie ten nasz spokój pozwala różnym debilom na zaczepki. Rośnie w nich obywatelski obowiązek przekazania nam, co o nas myślą i gdzie nasze miejsce. Jedno wylgarne słowo z moich ust pokazuje, że lepiej nie zadzierać, bo może się zrobić niebezpiecznie. Mnie też jest lepiej, jak szybko spławię agresora.
Dobrą metodą jest słuchanie muzyki przez słuchawki i nie patrzenie na otoczenie. Jak nie słyszymy bzdur i nie widzimy nienawistnych gęb, to mamy duże szanse na spokojny spacer.
Dobrą metodą jest słuchanie muzyki przez słuchawki i nie patrzenie na otoczenie. Jak nie słyszymy bzdur i nie widzimy nienawistnych gęb, to mamy duże szanse na spokojny spacer.
-
agati&maciek
- Bulomaniak 1

Mamy świetne psy, które kochamy i w d... powinniśmy mieć zaczepki innych.
My wiemy lepiej a oni niech gadają co chcą. Nie mają racji i koniec.
Ja już zaczepek nie słysze, moj pies nie jest łysy więc nie gadają ze nie dbam. Czasem tylko kwaśne miny widze... Za to coraz więcej miłych komentarzy
Anita nie denerwuj się, szkoda czasu i nerwów na gamoni.
My wiemy lepiej a oni niech gadają co chcą. Nie mają racji i koniec.
Ja już zaczepek nie słysze, moj pies nie jest łysy więc nie gadają ze nie dbam. Czasem tylko kwaśne miny widze... Za to coraz więcej miłych komentarzy
Anita nie denerwuj się, szkoda czasu i nerwów na gamoni.
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10731;131/st/20090405/e/Antek+is+with+us/dt/6/k/59df/event.png[/img]
<QUOTE author="agati&maciek"><s>
ooo dokładnie, mnie nie ruszają zaczepki, jak juz to tylko parsknę na to smiechem z głupolami nie będę się wdawać w dyskusje. Mam to gdzieś i właśnie najwięcej słyszę pozytywnych opinii i ciekawość, nawet od ludzi starszych
</QUOTE>agati&maciek pisze:</s>Mamy świetne psy, które kochamy i w d... powinniśmy mieć zaczepki innych.![]()
My wiemy lepiej a oni niech gadają co chcą.
ooo dokładnie, mnie nie ruszają zaczepki, jak juz to tylko parsknę na to smiechem z głupolami nie będę się wdawać w dyskusje. Mam to gdzieś i właśnie najwięcej słyszę pozytywnych opinii i ciekawość, nawet od ludzi starszych
-
Adriano
- Bulomaniak

Ja powiem wam tak , miałem kilka fajnych i nie ciekawych sytuacji choć bulka mam od niedawna .
Ogólnie to zawsze jak gdzieś wychodze to biorę ją ze sobą , no i raz stoję na takim mostku , idzie Pewna pani tak MAX 30 lat no i oczywiście ja pieska staram się trzymać jak najbliżej siebie aby nie było żadnych problemów a ku mojemu zdziwieniu , Pani ta zatrzymuje się i mówi , że bardzo ładny piesek , śliczny itp i pyta się " tylko pewnie agresywny co ? bo to z tych pit buli? "
Ale widac fajna kobieta , nie nastawiona negatywnie i tłumacze , że to nie prawda itp itd no i zaczęła ją głaskać , zdziwiła się bardzo , że taki pies a taki spokojny .
Idąc jeszcze odwracała się kilkukrotni i mówiła , że piękny
Druga sytuacja była wczoraj
Zapomniałem , że jest niedziela i poszedłem z pieskiem na spacer przechodzilismy koło kościoła i akurat wychodzili ludzie to co drugi patrzył się ze zdziwieniem nawet starsze panie się zatrzymywały z uśmiechem i patrzyły , że coś podobnego do świnki się na wszystkich patrzy
:d
A to to Teraz wam powiem to rozwaliło mnie totalnie , wracam już do domu jakoś tak mi się śpieszyło , nagle z drugiej strony ulicy idzie szybko w moja stronę jakiś Pan z szerokim uśmiechem na twarzy i od razu , że piękny piesek , czy może pogłaskać itp , myślałem , że się zaraz tam popłacze ten gość , psy kocha niesamowicie , rozmawiałem z nim chyba ze 40 minut
No ale oczywiście są też inni ludzie tak jak moja sąsiadka która uważa , że Hoduje psa do walk , nie no oczywiście , ja tylko czekam bo właśnie sterydy mi poczta mają przyjść , musze pod tuczyć i jazda do walki z sąsiadami
:D:d
Ogólnie to zawsze jak gdzieś wychodze to biorę ją ze sobą , no i raz stoję na takim mostku , idzie Pewna pani tak MAX 30 lat no i oczywiście ja pieska staram się trzymać jak najbliżej siebie aby nie było żadnych problemów a ku mojemu zdziwieniu , Pani ta zatrzymuje się i mówi , że bardzo ładny piesek , śliczny itp i pyta się " tylko pewnie agresywny co ? bo to z tych pit buli? "
Ale widac fajna kobieta , nie nastawiona negatywnie i tłumacze , że to nie prawda itp itd no i zaczęła ją głaskać , zdziwiła się bardzo , że taki pies a taki spokojny .
Idąc jeszcze odwracała się kilkukrotni i mówiła , że piękny
Druga sytuacja była wczoraj
Zapomniałem , że jest niedziela i poszedłem z pieskiem na spacer przechodzilismy koło kościoła i akurat wychodzili ludzie to co drugi patrzył się ze zdziwieniem nawet starsze panie się zatrzymywały z uśmiechem i patrzyły , że coś podobnego do świnki się na wszystkich patrzy
A to to Teraz wam powiem to rozwaliło mnie totalnie , wracam już do domu jakoś tak mi się śpieszyło , nagle z drugiej strony ulicy idzie szybko w moja stronę jakiś Pan z szerokim uśmiechem na twarzy i od razu , że piękny piesek , czy może pogłaskać itp , myślałem , że się zaraz tam popłacze ten gość , psy kocha niesamowicie , rozmawiałem z nim chyba ze 40 minut
No ale oczywiście są też inni ludzie tak jak moja sąsiadka która uważa , że Hoduje psa do walk , nie no oczywiście , ja tylko czekam bo właśnie sterydy mi poczta mają przyjść , musze pod tuczyć i jazda do walki z sąsiadami
"Ludzie zapomnieli o tej prawdzie,lecz Tobie nie wolno zapominać.Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to,co oswoiłeś."
"Mały Książę" A.S. Exupery
" Nikt nie rodzi się zły z natury "
"Mały Książę" A.S. Exupery
" Nikt nie rodzi się zły z natury "
-
crimesister
- Bulomaniak 1

nudzi mi sie w pracy wiec tez cos napisze od siebie a co:P
wiec tak moim zdaniem to nie chodzi o rase tylko o charakter i temperament czlowieka kazdemu podoba cie co innego
zaczne od poczatku
na poczatku u mnie w domku byl buldozek francuski chrapiacy jak nie wiem co
przekochany dostalam go jak rasa w lodzi byla jeszcze bardzo malo popularna wiec idac z nim na spacer slyszalam komentarze typu "ten to chyba mial czołówke z pociagiem " albo "ten to chyba spadl z 7 pietra na morde" ogolnie mnie to smieszylo tylko jednego faceta potraktowalam bardzo niemilo bo stwierdzil "pani to chyba tego psa patelnia napierd...."
pozniej pojawil sie amstaff klucha i leniwiec 1 klasa przytulas kazdego by zalizal zacalowal i zameczyl zeby go tylko miziac idac z kolei z nim na spacer slyszalam "pies morderca" albo "a pani to sie nie boi ze w nocy pania zaataktuje i zagryzie??" albo "wie pani on teraz lagodny a kto wie co mu odbije za pare lat?? mojej kolezance taki pies odgryzl polik noge i bog wie co jeszcze:P " albo "niech pani trzyma to bydle "
teraz czas na mojego Buliśia:P idac z nim jest tak "boze jaki on brzydki " zawsze odpowiadam wtedy kazda potwora znajdzie swego amatora:P
albo slysze "o jezu!!!" wtedy mowie to nie jezu a swinka wietnamka:P
albo "on jest taki brzydki ze az piekny "
ale ogolnie jest tez spora czesc ludzi ktora fajnie reaguje ostatnio ide z Miskiem na spacer idzie pan z labradorem jak zobaczyl misia trupie czachy w oczach ja mowie spokojnie on chce sie tylko bawic pan mi zaufal pozwolil podejsc labkowi i zaczela sie zabawa na calego na 2 dzien ide spotykam tego samego pana z psinka i zona na co zona mowi
" ojej to ten pies morderca co wcale nie jest morderca:P maz mi wczoraj opowiadal jak sie ladnie bawily czy moge poglaskac?? "
ale najlepsze bylo ostatnio idzie chlopak taki z 10 lat z tata i pyta taty tato zobacz jaki ten pies ma dziwny ryjek jaka to rasa? a tata na to "przeciez to kundel pewnie mieszanka jakiegos amstaffa z dobermanem " myslalam ze sie poloze ze smeichu
a teraz hit moja mama ma yorka osobiscie mi nie przeszkadza ale jakos jako pies nie przemawia do mnie za to do spoleczensta bardzo idac z nim slysze o jaki piekny , o jaki sliczny , o jaka ma sliczna fryzurke , o jaki modnis masakra mowie wam:)
wiec tak moim zdaniem to nie chodzi o rase tylko o charakter i temperament czlowieka kazdemu podoba cie co innego
zaczne od poczatku
pozniej pojawil sie amstaff klucha i leniwiec 1 klasa przytulas kazdego by zalizal zacalowal i zameczyl zeby go tylko miziac idac z kolei z nim na spacer slyszalam "pies morderca" albo "a pani to sie nie boi ze w nocy pania zaataktuje i zagryzie??" albo "wie pani on teraz lagodny a kto wie co mu odbije za pare lat?? mojej kolezance taki pies odgryzl polik noge i bog wie co jeszcze:P " albo "niech pani trzyma to bydle "
teraz czas na mojego Buliśia:P idac z nim jest tak "boze jaki on brzydki " zawsze odpowiadam wtedy kazda potwora znajdzie swego amatora:P
albo slysze "o jezu!!!" wtedy mowie to nie jezu a swinka wietnamka:P
albo "on jest taki brzydki ze az piekny "
ale ogolnie jest tez spora czesc ludzi ktora fajnie reaguje ostatnio ide z Miskiem na spacer idzie pan z labradorem jak zobaczyl misia trupie czachy w oczach ja mowie spokojnie on chce sie tylko bawic pan mi zaufal pozwolil podejsc labkowi i zaczela sie zabawa na calego na 2 dzien ide spotykam tego samego pana z psinka i zona na co zona mowi
" ojej to ten pies morderca co wcale nie jest morderca:P maz mi wczoraj opowiadal jak sie ladnie bawily czy moge poglaskac?? "
ale najlepsze bylo ostatnio idzie chlopak taki z 10 lat z tata i pyta taty tato zobacz jaki ten pies ma dziwny ryjek jaka to rasa? a tata na to "przeciez to kundel pewnie mieszanka jakiegos amstaffa z dobermanem " myslalam ze sie poloze ze smeichu
a teraz hit moja mama ma yorka osobiscie mi nie przeszkadza ale jakos jako pies nie przemawia do mnie za to do spoleczensta bardzo idac z nim slysze o jaki piekny , o jaki sliczny , o jaka ma sliczna fryzurke , o jaki modnis masakra mowie wam:)
Bulterier jest jak Media Markt nie dla idiotow :)
-
crimesister
- Bulomaniak 1

Kilka dni temu byłam z moim stfiorem i amstafką koleżanki na spacerze , pieski grzecznie biegały i bawiły się przy nas , kilka metrów za nami szli nasi faceci i plotkowali
w pewnym momencie mijało nas starsze małżeństwo i pani zwróciła mi uwagę ze taki pies to powinien chodzić na smyczy , koleżanka spytała " taki to znaczy jaki ? " ale Pani nie raczyła nam już odpowiedzieć i odeszła , wtedy ja odwróciłam się do naszych chłopów i krzyczę Robert słyszałeś Newton musi chodzić na smyczy bo jest TAKI !!!
Pani zapluła się i burczała coś pod nosem ale spokojnie powędrowała dalej , faceci poskładani ze śmiechu niestety nie mogli się ruszyć
Od dzisiaj jak ktoś będzie się mnie pytał co to za pies będę odpowiadać ze TAKI
Pani zapluła się i burczała coś pod nosem ale spokojnie powędrowała dalej , faceci poskładani ze śmiechu niestety nie mogli się ruszyć
Od dzisiaj jak ktoś będzie się mnie pytał co to za pies będę odpowiadać ze TAKI
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.
Mark Twain
Mark Twain