Mam pytanko do hodowców czy jeśli bym chciał kupić bulika z hodowli ale chciałbym go zabrać za 6-8 miesięcy by móc z nim wyjechać za granicę bo tam mieszkam to czy była by taka opcja i ile to by łącznie kosztowało i czy dany hodowca by się podją zrobienia wszystkich badań , czipa i paszportu.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi od zainteresowanych hodowców mogą być na PW.
Szczeniak
ja mieszkam w Belgii.moja sunie kupilam tutaj zaplacilam 750 euro ma czpipa szczepienia,paszport gwarancje na 3 miesiace w razie gdyby nie daj Boze zdechla ze mi kase oddadza albo 2giego psa i gwarancje na rok ze w razie choroby pokrywaja koszty leczenia.nie kazdy lekarz w polsce ma uprawnie nia do czipowania troche pytalam.
zycze powodzenia i dobrej decyzji
zycze powodzenia i dobrej decyzji
Papulas14 jesli mozesz zabrac pieska za 6-8 miesiecy to proponuje popytac w hodowlach czy planuja miot na okolice tego terminu zamiast kupowac pieska juz teraz. Paszport, chip i cena szczeniaka to juz sprawa porozumienia i umowy z hodowca. Szukaj, czytaj, badaj, na pewno znajdziesz wymarzonego szczeniaka. Super ze bedziesz mial troche czasu na przygotowanie sie na przyjecie malego urwisa. Raczej Ty wybierz sobie hodowce a nie czekaj az Ciebie ktos wybierze. Powodzenia
-
era-teriera
-
Anita
- Pomocny wiedzą: 3

- Kontakt:
JJ i Evvelin1 nie chodzi o kupienie za 8 miesiecy ani o uprawnienia do czipowania.
Papulas 14 chce psa kupić w Polsce i zabrać do Anglii. Trzeba poczekać aż szczeniak skończy minimum 3 miesiące aby zaszczepić go przeciwko wściekliźnie. Po 10 dniach pobiera się krew na badanie przeciwciał, które robi się w Puławach. Po miesiącu dostaje się wynik badania.Jesli wszystko jest OK to pies po pół roku od pobrania krwi może jechać do Anglii.
Dlatego musi psa kupić teraz ale odebrać dopiero jak skończy 10 miesięcy.
Papulas 14 chce psa kupić w Polsce i zabrać do Anglii. Trzeba poczekać aż szczeniak skończy minimum 3 miesiące aby zaszczepić go przeciwko wściekliźnie. Po 10 dniach pobiera się krew na badanie przeciwciał, które robi się w Puławach. Po miesiącu dostaje się wynik badania.Jesli wszystko jest OK to pies po pół roku od pobrania krwi może jechać do Anglii.
Dlatego musi psa kupić teraz ale odebrać dopiero jak skończy 10 miesięcy.