naderwane ścięgno
naderwane ścięgno
...tak więc mój mały urwis dorobił się dzisiaj pierwszej kontuzji łapki. pan doktor powiedział,że to naderwane ścięgno w pachwinie i że najlepiej nic mu nie podawac,jedynie ograniczyc mu rozrabianie i jakikolwiek wysiłek fizyczny.Powinno samo przejśc...Jedynie co musze to znosiic go po schodach co jest niezłym wyzwaniem bo on waży 16 kg,a ja mieszkam na 4 piętrze....Zwracam się więc do Was z pytaniem czy kiedykolwiek zdarzyło się coś podobngo Waszym łobuzom i jeśli tak to ile czasu trwa powrót do zdrowia? to jest mój pierwszy bullek i jestem troszke przewrażliwiona...
zBULLwersowana...
- Złośnica
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
możesz podać Traumel S maść lub tableki
Traumeel S, jednocześnie działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo. Jest skuteczny w terapii urazów oraz stanów zapalnych. Preparat stosuje się w leczeniu m.in. takich kontuzji, jak: naciągnięcia mięśni, stłuczenia, skręcenia, zwichnięcia. Maść ułatwia gojenie się ran i hamuje małe krwawienia. Można ją stosować bezpośrednio na otwarte rany.
Wskazania
Urazy (sportowe, powypadkowe) - zwichnięcia, przemieszczenia, wybicia, kontuzje, wynaczynienia do tkanek i stawów, złamania kości, procesy zapalne i zwyrodnieniowe zlokalizowane w różnych tkankach i narządach (np. zapalenie przyzębia, zmiany ropne kieszonek dziąsłowych, parodontoza), również w układzie ruchu (zapalenie pochewek ścięgnistych, kaletek maziowych, łokieć tenisisty), choroba zwyrodnieniowa stawów biodrowych, kolanowych i małych stawów.
Traumeel S, jednocześnie działa przeciwbólowo, przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo. Jest skuteczny w terapii urazów oraz stanów zapalnych. Preparat stosuje się w leczeniu m.in. takich kontuzji, jak: naciągnięcia mięśni, stłuczenia, skręcenia, zwichnięcia. Maść ułatwia gojenie się ran i hamuje małe krwawienia. Można ją stosować bezpośrednio na otwarte rany.
Wskazania
Urazy (sportowe, powypadkowe) - zwichnięcia, przemieszczenia, wybicia, kontuzje, wynaczynienia do tkanek i stawów, złamania kości, procesy zapalne i zwyrodnieniowe zlokalizowane w różnych tkankach i narządach (np. zapalenie przyzębia, zmiany ropne kieszonek dziąsłowych, parodontoza), również w układzie ruchu (zapalenie pochewek ścięgnistych, kaletek maziowych, łokieć tenisisty), choroba zwyrodnieniowa stawów biodrowych, kolanowych i małych stawów.
- Złośnica
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
<QUOTE author="Buteo"><s>
zgodnie z ulotką...
na początku leczenia 1 tabletka co 30 min przez ok. 2 godziny, później po 1 tabletce 3 x dziennie.
Osobiście podaję ludzkie specyfiki na stawy dla sportowców
patrz dział sport i topiki o suplementacji. Wychodzą taniej a mają lepszy skład. No ale moje psy ćwiczą...
</QUOTE>Buteo pisze:</s>dodam tylke ze jesli w tabletkach to nalezy go rozpuscic w lyzce stolowej wody co nie jest trudne i wlac do pyska,poczatkowo mozna podawac3-4razy co godzine a pozniej 2-3 razy dziennie
zgodnie z ulotką...
na początku leczenia 1 tabletka co 30 min przez ok. 2 godziny, później po 1 tabletce 3 x dziennie.
Osobiście podaję ludzkie specyfiki na stawy dla sportowców