Mimi mylisz się bardzo co do mojego bazowania jak to zgrabnie ujęłaś na plotkach i strzępach informacji Confused
Ja bazuję od wielu lat na faktach, które wychodzą na ringi lub zostają na kanapach nie mówiąc już o przyczynach przejścia tych "faktów" za TM.
jago droga nie masz zadnych informacji na temat psow z innych hodowli, ktore sie wystawiaja a juz tym bardziej o tych, ktore siedza na kanapie. w wiekszosci przypadkow o przyczynach zgonow takze tylko spekulujesz bo kazdy trzyma cie z dala od swoich spraw i dlatego wszystko, co piszesz to gruba nadinterpretacja i żenujące domniemywanie.
przyklad dosc niedawny- ostatnio z moja suka prada jest cos nie tak, bo przeciez nic o niej nie slychac. powod, do dorobienia ideologii jest= bo ty nic o niej nie wiesz, znaczy z suka cos sie dzieje

moze zdechla na out cross. kto wie

tym czasem suka swietnie sie ma ale musisz jeszcze poczekac tydzien na oficjalne info w jej sprawie, bo nieoficjalnie nie masz juz zrodla nigdzie.
Nie masz zielonego pojęcia o moich kontaktach i z kim rozmawiam przez telefon i GG
mysle ze mam pojecie o zrodle twoich plot

jedyna osoba od ktorej cos mozesz wyzebrac na tematy aktualne to zigi

reszta osob wokol ciebie nie ma zadnych info bo tak jak ty jedyne co robia to sieja smiechu warte ploty wiec nikt z nimi na wazne tematy nie rozmawia
Kim są według Ciebie ci sensowni co ze mną nie gadają Question To są ci, którzy hodują tylko na eksterier, kasę i na wyścigi na ringach mając głęboko w doopie całą resztę Question
to sa ci, ktorzy tworza rase w polsce i maja zaslugi w hodowli i znaja ich na calym swiecie. to sa ci, co robia krycia ze swietnymi efektami, kryja za granica nie szczedzac kasy i nie patrzac na odleglosc. to sa zarowno mlodzi hodowcy jak i starzy, ktorzy nie widza w tobie partnera do polemiki... mnie sie zachcialo pokarmic starego forumowego trolla, sic!
To są ci co wymieniają ludziom na nowy model jak się stary popsuje Question
w hodowli zawsze jakis procent jest chorych i pada, u ciebie tez tak bylo i wraz z uplywem czasu bedzie ich wiecej bo to jest statystyka. jesli hodowca proponuje w wyniku takiej tragedii nowego pieska, swiadczy to o nim swetnie. czy ty zaproponowalas ludziom ktorym zechl szczeniak od ciebie, nowego w ramach rekompensaty?? wszyscy wiemy, ze nie. i ty smiesz COKOLWIEK pisac na innych?? na twoim miejscu nie mialabym czelnosci sie odezwac w takiej kwesti
Inbredu tutaj się nie obmawia bo to są niezaprzeczalne fakty poparte przez autorytety w tej dziedzinie i naukowe badania genetyczne Idea
niezaprzeczalne fakty ze co?? przemyslany inbreed daje swietne efekty, idiotyczny= daje mnostwo problemow. i to jest fakt. ty natomiast skupiasz sie jedynie na drugiej czesci i to jest czysta demagogia
Inbredowanie w wykonaniu niektórych rodzimych hodowców przypomina "szaflikową robotę" przy kaganku
(nie mylić z oświatą Smile ) ciemnego chłopa z głębokiego średniowiecza Idea
konkrety?? czy tylko takie klepanie bez sensu?
Nie martw się Mimi o mój autorytet, osiągnięcia, intencje i szacunek u innych hodowców bo nie masz o tym zielonego pojęcia.
ojojoj teraz to zaczynam sie obawiac, ze to TY nie masz o wiekszosci pojecia

KOBIETO PRZEJRZYJ NA OCZY!!!!
Pozycja, która akurat najbardziej mi odpowiada to pozycja w hamaku po sosnami we własnym zaciszu z wypiętym zadkiem na to co poniektórzy "czołowi" hodowcy o mnie myslą Very Happy
jesli nie interesuje cie opinia o sobie samej w swiatku hodowlanym, ani twoja ( bardzo kiepska nota bene) pozycja w nim, a jak wiadomo pozycja sie wiaze bezposrednio z osiagnieciami... czemu wiec piszesz tu a nie pisujesz na forum hamakowym albo o wypietych dupach?? jesli to wlasnie ci najbardziej odpowiada???
Parcie na pozycje na arenie krajowej i międzynarodowej pozostawiam wszystkim innym, którzy mają takowe parcie na takie pozycje - jak po lewatywie z 10 litrów wody i z zaszytym zadkiem Razz
mysle, ze najlepiej bedzie tu odpowiedziec cytatem z ciebie: "Kultury czasami to chyba inni mogliby się ode mnie uczyć". -no rzeczywiscie.....
Część klientów ustawiających się w kolejce po te "wypaśne" zinbredowane szczeniaki jest zapewne nie do końca świadoma jakie mogą ich czekać ewentualne konsekwencje takiego zakupu bo uległo czarowi "reklama jest dźwignią handlu"
ci ludzie, w wiekszosci hodowcy hodujacy lata cale z efektami i stosujacy inbred i kupujacy z inbreedow, to wszystko ci biedni nieswiadomi. jago nie myslalas nigdy aby przeniesc sie z nauczaniem na miedzynarodowe? to by bylo cos
Moje hodowanie było zawsze traktowane jako hobby i nigdy nie robiłam nic "na siłę tylko młotkiem". Kolejki po szczeniaki jak stąd do Honolulu zawsze miałam
nic dziwnego, w koncu jako jedyna dbasz o rozwoj rasy w siensie eksterierowym i zdrowotnym....
i mam głęboko w doopie - pozostawiam to Mimi i innym wspaniałym, cudownym hodowcom z autorytetem na arenie krajowej i międzynarodowej
dziekujemy ze nam to 'zostawiasz'
Teraz to już chyba nie pozostanie nic innego jak posprzątanie w temacie i wywalenie tych okropnych kalumnii na temat inbredu i innych okropności pisanych przez Jagę - do śmietnika Mr. Yellow
czemu?

zostawmy to tutaj po co chowac w smietniku. niech ludzie czytaja. czy cos cie w tych postach za bardzo uwiera?
Trzeba przecież zostawić dużo miejsca na wazelinowanie w oparach kadzidła Idea
i jak to lecialo jeszcze? przypomnij jak to pisalas? ty hodowco co sie inni powinni uczyc od ciebie kultury- "wjezdzanie do dupy z poslizgiem na wazelinie"? bo ja nigdy tego nie umiem zapamietac..
btw- w twoich postach nadwyraz duzo jest o dupie. wypiete zadki, lewatywy, wazelina, manie w dupie tego lub owego. no no no

co by na to powiedzial dziadek freud