JonSnow
Dzięki bardzo za rady, natychmiast biore się za zgłębienie "tematu" a od jutra do działania. Uzik na siat i zostań reaguje bardzo dobrze, ale nie w/w sytuacji.
Jeśli chodzi o łaknienie spaczone to ciężko powiedzieć bo nie wiem dokładnie co on zjada na podwórku, bo od razu ucieka (a ja go nie gonie, raz zrobiłam to w domu bo wyciągnął mi bluzke z szafy i bałam się, że zniszczy jak to zignoruje i ganiałam za nim z 10minut po 60m2 ale miał radoche

) ostatnio zjadał mech w lesie, a to co zauważyłam w domu to uwielbia wszystko co plastikowe np: oczka swoich zabawek, pendraiv, długopis, (na szczęście zwymiotował) klamerki itp, tych większych rzeczy odrazu nie połknie wiec udaje mi się je zabrać ale te małe jak tylko zauważy, że wstaje to od razu je łyka
Aniu_c
o lince też myślałam na początku, ale Uzik poza w/w sytuacjami nie stwarza problemu na spacerach, więc ją sobie odpuściłam. Pare razy puszczałam go w kagańcu ale przy tej pogodzie to mi serce pękało i mu go ściągałam albo robiłam go tak luźny, że i tak mógł wszystko podnieść z ziemi