Wypadająca sierść

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
agati&maciek
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: agati&maciek »

<QUOTE author="Jaga"><s>
Jaga pisze:</s><QUOTE author="agati&maciek"><s>
agati&maciek pisze:</s> ciekawa jestem tylko jak to jest z tą dodatkową suplementacją...
</QUOTE>
Podawana ma być z głową :idea:
</QUOTE>
no właśnie i tutaj pojawia się nowa zagwózdka - preparaty, które sprzedaje się na allegro, czy w innych miejscach ogólno dostępnych nie zwsze są odpowiednie. czasem niektórych witain jest za mało, czasem za dużo, najlepsze preparaty są te, które dostajemy od weterynarza, z odpowiednimi proporcjami, bo wiadomo, jak cos jest od wszystkiego, o jest do niczego. Więc dla mnie stwierdzenie podawane z głową, to podawane z konsultacją osoby znającej się na rzeczy. Zazwyczaj firmy, które zajmują się suplementacją, czy innymi preparatami biorą poprawkę na to, że mają do czynienia takżę z osobami nie do końca sprawnymi umysłowo (na przykład kupując obróżkę przeciw kleszczom w zykłym zoologu, preparatu który rzeczywiście zwalcza kleszcze jest bardzo mało, coby właściciel przypadkiem nie dał psu obróżki do zjedzenia) podobna stuacja dzieje się z suplementacją - albo tych witamin za mało, albo za dużo... dlatego pytam, czy ogólno dostepna suplementacja jest w ogole wartościowa? jeśli jest niepewna, to po co psu podawać?
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10731;131/st/20090405/e/Antek+is+with+us/dt/6/k/59df/event.png[/img]
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="OLKAiDEXTER"><s>
OLKAiDEXTER pisze:</s>Jaga a nie orientujesz się czy te preparaty są dostępne w sklepach, u weta? Czy tylko można je zamówić przez internet?
</QUOTE>
Nie są dostępne u weta a zamówić jest najlepiej i najkorzystniej cenowo w fortan - najszybciej u nich na telefon :idea:
Stosuję je ( w razie konieczności ) od wielu lat u moich psów - są naprawdę super :thumleft:
Awatar użytkownika
OLKAiDEXTER
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: OLKAiDEXTER »

Rozważymy zakup :)

A co do weterynarzy to u nas w mieście są do kitu. Z żadnego nie jestem zadowolona w 100 %. Został nam jeszcze jeden, polecany. Zresztą z lekarzami od ludzi jest tak samo :/ Nie wszyscy, ale większość taka jest. Nawet nie popatrzy dobrze i przepisuje coś co w ogóle nie pomaga-dobrze, że człowiek jest mądrzejszy. Przynajmniej ja mam takie odczucia z tymi lekarzami, na pewno wielu z Was spotkało się z inną lepszą sytuacją...
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '

'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'

Dexterek :*
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

<QUOTE author="agati&maciek"><s>
agati&maciek pisze:</s><QUOTE author="Jaga"><s>
agati&maciek pisze:</s> ciekawa jestem tylko jak to jest z tą dodatkową suplementacją...
</QUOTE>
</QUOTE>
- albo tych witamin za mało, albo za dużo... dlatego pytam, czy ogólno dostepna suplementacja jest w ogole wartościowa? jeśli jest niepewna, to po co psu podawać?
</QUOTE>
Nie wszystko co ogólnie dostępne jest dobre i dlatego należy trzymać się tych sprawdzonych suplementów :idea:
Czytać i pytać oraz brać poprawkę na to co pies jada - dobra karma czy inny rodzaj żywienia :idea:
agati&maciek
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: agati&maciek »

<QUOTE author="Jaga"><s>
agati&maciek pisze:</s><QUOTE author="Jaga"><s>
Jaga pisze:</s>
</QUOTE>
- albo tych witamin za mało, albo za dużo... dlatego pytam, czy ogólno dostepna suplementacja jest w ogole wartościowa? jeśli jest niepewna, to po co psu podawać?
</QUOTE>
Nie wszystko co ogólnie dostępne jest dobre i dlatego należy trzymać się tych sprawdzonych suplementów :idea:
Czytać i pytać oraz brać poprawkę na to co pies jada - dobra karma czy inny rodzaj żywienia :idea:
</QUOTE>
ok, czyli suplementy z fortan.pl sprawdzone, zanotuje:)
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10731;131/st/20090405/e/Antek+is+with+us/dt/6/k/59df/event.png[/img]
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

<QUOTE author="agati&maciek"><s>
agati&maciek pisze:</s>ok, czyli suplementy z fortan.pl sprawdzone, zanotuje:)
</QUOTE>
Od dawna polecam je z czystym sumieniem :idea: Przetestowane są z bardzo dobrym rezultatem na moich wszystkich bulach oraz psach osób, którym polecałam skorzystanie z oferty fortan :D
Awatar użytkownika
OLKAiDEXTER
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: OLKAiDEXTER »

A jaka jest ich cena?
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '

'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'

Dexterek :*
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

<QUOTE author="OLKAiDEXTER"><s>
OLKAiDEXTER pisze:</s>A jaka jest ich cena?
</QUOTE>
Przy każdym produkcie w prawym górnym rogu jest napis " wybierz opakowanie " - pokazuje się waga oraz cena :idea:
http://fortan.pl/sklep/?id_produktu=1
Najdrożej wychodzą najmniejsze opakowania :|
ODPOWIEDZ