Wypadająca sierść
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

Wypadająca sierść
Ostatnio mojemu małemu wypada dużo sierści ... strasznie się leni, niema żadnych zmian skórnych. Czy sam Kerabol pomoże czy zastosować coś innego w ogóle ?
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Dexterek :*
'Dobry bądź dla zwierząt
-
agati&maciek
- Bulomaniak 1

chłód pomoże, jak dasz witaminki - sierść też bedzie wypadała tylko bardziej błyszcząca
ponad miesiąć utrzymywała się temperatura prawie 30 stopni, wiec nie dziwię się sierściuchom... apetyt tez spada.
z moim jest to samo, nawet na spacery mu sie nie chce isc, tylko wieczorem robimy mu dłuższa przechadzkę
z moim jest to samo, nawet na spacery mu sie nie chce isc, tylko wieczorem robimy mu dłuższa przechadzkę
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10731;131/st/20090405/e/Antek+is+with+us/dt/6/k/59df/event.png[/img]
Mojej Tesulce też wypadała sierść i to baaardzo, do tego miała jakąś wysypkę ale to była prawdopodobnie alergia. Pani weterynarz przepisała nam witaminki VetStar glavaderm i wszystkie kłopoty zniknęły
Jesteśmy w połowie opakowania, a sierść Tośki jest ładna i świecąca. Biorąc pod uwagę naszą pogodę i codzienne ponad 40-sto stopniowe upały, witaminki naprawdę się sprawdziły 
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

Aha, no w sumie chyba racja nie wiem jak ostatnio było w Polsce bo mnie nie było a Świnia została pod opieką mamuśki i z tego co mam mówiła to nie chciał jeść a na spacery chodził b. wcześnie rano i wieczorem. Za to ładnie schudł bo spaślak był z niego... Już się przestraszyłam, że coś znowu jest nie tak...ale może jakieś witaminki by Mu się przydały:> 
'Dobry bądź dla zwierząt
'Dobry bądź dla zwierząt
-
agati&maciek
- Bulomaniak 1

Też się zastanawiam- z jednej strony czy suplementacja ma sens, skoro nie jest konieczna, przedawkowanie niektórych witamin tez nie jest bezpieczne;
z drugiej strony - witaminki mają bezpieczną dawkę, więc ewentualnie nadmiar pies wydali.... nie wiem sama, pewnie inni lepiej orientują się w temacie
z drugiej strony - witaminki mają bezpieczną dawkę, więc ewentualnie nadmiar pies wydali.... nie wiem sama, pewnie inni lepiej orientują się w temacie
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10731;131/st/20090405/e/Antek+is+with+us/dt/6/k/59df/event.png[/img]
-
agati&maciek
- Bulomaniak 1

Ola pisala, żę pies schudł bo mniej je, z resztą został z częścią rodziny, w swoim domku więc pewnie za bardzo nie tęskni... jak dla mnie to są to uroki lata, ciekawa jestem tylko jak to jest z tą dodatkową suplementacją...
Ostatnio zmieniony wt sie 11, 09 16:05 pm przez agati&maciek, łącznie zmieniany 1 raz.
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

Ja myślałam, że pies jeszcze przytyje bo mamuśka lubi Go tak dokarmiać wiecie jak to jest...tu kawałeczek, tam kawałeczek...a jak Go zobaczyłam to oczom nie wierzyłam...może to z tęsknoty no nie wiem. Zapytamy się pana weta czy konieczne są jakieś witaminki, czy nie. Nadmiar może zaszkodzić, ale jak dawka będzie umiarkowana to nie powinno się nic stać. Jednak trochę się martwię, bo jestem straszną histeryczką:/ i jestem przewrażliwiona na Jego punkcie a tyle sierści jeszcze nigdy Mu nie wypadało chyba ?
'Dobry bądź dla zwierząt
'Dobry bądź dla zwierząt
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

<QUOTE author="agati&maciek"><s>
Tak, schudł bo mniej jadł-odmawiał jedzenia. Był z mamuśką, ale mówiła, że był taki osowiały-ona też Mu zapewniała uwagę, bawiła się z Nim, ale to nie to samo co pańcia:D
A z dodatkową suplementacją nie wiem jak jest
</QUOTE>agati&maciek pisze:</s>Ola pisala, żę pies schudł bo mniej je, z resztą został z częścią rodziny, w swoim domku więc pewnie za bardzo nie tęskni... jak dla mnie to są to uroki lata, ciekawa jestem tylko jak to jest z tą dodatkową suplementacją...
Tak, schudł bo mniej jadł-odmawiał jedzenia. Był z mamuśką, ale mówiła, że był taki osowiały-ona też Mu zapewniała uwagę, bawiła się z Nim, ale to nie to samo co pańcia:D
A z dodatkową suplementacją nie wiem jak jest
'Dobry bądź dla zwierząt
'Dobry bądź dla zwierząt
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

<QUOTE author="Jaga"><s>
Dzięki-zaraz przeczytam
</QUOTE>Jaga pisze:</s><QUOTE author="OLKAiDEXTER"><s></QUOTE>OLKAiDEXTER pisze:</s>...ale może jakieś witaminki by Mu się przydały:>![]()
www.fortan.pl/
http://fortan.pl/sklep/?id_produktu=1
http://fortan.pl/sklep/?id_produktu=5
Dzięki-zaraz przeczytam
'Dobry bądź dla zwierząt
'Dobry bądź dla zwierząt
- OLKAiDEXTER