<QUOTE author="Anita"><s>
Anita pisze:</s>Moja Bozita ma 21 % białka a Orijen Senior 40%.
Białko potrzebne jest do budowy mięśni i młodemu psu potrzebne, ale po co staremu?
Moja stara Laki z chorymi nerkami ma w Trovecie tylko 10% biała i nie wygląda na mizerną.
</QUOTE>
No skoro wersja Senior potrafi mieć 40 % białka ( czyli bardzo zbliżona wersja jak w barfie dla starych psów ) to dlaczego zakładasz, że będzie źle służyła...przecież producent chyba wie co robi
Inaczej...czy ktoś z Was spróbował podawać "normalną" wersje karmy i stwierdził namacalnie poprzez badania, że stan zdrowia psa wyraźnie się pogarsza? Czy tylko uwierzył na słowo wetowi który zaproponował RC dla nerkowców
Bo to się zdarza nagminnie... mnie osobiście niejeden wet też pociskał kity o wyższości suchej nad barfem i malował czarne scenariusze, póki co jest super, wyniki badań też i o dziwo zaskoczyły tychże wetów ale do zmiany zdania nie przekonały, a dlaczego to wiadomo
A białko jest potrzebne całe życie ( i nie tylko do budulcu mięśnia ), ale w rożnych ilościach stąd u młodych psów wiecej a u starych mniej, ale bez przesady....