[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
Bulterier Forum • Zobacz wątek - Ceny szczeniakow
Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Ceny szczeniakow

dział dla pytających przed zakupem bula :)

Postprzez Ryuchi » Śr cze 24, 09 15:00 pm

Mub - super :D Wklejaj jak najszybciej zdjęcia i pisz z jakiej hodowli :)
Mam nadzieje że piesek będzie zdrowy i przekochany :) Dobrze ze ta dyskusja Cie nie odstraszyła :D

Ryuchi

Postprzez mub » Śr cze 24, 09 17:51 pm

Zdjecia zawiesze na pewno, ale dopiero na poczatku wrzesnia-jak juz odbiore psa :D
Nie wiem czy wyjawienie z jakiej hodowli jest dobrym pomyslem, bo znow posypia sie inwektywy, wypominania i inne takie.

mub

Postprzez kleoo » Śr cze 24, 09 19:07 pm

mub, takie "plucie jadem" jak Ktoś to ładnie nazwał, ma swoje wbrew pozorom dobre strony. Ciekawych rzeczy się można dowiedzieć o świecie hodowlanym, o którym osobiście nie miałam zielonego pojęcia. Ale myślę, że warto napisać z jakiej hodowli jest pies, żebyś miał pewność, że dobrze trafiłeś. Szkoda, że nie przygarnąłeś jakiegoś z adopcji, ale cieszę się, że nie miałeś potrzeby brania kredytu na psa 8) Życzę Ci wszystkiego naj, naj, najlepszego na nowej drodze życia z najlepszym przyjacielem człowieka u boku :thumright:

kleoo
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Postprzez mub » Śr cze 24, 09 21:40 pm

Piesek jest z hodowli Buteo, nie jest jeszcze oficjalnie moj ale zaczalem juz myslec jak o moim:) Zdjecia za zgoda hodowcy:)

[/img]

mub

Postprzez kleoo » Śr cze 24, 09 21:56 pm

Ależ pocieszna mordeczka :D Jakieś imię już wymyślone?

kleoo
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Postprzez Ryuchi » Śr cze 24, 09 22:10 pm

Śliczny maluch :D Na pewno będziesz z niego zadowolony :D

Ryuchi

Postprzez crimesister » Śr cze 24, 09 22:39 pm

dopiero teraz zobaczylam temat wiec dopiero teraz moge go w jakims stopniu skomentowac

dla osob nieuświadomionych to ja jestem wlascicielka Misia i nie mieszka pod łodzia a w łodzi wioec jesli ktos nie wie niech nie pisze gdzie przebywa moj psiak
Misio ma jajeczka w brzuszku ktore zostana zoperowane w celyu unikniecia nowotworow ktore moga sie w tym wypadku pojawic GOBLINY ODDAJAC MI SZCZENIAKA NIE CHCEILI ZADNYCH PIENIAZKOW PIENIAZKI ZOSTALY PRZEKAZANE NA PSAIKI FUNDACYJNE I BYLA TO KWOTA WCZESNIEJ USTALONA

Piesek jest przecudowny przepelniony miloscia ktorej nauczyli go wlasnie Monika i Maciek i nie wchodze tu w tym momencie nikomu w dupe tylko stwierdzam fakty pies nie podgrytza nie atakuje wiec chyba jednak potrafia wychowac psiaka prawda?? pozatym piesek zostal oddany wychuchany wydmuchany bez jakichkolwiek powiklan zdrowotnych a o tym ze jest bez jajeczek wiedzialam od razu !!!
Bulterier jest jak Media Markt nie dla idiotow :)

crimesister
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez skyline84 » Śr cze 24, 09 22:57 pm

sliczny malec

skyline84
Pomocny wiedzą: 3

Postprzez brx13 » Cz cze 25, 09 9:39 am

mub gratulacje wyboru :D

brx13
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez Tosca » Cz cze 25, 09 11:48 am

Mub szczyl pierwsza klasa :D nie zazdroszczę czekania do września ja miałabym po wakacjach , cały czas myślałabym o tym ze jeszcze trochę i bulik będzie w domu :D było by to życie w amoku poświęcone kupowaniu zabaweczek posłanek i obróżek , prawie jak przed narodzinami dziecka ,
Gorąco pozdrawiam :wink:
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.

Mark Twain
Tosca
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Postprzez Złośnica » Pn lip 06, 09 17:28 pm

Posprzątałam...UFFFF :!:

OFF nr 1 z tego tematu czyli :

OFF nr 2 z tego tematu :

Mub..czas pokaże czy to był dobry wybór, czy będzie zadowolony czy nie, w każdym razie powodzenia :D
Obrazek
Obrazek
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5
Pomocny wiedzą: 5

Postprzez tymon » Pn sie 17, 09 0:12 am

ja dalej nie wiem ile kosztuja szczenieta, kontaktowalem sie z kilkoma hodowcami ale wiekszosc z nich nie ma nic w sprzedazy wiec "trudno im mowic o cenach" a inni zadaja zlozenia cv w 7 egzemplarzach, listu motywacyjnego, swiadectw szczepien, wyciagu z konta i bog wie czego jeszcze zeby ocenic mnie jako potencjalnego wlasciciela. ja chcialbym tylko poznac cene a nie zawrzec zwiazek malzenski z hodowca.rozumiem ze takie pytania sa wazne zeby szczeniak trafil we wlasciwe rece ale sa chyba jakies granice absurdu, prawda?

tymon

Postprzez MiMi » Pn sie 17, 09 1:08 am

zakladam ze jestes duzy chlopiec to sobie powinienes byl wlezc na allegro czy gratce i zobaczyc- ceny od +/- 1500 do srednio 4 tys na allegro, czasem drozej ale to juz nie na tym serwisie. mnie to zajelo pol minuty... osobiscie nie radze kupowania najtanszych psow. jak widze ich eksterier to mi sie slabo robi bo to od kundla nie odroznisz... kup w sredniej cenie i bedziesz zadowolony- 2500 tys. i nie zamkniesz sobie drogi na jakies tam wystawy, jak ci nagle przyjdzie ochota.
acha no i -
napewno znajdziesz odpowiedniego hodowce, co nie zapyta cie o nic, tylko o kasiurke, tylko trzeba troche poszukac. w bulach generalnie ludzie dbaja o swoje szczeniaki, ale moze ci sie poszczesci i trafisz na jakiegos handlarza szybciej. tylko do kogo bedziesz dzwonil jak piesek dostanie sraczki, nie bedzie jadl albo zacznie warczec, bo chyba nie do hodowcy? bo ci powie panie idz do weterynarza albo do behaviorysty i pan zaplacisz to pan bedziesz wiedzial, ja pana w dowodzie nie mam..
obecnie mam na linii kilku takich zaplakanych co tez im kontakt z hodowca w wersji mini wystarczal. do czasu...
powodzenia

MiMi

Postprzez tymon » Pn sie 17, 09 1:26 am

nie chodzi o to zeby zaoszczedzic na psie bo nie stac mnie na to zeby mi padl po roku, nie mailbym tez serca tego ogladac. chcialbym znac jakies przedzialy cenowe (juz znam, dziekuje) moge strowadzic szczenie z zagranicy. za niewiele wieksza cene moglbym miec szczenie z rodzicami championami.oferty z allegro widzialem ale nie traktuje ich powaznie bo wiekszosc z nich to sa zapewne hodowle nastawione na zarobek a nie usmiecha mi sie byc wlascicielem psa z jakimis wrodzonymi wadami lub takiego co to kopuluje ze wszystkim nie wylaczajac slpka parkingowego a na butach konczac.
hodowcy zapewne maja dosc idiotycznych potencjalnych wlascicieli a ja mam dosc ludzi ktorzy ze mnie robia idiote. skoro nie zamierzam jezdzic z psem na wyustawy(tego akurat nei jestem do konca pewien) to sugeruje mi sie zebym nie zwracal uwagi na cechy charakterystyne wygladu psa ani na masc. to znaczy ze hoduja czekoladowe lisy i sprzedaja w cenie pieknych okazow gotowych na wystawy? to pytania nie sa bezposrednio kierowane do ciebie po ptostu szukam odpowiedzi na nurtujace mnie pytania :)

tymon

Postprzez MiMi » Pn sie 17, 09 10:46 am

a czy ty szukasz kolorowej suczki dobrej dla dzieci i dzwoniles do mnie przed chwila? :D :lol: :lol: :lol:

jesli tak- kazdy normalny uczciwy hodowca ci powie- jesli masz do wyboru suke kolorowa, a twarda i dominujaca oraz suke biala i hodowca ocenia jako pasujaca do dzieci, to olej kolor a kieruj sie tym, co najwazniejsze- bul musi do wlasciciela pasowac. oczywiscie idealnie jesli znajdziesz suke o wymarzonym kolorze plus charakter bedzie odpowiedni, ale my mowimy o priorytetach. sa tacy co w zaleznosci od klienta zmieniaja cechy szczeniaka= dzwoni ktos kto chce na wystawy, to kazdy jest wystawowy, dzwoni ktos kto chce dla rodziny- kazdy jest ok. dobry hodowca odmowi sprzedazy dominujacego i silnego psa do drugiego psa, ludzi slabych psychicznie a plus jeszcze np z malymi dziecmi. ja dudusia nie sprzedalam pani z 12 letnim synem nawet. poszedl do domu gdzie mlodzi maja po 22 i 19 lat. i tu naprawde nie chodzi o kombinacje aby klient sie "prosil" o psa i ponizal, chodzi o to aby sie pies z panem dogadal. hodowca swoje szczeniaki zna, a przyszlego klienta chce poznac aby wiedziec czy ma mu cos do zaoferowania..
i wiedziec czy wlasciciel psa nie bedzie rozmnazal na lewo. albo nie wychowewal na psa psychola/ ok, niech bedzie ze swirujemy. ja swiruje, wybrzydzam i odmawiam. ale jeszcze wszyscy kupujacy ode mnie maja wszystkie konczyny :wink: niestety przesyt na rynku jest ogromny i czesto hodowcy ptrzymykaja oko na to i owo spanikowani aby tylko sprzedac... a to sie na nas odbije wkrotce.
hodowca nie chce ci zagladac do talerza do lodowki i wiedziec jakie nosisz majtki. i nie pyta bo jest wscibski czy dla kaprysu. chcialby po prostu wiedziec, czy jestes dobry dla bula, czy mozesz go zepsuc, i zobaczyc czy sie takiemu bulowi, za przeproszeniem, dasz wp....lic na sniadanie :lol:

ps
za 2500kupisz psa po championach zobacz sobie ogloszenia na allegro, duzo normalnych hodowli. tam sa aukcje "reklamujace" nikt psow nie wystawia na licytacje i sa na ten temat info. sa tam szanujacy sie hodowcy korzystajacy tylko z reklamy.

MiMi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytajnik czyli zielono mi :)