świetny temat, kurde wczesniej go przeoczylam
ja polecam wszystkie filmy Q.Tarantino, ja sie szykuje po raz kolejny do Jackie Brown, ogladam je wszystkie na zmiane, po kilkanascie razy
moj ulubiony to "Wsciekle psy". W ogole lubie w filmach Quentina wszystko

mysle fajne jest tez to, że ma swoich ulubionych aktorów, ktorych widzimy w kilku filmach, np SL Jackson czy Harvey Keitel.
No i mój absolutnie najulubieńszy to "Urodzeni Mordercy" (pewnie nie bez znaczenia jest fakt ze do scenariusza reke przylozyl Q.T)
lubie też filmy Lyncha (mullholand ulubiony, dzikosc serca i blue velvet, autostrade widzialam chyba z 6 razy i za kazdym razem dla mnie to inny film

) i Jarmuscha, np mistery train czy truposz, kawa i papierosy ogladalam na raty
z bardziej komercyjnych ostatnio widziałam Island , i chociaz sam scenariusz mial luki i był taki se, doceniam pomysł i wspaniałą robotę kamerzystów. To, co wyprawiali z kamerą przy scenie pościgu było niesamowite. W ogole mnie ciężko przekonać do jakiejkolwiek s ceny pościgu ze strzelanką, nie znosze tego, ale w tamtym filmie byłam zachwycona. No i sam motyw identyczny jak w Sex misji też był ciekawy.
zachwycił mnie przyczajony tygrys, ukryty smok,
film marzenie,
a także kostiumy i cała scenografia "Celi" z J. LO.
z polskich uwielbiam Symetrie i jest to absolutny No1 z fenomenalnym Szycem w roli Alberta, normalnie kocham tą postać, jest maxymalnie realistyczna, dobrym filmem chocby ze względu na temat było również "Cześć Tereska" "Dzień Świra" "Pręgi" czy "Dług".
czesc tereska:
pręgi:
dług:
dzien swira:
myślę, że duzo na ten temat do powiedzenia miałby Piotrek Buteo, bo wiem ze jest prawdziwym kinomanem.