Są albumy z górami, morzami, końmi i różnymi psami. A mi się marzy album tylko z bulterierami. Co roku powstaje kalendarz, ale spełnia on inną funkcję.
Chciałabym aby to była wizytówka bulterierów. Marzy mi się aby wstęp do takiego albumu napisały dwie osoby - ktoś znany mający bula z miłości do rasy i ktoś kto patrzy na nie fachowy okiem, np. sędzia kynologiczny.
Taki album miałby się opierać przede wszystkim na wysokiej jakości zdjęciach. Niestety z doświadczenia wiem, że zdjęcia przez was przesyłane na kolejne edycje kalendarza są często albo nieostre albo marnej jakości. W kalendarzu, daleko na ścianie tego nie widać, a kiepskie jakościowo zdjęcie można po prostu pomniejszyć. Niestety prawdziwy album takich rzeczy nie wybacza. Zdjęcia muszą być "żyleta" i ogromnej wielkości.
W związku z tym chciałabym te zdjęcia zrobić sama z waszą pomocą. Mam nadzieję, że moje dotychczasowe zdjęcia są wystarczająco dobre, by przekonać was do takiej akcji. Zamierzam pojeździć po Polsce, poumawiać się z Wami na sesje zdjęciowe, tak aby materiał do albumu był najwyższej jakości i różnorodności.
Niedługo będę częstym gościem w Łodzi a stamtąd to już wszędzie blisko
Co do samego albumu, to myślę, że format w okolicach A4, ok. 100 stron.
Ponieważ to wielkie przedsięwzięcie, myślę potrzeba mi ok. pół roku na same zdjęcia. Chciałabym aby w albumie było jak najwięcej psów no i by zdjęcia były ciekawe.
Jedyne zastrzeżenie to takie, że psy muszą być rodowodowe.
Nie mam żadnych preferencji kolorystycznych, ilościowych ani hodowlanych. Każdy, kto będzie chciał mieć psa w albumie może się po prostu ze mną umówić na spacer. Psy w albumie będą podpisane.
Jeśli ktoś ma ochotę na uczestniczenie w tym przedsięwzięciu to zapraszam na maila:
album@ergiebe.pl
Nie piszcie do mnie na pw, bo używam sporadycznie, kasuję, nie odbieram i w ogóle jest z tym dla mnie problem.