IMIĘ DLA BULLKA.........?

Galeryjka naszych pociech:)
Mortiis
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: Mortiis »

A może Aston ?? Od Aston'a Martina - też angielska klasyka :lol:
Lepiej rządzić w piekle niż służyć w niebie :P
Moniq
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: Moniq »

<QUOTE author="Iwona & Jacek"><s>
Iwona & Jacek pisze:</s>
albo Ugryź (ale to chyba wywoływałoby konsternację na spacerkach :lol: :lol: :lol: , więc chyba raczej nie dla bulka),
</QUOTE>
Znajomy mi opowiadał,że jego wujek nazwał tak swojego kundla i jak go wołał -"Ugryź" ,to ludzie się dziwnie patrzyli zastanawiając się ,czy jakiś wariat ich psem nie szczuje.
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10701;98/st/20071211/e/My+Birthday/k/570d/event.png[/img]
Ronin

Post autor: Ronin »

<QUOTE author="Moniq"><s>
Moniq pisze:</s>Znajomy mi opowiadał,że jego wujek nazwał tak swojego kundla i jak go wołał -"Ugryź" ,to ludzie się dziwnie patrzyli zastanawiając się ,czy jakiś wariat ich psem nie szczuje.
</QUOTE>
Kundelek to nic. Mąż znał dowcipnego osiłka (znaczy takiego bez szyi), który tak nazwał swego psa....
No i przykład. Wychodzi on z klatki i woła "Ugryź, Ugryź do mnie" ludzie przechodzący obok przerażeni co to za bestia wyjdzie za chwilę z klatki... a tutaj wybiega ratlerek. Osiłek chowa psiaka do kieszeni i idzie dalej. Ludzie śmieją się z ulgą...
Przy bulku chyba jednak odpada :)
Wracając do imienia, to ja bym się kierowała charakterem (lub wyglądem) psiaka tak jak <B><s></s>Iwona & Jacek </B>
Draka, Bella, Piękna, Amant, Laluś, Leluś, Lalunia, Lukrecja, Mila, Miluś, Amelka, Zezol, Zuza, Stinky :)
Coś pytający się nie wypowiada... może by tak podrzucił coś o piesku i na jaką literkę inaczej pewnie stworzymy listę tak długą jak te na stronach... :)
Doda
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

Post autor: Doda »

Dzieki wszystkim !! sam juz nie wiem,pomyslow jest wiele,moj nowy czlonek rodziny to Jonathan Carroll- piesek pregowany i tak sobie mysle,by dac mu imie Karol :) przez C ! co myslicie ?? pozdro
Awatar użytkownika
Ann_Ki
Pomocny wiedzą: 1
Kontakt:

Post autor: Ann_Ki »

Sayid :)
Ola

Post autor: Ola »

Doda myślę, że nazywanie psa imieniem ludzkim to niezbyt udany pomysł. Nawet przez "C".

Kiedyś pewna pani zaczęła mówić w mojej obecności " Już dobrze Oleńko, spokojnie, nic się złego nie dzieje". Zignorowałam to lekko zdziwiona. Spytałam o imię psa -"Aleksandra" usłyszałam w odpowiedzi. :shock: Okazało się, że Pani chciała tylko uspokoić psa podczas szczepienia...

Pomijając takie zajścia myślę, że imiona ludzkie powinny być zarezerwowane dla ludzi.
[url=http://ticker.7910.org/eng][img]http://ticker.7910.org/as1cCx40g410010MjU3anw5ODQwNmp8QmFzdGlhIGlz.gif[/img][/url]
Iwona & Jacek

Post autor: Iwona & Jacek »

Całkowicie zgadzam się z Olą. Może teraz imię wydaje Ci się fajne, a nawet może nie przeszkadza znajomym, ludzkim Karolom, o ile takich znasz, ale pomyśl, że w przyszłości możesz jeszcze spotkać człowieka o tym imieniu , który nie będzie zachwycony, że ma na imię tak samo jak Twój pies.

Mogę coś o tym powiedzieć, bo mój pierwszy w życiu pies, a w zasadzie sunia, miała na imię Agata. Wszyscy wołali Aga i momentami było to bardzo niezręczne.
emara

Post autor: emara »

Mnie osobiście podobają się ludzkie imiona u psiaków :D Osobiście znam: Kasię, Mańka, Bolka, Kubę, Michasia który ma brata Czesia, a babka mojej Smili to moja imienniczka Emilka :D
Iwona & Jacek

<QUOTE author="emara"><s>
emara pisze:</s>Mnie osobiście podobają się ludzkie imiona u psiaków :D Osobiście znam: Kasię, Mańka, Bolka, Kubę, Michasia który ma brata Czesia, a babka mojej Smili to moja imienniczka Emilka :D
</QUOTE>
Mnie osobiście też to nie przeszkadza, a czasami faktycznie bywa bardzo śmieszne, ale nadając takie imię musimy się liczyć z konsekwencjami. Możemy na przykład trafić na imię przyszłej teściowej albo teścia, a potem słuchać, że od początku byliśmy złośliwi bo nawet psa ich imieniem nazwaliśmy i nikt nie będzie dochodził tego że pies miał juz 10lat jak poznaliście przyszłych teściów. Różnie to w życiu bywa i na różnych ludzi możemy trafić. Jeden ma większe poczucie humoru, uśmieje się i będzie miło, a drugi sie obrazi albo będzie mu najzwyczajniej przykro.
Osobiście to nawet dałabym swojemu bulkowi imię jednego sąsiada, ale krzywdy zwierzakowi robić nie chciałam, bo pewnie psina by mi tego nie wybaczyła:lol: :lol: :lol: Chociaż może to dobry pomysł :twisted: Tadziu do nogi :!: He, he,he ... odrazu lepiej :twisted: :twisted:
Doda
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

jestem strasznie nie zdecydowany co do imienia, z Doda poszlo mi jakos lekko,a teraz nie mam glowy i pomyslu. Za nie dlugo przedstawie Wam mojego nowego pieska :) jestem bardzo szczesliwy,ze rodzina mi sie powiekszy :) mam sunie ,ale zawsze chcialem miec psa ! zreszta jak wielu z Was . narazie wolam go Karol ,dzieki za podpowiedzi,a moze Fanki ??? ...
Iwona & Jacek

Nie przejmuj się tak opinią innych. I Karol i Fankii jest ślicznie. Ważne, żeby Tobie pasowało do psiaka i się podobało, a reszta.... Jak im sie nie będzie podobało to będą musieli sie przyzwyczaić :lol: To w końcu Twój pies i Tobie ma się podobać a nie innym.

Pozdrowionka. Czekamy na zdjęcia szczylka.
yoshi
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: yoshi »

Gratuluje nowego pieska :D I imie Fanki wydaje mi się fajniejsze :lol:
[size=75](\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.[/size]
emara

Post autor: emara »

O Fanki mnie też bardzo się podoba, wydaje mi się, że w sam raz pasuje do małego, zwariowanego bulisiowego urwisa :D Karol brzmi tak bardzo statecznie :)
Doda
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

dzieki wszystkim,nazywalem go od poczatku Karol,bo sie zwie Jonathan Carroll i tak juz zostanie,czy sie komus podoba czy nie :) chyba sie przyzwyczailem do tego imienia narka dzieki
jovana
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: jovana »

trudno zmienić szczylkowi imię, którym wołało się go od dłuższego czasu (zdaje się że od urodzenia :) ), zwłaszcza jesli uważasz że do niego pasuje i podoba Ci się. skoro może być Julek to może być i Karol. :D

Zresztą chyba jeden z psiaków zabranych ze schronu został przez forumowiczów "ochrzczony" imieniem Antoś.
ODPOWIEDZ