Bull a czkawka?

dział dla pytających przed zakupem bula :)
Awatar użytkownika
Ann_Ki
Pomocny wiedzą: 1
Kontakt:

Post autor: Ann_Ki »

Jeżeli w przyszłości są plany zmiany Profilum na inną karmę (rozumiem :roll: że na lepszą) to po co teraz eksperymentować z nie sprawdzoną karmą na młodym szczeniaku :?:

Weterynarze których ja znam nie polecają tej karmy bez względu na skład, który widnieje na opakowaniu :idea:

Na Royalu szczenięta po QUATTRO & ILLIA to nawet uszy wcześniej stawiają :wink:

Moje szczenięta robiły to samo na Eukanubie ;D [/quote]

NIe eksperymentowałabym na moim wymarzonym, wyczekanym psiaku.

Co do zmiany w przyszłości to chyba żaden pies nie je tej samej karmy przez całe życie bez przerwy :shock:

Co do weterynarzy widać "co kraj to obyczaj" - nie porównuję wiedzy "Twoich" i "moich" weterynarzy bo tych pierwszych zapewnie nie znam.

"Stania uszu" po Royal nie skomentuję, gdyż rozumiem, że był to żarcik :wink:

Miłego dnia życzę
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="Ann_Ki"><s>
Ann_Ki pisze:</s>Co do zmiany w przyszłości to chyba żaden pies nie je tej samej karmy przez całe życie bez przerwy :shock:
</QUOTE>
Moje psy były i są przez całe życie na jednej karmie Eukanuba :idea:
W obrębie tej marki są róże rodzaje karm od szczeniaka do seniora i można znależć zawsze coś dla swojego pupila :P
W ramach dogadzania i rozpieszczania dostają również inne żarełko m. in. mięso wołowe, ryba, kurczak, dobry biały ser oraz zielsko. W porywach coś im ugotuję i podaję z makaronem lub ryżem, jednak Eukanuba była i jest u mnie podstawą żywienia. Zarzucano mi już na forum, że mam chyba jakieś gratisy od Eukanuby bo ją chwalę i reklamuję 8)
W przypadku moich psów akurat ta karma sprawdza się znakomicie :thumleft:
Jeżeli komuś sprawdza się karma z tzw. " górnej półki " innej dobrej i sprawdzonej od lat firmy to może z powodzeniem jej używać i karmić nią swoje psy nawet przez całe życie :idea:
Awatar użytkownika
Ann_Ki
Kontakt:

Post autor: Ann_Ki »

Mówimy o jednej firmie produkującej karmę, jednak o kilku jej smakach/rodzajach - w jakis sposób jest to dla mnie również zmiana karmy :)

Oczywiście, że zróżnicowana dieta jest podstawą prawidłowego funkcjonowania, zarówno zwierząt jak i ludzi, ja również daję małej ser, niektóre owoce etc

Z różnych powodów kupiliśmy dla Joko profilum - na pewno nie zrobilibyśmy tego gdyby nie pozytywne opinie weterynarzy, którzy siłą rzeczy znają się na tym lepiej niż ja.

Pani Jago - myślę, że temat na tym zakończymy (ja na pewno), gdyż autor wątku pytał o co innego, a zrobiła się z tego wymiana zdań nie dotycząca bezposrednio tytułowej czkawki :)
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="Ann_Ki"><s>
Ann_Ki pisze:</s>Mówimy o jednej firmie produkującej karmę, jednak o kilku jej smakach/rodzajach - w jakis sposób jest to dla mnie również zmiana karmy :)
Pani Jago - myślę, że temat na tym zakończymy (ja na pewno), gdyż autor wątku pytał o co innego, a zrobiła się z tego wymiana zdań nie dotycząca bezposrednio tytułowej czkawki :)
</QUOTE>
Co innego oznacza zmiana smaku/rodzaju w zakresie tej samej karmy a co innego oznacza zupełna zamiana karmy np. z Eukanuby na Royal Canin :idea:
Nawiązując do tytułowej czkawki dodam jeszcze tylko, że po Eukanubie moje szczeniaki i psy nie miewały czkawki :P
Ola
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: Ola »

Hmm... Bastia jak była malutka dostawała Royala ( a uszy i tak nie stanęły w wieku 6 tyg. chyba mój worek był bez gratisowych drucików ;) ), czkawka była z lepszą regularnością niż kupki, stały element życia mojego małego bulka ;)

A jak troszkę podrosła czkawki przestały się zdarzać... A na Pro planie to nawet nie puszcza bączków 8)
[url=http://ticker.7910.org/eng][img]http://ticker.7910.org/as1cCx40g410010MjU3anw5ODQwNmp8QmFzdGlhIGlz.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
JonSnow

Post autor: JonSnow »

Ola, Bastia jest na BARFie czy na ProPlanie?
Zstąpił z nieba Archanioł Gabryiel
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...

psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
Ola

Post autor: Ola »

<QUOTE author="JonSnow"><s>
JonSnow pisze:</s>Ola, Bastia jest na BARFie czy na ProPlanie?
</QUOTE>
Odsyłam do skrzynki mailowej ;)
[url=http://ticker.7910.org/eng][img]http://ticker.7910.org/as1cCx40g410010MjU3anw5ODQwNmp8QmFzdGlhIGlz.gif[/img][/url]
ODPOWIEDZ