La Roona z Leśnej Doliny _> mam małą LArĘ Croft :)

Galeryjka naszych pociech:)
Agata20
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: Agata20 »

Powiedz które
[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cETe0g000010Mzk4anw1Njg2ODI0amF8RGlkdWxpYXN6a2EgaXM.gif[/img][/url]
Ghana[*]
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="Agata20"><s>
Agata20 pisze:</s>Powiedz które
</QUOTE>
A po co Ci to :roll:
Ty zadecydowałaś sama pośpiesznie i bez przemyślenia kupiłaś sukę pomimo ostrzeżeń o pseudohodowlach i namiarów na aktualne szczenięta z hodowli zrzeszonych w ZK :?
Życzę Ci jednak wszystkiego najlepszego i dużo pociechy z pręguski :)
megisiwka
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: megisiwka »

AGATA popełniła bład kupując bullka z pseudohodowli, ale to juz sie nie odstanie, więc mysle,że powinniśmy skupic sie na małej psince i zyczyc jej i jej włascicielce samych radosnych chwil... :D

ps. proszę o wiecej zdjęć
Podhalanka
Pomocny wiedzą: 1
Pomocny wiedzą: 1

Post autor: Podhalanka »

może się nie znam na tym tak jak wy ale naskakiwać na nią nie musicie :evil: :evil: to nie było zbyt oki.......

daj więcej zdjęć psinki :)
Agata20
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cETe0g000010Mzk4anw1Njg2ODI0amF8RGlkdWxpYXN6a2EgaXM.gif[/img][/url]
Ghana[*]
Fidel Castro

Post autor: Fidel Castro »

śliczny nosio :shock:
Monika-Goblin
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

Post autor: Monika-Goblin »

A ja byłam święcie przekonana że zamieszkał z Tobą psiak z rod., tym bardziej że już od jakiegoś czasu przebywasz na fo.

Zastanawia mnie jedno- po co ludzie ( na ogół młodzi i wykształceni) wchodzą na to fo i czytają, czytają ze zrozumieniem? a później postępują według własnego uznania :?

Mimo wszystko życzę szczęścia, zdrowia zarówno tego psychicznego jak i fizycznego dla suni.

A swoją drogą myślę że takie zachwyty nad psiną; jaka mądra, piękna, wspaniała a ogólnie przepiękny i przecudowny ''bulopodobny'', są do bani ponieważ kazdy potencjalny nabywca-świeżak na tym fo nie będzie się zagłębiał w te tematy i po co ma kupić bula z rod. jak może równie dobrze stać się posiadaczem pięknego ''bulopodobnego'' zwanym bulem :wink:
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

<QUOTE author="Monika-Goblin"><s>
Monika-Goblin pisze:</s> Zastanawia mnie jedno- po co ludzie ( na ogół młodzi i wykształceni) wchodzą na to fo i czytają, czytają ze zrozumieniem? a później postępują według własnego uznania :?
</QUOTE>
I nawet jak dzwonią do hodowli zrzeszonych w ZK z pytaniem o szczenięta i wysłuchają co na ten temat ma do powiedzenia np. Jaga :wink: to i tak postępują według własnego uznania :?
Agata20
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

CZESC

OK.Tak czy siak mysle ze moj czas na tym forum dobiegl konca nikt nie bedzie juz pisal i wywnetrzal sie nademna i moim psem mysle ze spekulacje na temat : Czy nie jest to bul czy jest moze jest to kundel czy ma robaki czy nie ma tez sa zbedne nie zaglebiajcie sie juz w to niech was to nie obchodzi

tak czy siak kocham mojego psa widocznie to nie miejsce dla mnie sorry ze wegole tutaj byłam

TRZEBA ZAZNACZAC NA WSTEPIE ZE WLASCICIELE PSOW BEZ RODOWODÓW I SAME PSY NIE MAJA SZUKAC CZEGO TUTAJ NA TYM FORUM SORRY ZE ZAJEŁAM WAM WOGOLE CENNY CZAS...
Ghana[*]
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

Re: CZESC

Agata20 pisze:</s>OK.Tak czy siak mysle ze moj czas na tym forum dobiegl konca
TRZEBA ZAZNACZAC NA WSTEPIE ZE WLASCICIELE PSOW BEZ RODOWODÓW I SAME PSY NIE MAJA SZUKAC CZEGO TUTAJ NA TYM FORUM SORRY ZE ZAJEŁAM WAM WOGOLE CENNY CZAS...
</QUOTE>
Jest to rozumowanie dziecka, które dostało klapsa i zabiera swoje zabawki z piaskownicy bo się bardzo obraziło :ble:
Pewnych postępowań uczestnicy tego forum nie pochwalają, co nie oznacza, że nie ma tu miejsca dla właścicieli psów bez rodowodów jak i samych psów. Pewne drażliwe tematy (m.in. pseudohodowle) poruszane przez forumowiczów służą nam wszystkim dla uświadamiania i poszerzania wiedzy o bulterierach :idea:
Może :roll: zanim bez przemyślenia zrezygnujesz z "kopalni wiedzy o bulach" zmienisz decyzję :)
megisiwka
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: megisiwka »

chciałam tylko zaznaczyc, ze nie kazdy kto rozmnaza psy bez papierow, zasługuje na pełne miano pseudo-hodowcy, bo ja to pojmuje (moze źle) ze taka osoba źle traktuje swoje psy i ze zalezy jej tylko na kasie, a nie mamy pewności, ze osoby od ktorych Agata kupila psa wlasnie takie sa...

owszem nie pochwalam kupowania psow od rozmnazaczy, ale coz stalo się...cieszmy się ze sunia trafila do kochajacego domku...

mysle, ze ciagłe wytykanie Agacie, ze źle zrobiła jest bezsensowne, bo Ona juz tego psa ma i go pokochała...mysle tez , ze nie kazdy piesek bez papierow musi byc chory czy miec robaki, itp...jest przeciez wiele zwyklych kundelkow (nawet nie w typie jakiejkolwiek rasy) ktore rodza sie zupelnie zdrowe i ciesza sie tym zdrowiem całe zycie...

i nie chce tu NIKOGO obrazac ale slyszałam tez o hodowlach(rożnych ras) należacych do ZKP ktore trzymaly swoje psy w tragicznych warunkach...

mam nadzieje, ze Agata jednak nie zrezygnuje z forum, bo naprawde mozna sie bardzo duzo rzeczy dowiedzie w taki sposob...naprawde zycze Ci Agato i Twojej psince jak najlepiej :D no i czekam na jakies nowe fotki "w ruchu" ;)

PZDR :)
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

<QUOTE author="megisiwka"><s>
megisiwka pisze:</s><B><s></s>1/ </B>chciałam tylko zaznaczyc, ze nie kazdy kto rozmnaza psy bez papierow, zasługuje na pełne miano pseudo-hodowcy, bo ja to pojmuje (moze źle) ze taka osoba źle traktuje swoje psy i ze zalezy jej tylko na kasie
<B><s></s>2/ </B>i nie chce tu NIKOGO obrazac ale slyszałam tez o hodowlach(rożnych ras) należacych do ZKP ktore trzymaly swoje psy w tragicznych warunkach...
<B><s></s>3/ </B>mam nadzieje, ze Agata jednak nie zrezygnuje z forum, bo naprawde mozna sie bardzo duzo rzeczy dowiedzie w taki sposob...naprawde zycze Ci Agato i Twojej psince jak najlepiej :D no i czekam na jakies nowe fotki "w ruchu" ;)
PZDR :)
</QUOTE>
<B><s></s>1/ </B> Każda osoba bez względu na cel i warunki rozmnażania psów bez papierów jest pseudohodowcą :idea:
<B><s></s>2/ </B> I tu się zgadzam, ale mimo wszystko jest w takich przypadkach możliwość kontroli i wyciągnięcia konsekwencji przez ZK
w stosunku do takich hodowli :idea:
Wobec pseudohodowli nie ma takich możliwości - panuje tu wolna amerykanka :?
<B><s></s>3/ </B>Uważam też, że nie powinna rezygnować :)
Moją osobę nie raz chciano tu w ferworze dyskusji wysłać w kosmos lub być może zobaczyć mój nekrolog na forum ;D
Jak do tej pory to najwyżej kończyłam w śmietniku :mrgreen:
Ostatnio zmieniony ndz sty 18, 09 0:35 am przez Jaga, łącznie zmieniany 1 raz.
yoshi
Pomocny wiedzą: 2
Pomocny wiedzą: 2

Post autor: yoshi »

Agata20 pisze:</s>
tak czy siak kocham mojego psa
</QUOTE>
i to jest najważniejsze!!
a i wiekszosc tutaj nie sprzeciwia i nie neguje psów bez rodowodów a ludzi którzy sprowadzili je na swiat
[size=75](\__/)
(O.o )
(> < ) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.[/size]
Maniek88805634

Post autor: Maniek88805634 »

Hmmm to to że ja mam bulka bez rodowodu to znaczy ze wogule nie powinienem być na tym forum ?? To niedorzeczne bo bulek to bulek a czy ma rodowód to bez znaczenia byle by kochać pieska i żeby kiesek kochał ciebie takie jest moje zdanie ... i to jest przykre ze są tacy ludzie dla których piesek bez rodowodu to już jest kundel i współczuje takiego myślenia ! :cry:
Ola
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Post autor: Ola »

Maniek, źle zrozumiałeś. Nie jest nigdzie napisane, że jest to forum dla rodowodowych psów. Nikt tu psów nie potępia.

Ale zrozum, jest na tym forum bardzo dużo hodowców, którzy jeżdżą na wystawy, starają się, tak aby spełnić wszystkie warunki ZKwP. Wszystko po to, żeby szczenięta były jak najlepsze (eksterier + charakter) a tu ktoś kryje swoją sukę psem kolegi -"bo to zdrowo", "dla kasy" itp.

Są na tym forum też ludzie, którzy później takie psy zbierają z ulic i schronów, prostują i szukają domów.

Więc nie dziw się jak czytasz posty powyżej, dziewczyna była świadoma tego co robi, tłumaczyli jej po co ten papierek do psa a i tak postanowiła wesprzeć pseudo.

Tak więc to nie tak jak myślisz - rodowód ma bardzo duże znaczenie.

Może po pobycie i czynnym uczestnictwie na tym forum Twój następny bul będzie już z tym papierkiem - czego Ci z całego serca życzę :)
ODPOWIEDZ