Ranking Polskich Bulterierów
-
margolciabull
- Pomocny wiedzą: 4

<QUOTE author="Wojtek - Lakonga"><s>
Wojtek, zgadzam się z Tobą. Myślę jednak że najważniejsze są oceny właśnie od specjalistów. Country Competition to wystawa gdzie powinny jechać wyselekcjonowane, najlepsze psy, a kto lepiej ocni psa niż specjalista? więc z tego co tu proponujecie mnie najbardziej Szycowa koncepcja leży, choć modlę się żeby Tomek stworzył program do liczenia punktów.
bo jak jest więcej takich matematycznie upośledzonych jak ja to może być ciężko.
</QUOTE>Wojtek - Lakonga pisze:</s>Ranking musi być dostępny dla każdego, więc propunuję wrócić do wariantu Szyca czyli 8 najlepszych wystaw danego psa. Jeżeli będziemy brali pod uwagę wystawy sędziowane wyłącznie przez hodowców, to przy następnej reprezentacji ktoś może nam zarzucić, że kryteria do rankingu były ustawiane pod garstkę ludzi. Zwróćcie uwagę jak mało osób bierze udział w tym temacie, bo zostali przyhaltowani na wstępie. Nie każdy będzie jeżdził na wystawy za miedzę. Musimy myśleć o innych którzy też będą wystawiać ale wyłącznie w Polsce. To nie sztuka zrobić ranking z wygórowanymi zasadami naboru. Sztuką jest żeby każdy na starcie miał równe szanse. Ja wiem, że tym roku wystaw w Polsce sędziowanych przez hodowców rasy boło mało, ale nie mówcie, że poza tymi wystawami w każdym przypadku sędziowie się mylili. Oczywiście moje zdanie na temat kilku sędziów, którzy "sadzą kwietki", już znacie bo wyraziłem je wcześniej.
Przecież ranking można modernizować w przyszłym roku. Dajmy równe szanse innym, a nie wykańczajmy ich na starcie. Pozdrawiam Wojtek
Wojtek, zgadzam się z Tobą. Myślę jednak że najważniejsze są oceny właśnie od specjalistów. Country Competition to wystawa gdzie powinny jechać wyselekcjonowane, najlepsze psy, a kto lepiej ocni psa niż specjalista? więc z tego co tu proponujecie mnie najbardziej Szycowa koncepcja leży, choć modlę się żeby Tomek stworzył program do liczenia punktów.
pozdrawiam, margolcia
-
Wojtek - Lakonga

- Kontakt:
Piotrek nie możemy zaglądać w cudzą kasę. Może właśnie ktoś będzie cały rok jeżdził tylko na polskie wystawy, żeby raz pojechać do Holandii.
Pcim Dolny łatwo wyeliminować narzuconą minimalną ilością zgłoszonych psów, czyli nic innego jak współczynnik Szyca.
Ranking musi być dla wszystkich, a nie dla wybranych, ale niech wygrywają go najlepsi. Oczywiście można zawęzić grono polskich sędziów, wyeliminować sędziów ze Wschodu itp.
Wojtek
Pcim Dolny łatwo wyeliminować narzuconą minimalną ilością zgłoszonych psów, czyli nic innego jak współczynnik Szyca.
Ranking musi być dla wszystkich, a nie dla wybranych, ale niech wygrywają go najlepsi. Oczywiście można zawęzić grono polskich sędziów, wyeliminować sędziów ze Wschodu itp.
Wojtek
Bohater umiera raz, tchórz tysiąckroć
- Karmacoma
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
<QUOTE author="margolciabull"><s>
Dokladnie Iwo.
Szycowa propozycja punktacji jest ok.
</QUOTE>margolciabull pisze:</s><QUOTE author="Wojtek - Lakonga"><s></QUOTE>Wojtek - Lakonga pisze:</s>Ranking musi być dostępny dla każdego, więc propunuję wrócić do wariantu Szyca czyli 8 najlepszych wystaw danego psa. Jeżeli będziemy brali pod uwagę wystawy sędziowane wyłącznie przez hodowców, to przy następnej reprezentacji ktoś może nam zarzucić, że kryteria do rankingu były ustawiane pod garstkę ludzi. Zwróćcie uwagę jak mało osób bierze udział w tym temacie, bo zostali przyhaltowani na wstępie. Nie każdy będzie jeżdził na wystawy za miedzę. Musimy myśleć o innych którzy też będą wystawiać ale wyłącznie w Polsce. To nie sztuka zrobić ranking z wygórowanymi zasadami naboru. Sztuką jest żeby każdy na starcie miał równe szanse. Ja wiem, że tym roku wystaw w Polsce sędziowanych przez hodowców rasy boło mało, ale nie mówcie, że poza tymi wystawami w każdym przypadku sędziowie się mylili. Oczywiście moje zdanie na temat kilku sędziów, którzy "sadzą kwietki", już znacie bo wyraziłem je wcześniej.
Przecież ranking można modernizować w przyszłym roku. Dajmy równe szanse innym, a nie wykańczajmy ich na starcie. Pozdrawiam Wojtek
<B><s></s>Myślę jednak że najważniejsze są oceny właśnie od specjalistów. Country Competition to wystawa gdzie powinny jechać wyselekcjonowane, najlepsze psy, a kto lepiej ocni psa niż specjalista? </B> więc z tego co tu proponujecie mnie najbardziej Szycowa koncepcja leży
Dokladnie Iwo.
Szycowa propozycja punktacji jest ok.
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 08 14:01 pm przez Karmacoma, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Buteo

- Kontakt:
Wojtek ale ile kosztuje wyjazd np na trzy klubowki (Kamienny Mlyn,Konopiste i Zelivka) a ile kosztuje wyjazd na trzy CACIBy w Polsce?
a jesli jeszcze bedzie wspolczynnik to sie okaze ze trzeba na jedna klubowa zrobic dwie albo trzy CACIBy u nas wiec element kasy odpada calkowicie,nie sadzisz?jesli mamy wybrac naprawde te NAJLEPSZE a nie ktorym sie wydaje,to niestety trzeba pojezdzic do specjalistow rasy
poza tym gadalismy juz o obsadzie CACIBow u nas i w przyszlym roku bedzie podobnie jak w tym wiec gdzie niby te punkty zbierac?
a jesli jeszcze bedzie wspolczynnik to sie okaze ze trzeba na jedna klubowa zrobic dwie albo trzy CACIBy u nas wiec element kasy odpada calkowicie,nie sadzisz?jesli mamy wybrac naprawde te NAJLEPSZE a nie ktorym sie wydaje,to niestety trzeba pojezdzic do specjalistow rasy
poza tym gadalismy juz o obsadzie CACIBow u nas i w przyszlym roku bedzie podobnie jak w tym wiec gdzie niby te punkty zbierac?
-
Wojtek - Lakonga

- Kontakt:
Do liczenia punktów, CACIB wcale nie musi być brany pod uwagę, tak samo jak BOB.
A ile osób jeżdzi do Kamiennego Młyna? Możemy sobie zadawać takie pytania na wzajem tylko, że to do niczego nie prowadzi. Ja wiem jakie są koszty wystawa wyjazdowych w Polsce bo wystawiałem od 5 do 7 psów (różnych ras) na jednej wystawie, na co składa się transport 2-3 samochody, obiady dla pomocników itp.
Ja jestem elastyczny i potrafię się dostosować, ale nie myślę tylko o sobie. Wszyscy muszą mieć równe szanse.
Ja będę jeżdził gdzie będę chciał i uważał za stosowne, nie obchodzi mnie z jakich wystaw inny przedstawią wyniki, ale Piotrek powtarzam po raz kolejny Ranking musi być dostępny dla wszystkich . Równie dobrze to np. Horacy może się upierać żeby brać pod uwagę wyłącznie wystawy z Czech bo tam mają więcej spec wystaw a Horacy ma blisko, Ty możesz się upierać, że bierzemy pod uwagę wyłącznie wystawy ze Szwecji i Wschodu, ja, że z UK i Mazowsza. I do czego to prowadzi? Każdy pod siebie.
Może na początku być ch...wo ale jednakowo. Pozdrawiam Wojtek
A ile osób jeżdzi do Kamiennego Młyna? Możemy sobie zadawać takie pytania na wzajem tylko, że to do niczego nie prowadzi. Ja wiem jakie są koszty wystawa wyjazdowych w Polsce bo wystawiałem od 5 do 7 psów (różnych ras) na jednej wystawie, na co składa się transport 2-3 samochody, obiady dla pomocników itp.
Ja jestem elastyczny i potrafię się dostosować, ale nie myślę tylko o sobie. Wszyscy muszą mieć równe szanse.
Ja będę jeżdził gdzie będę chciał i uważał za stosowne, nie obchodzi mnie z jakich wystaw inny przedstawią wyniki, ale Piotrek powtarzam po raz kolejny Ranking musi być dostępny dla wszystkich . Równie dobrze to np. Horacy może się upierać żeby brać pod uwagę wyłącznie wystawy z Czech bo tam mają więcej spec wystaw a Horacy ma blisko, Ty możesz się upierać, że bierzemy pod uwagę wyłącznie wystawy ze Szwecji i Wschodu, ja, że z UK i Mazowsza. I do czego to prowadzi? Każdy pod siebie.
Może na początku być ch...wo ale jednakowo. Pozdrawiam Wojtek
Ostatnio zmieniony ndz lis 23, 08 14:11 pm przez Wojtek - Lakonga, łącznie zmieniany 1 raz.
- Karmacoma

- Kontakt:
<QUOTE author="Buteo"><s>
Amen.
Poza tym, jesli sie ograniczymy do wystaw w Polsce to sie moze niemile okazac ze do reprezentacji wejdzie Makbet.
</QUOTE>Buteo pisze:</s>Wojtek ale ile kosztuje wyjazd np na trzy klubowki (Kamienny Mlyn,Konopiste i Zelivka) a ile kosztuje wyjazd na trzy CACIBy w Polsce?
Amen.
Poza tym, jesli sie ograniczymy do wystaw w Polsce to sie moze niemile okazac ze do reprezentacji wejdzie Makbet.
-
Buteo

- Kontakt:
Wojtek,zle mnie zrozumiales,ja mam na mysli WSZYSTKIE wystawy w europie,rowniez u nas (czestochowa) gdzie wiadomo sedziuje specjalista i te wystawy powinny byc wyzej punktowane,wg mojej propozycji punkty z tych wlasnie wystaw powinny byc decydujace czyli tzw duze punkty
rowniez jestem elastyczny ale nie moze byc tak ze ktos nastuka sobie pkt na roznej masci wystawach a na wystawie gdzie sedziuje specjalista nie byl ani razu albo byl i nawet lokaty nie dotknal
rowniez jestem elastyczny ale nie moze byc tak ze ktos nastuka sobie pkt na roznej masci wystawach a na wystawie gdzie sedziuje specjalista nie byl ani razu albo byl i nawet lokaty nie dotknal
- Karmacoma

- Kontakt:
<QUOTE author="Wojtek - Lakonga"><s>
Zgadza sie, dlatego mowimy o tym, ze kazdy sedzia-hodowca jest rowny. I liczyc by sie mialy wszystkie wystawy u takich sedziow, nie tylko te w Czechach, Mazowszu czy UK.
</QUOTE>Wojtek - Lakonga pisze:</s>
Ja będę jeżdził gdzie będę chciał i uważał za stosowne, nie obchodzi mnie z jakich wystaw inny przedstawią wyniki, ale <B><s></s>Piotrek powtarzam po raz kolejny Ranking musi być dostępny dla wszystkich </B>. Równie dobrze to np. Horacy może się upierać żeby brać pod uwagę wyłącznie wystawy z Czech bo tam mają więcej spec wystaw a Horacy ma blisko, Ty możesz się upierać, że bierzemy pod uwagę wyłącznie wystawy ze Szwecji i Wschodu, ja, że z UK i Mazowsza. I do czego to prowadzi? Każdy pod siebie.
Zgadza sie, dlatego mowimy o tym, ze kazdy sedzia-hodowca jest rowny. I liczyc by sie mialy wszystkie wystawy u takich sedziow, nie tylko te w Czechach, Mazowszu czy UK.
-
Wojtek - Lakonga

- Kontakt:
<QUOTE author="karmacoma"><s>
Sylwia a czy Makbet wygrywał u Każmierskiego, Supronowicz, Borkowskiego, Kozłowskiej, i innych uznanych za "dobrych sędziów"?
Ja nie upieram się żeby były wyłącznie same wystawy z Polski ale też nie upierajcie się żeby były tylko wystawy sędziowane przez hodowców. Jeśli ktoś przywiezie kartę oceny z Kamiennego Młyna gdzie wygrał w łącznej stawce 150 psów na wystawie, to i tak będzie miał więcej punktów za współczynnik od kogoś kto wygra w Polsce wystawę w stawce 40 psów. Czego się tu bać?
Piotrek przecież można zrobić tak, że jedna czy 2 z wystaw (w Polsce) są obligatoryjne, np. GP w Częstochowie, Poznań , czy coś innego.
</QUOTE>karmacoma pisze:</s>
Sylwia a czy Makbet wygrywał u Każmierskiego, Supronowicz, Borkowskiego, Kozłowskiej, i innych uznanych za "dobrych sędziów"?
Ja nie upieram się żeby były wyłącznie same wystawy z Polski ale też nie upierajcie się żeby były tylko wystawy sędziowane przez hodowców. Jeśli ktoś przywiezie kartę oceny z Kamiennego Młyna gdzie wygrał w łącznej stawce 150 psów na wystawie, to i tak będzie miał więcej punktów za współczynnik od kogoś kto wygra w Polsce wystawę w stawce 40 psów. Czego się tu bać?
Piotrek przecież można zrobić tak, że jedna czy 2 z wystaw (w Polsce) są obligatoryjne, np. GP w Częstochowie, Poznań , czy coś innego.
-
Wojtek - Lakonga

- Kontakt: