Bull a czkawka?
-
zielony700
Bull a czkawka?
Witam, mam młodą suczkę 7 tygodniową i często zdarza się jej mieć czkawkę, dużo też lubi pić wody. Czy mam się o coś martwić czy to normalne?
-
Monika-Goblin
- Bulomaniak 1

- Kontakt:
-
Monika-Goblin
- Bulomaniak 1

- Kontakt:
-
zielony700
-
zielony700
-
Monika-Goblin
- Bulomaniak 1

- Kontakt:
Czym szczeniak był karmiony u hodowcy? rozumiem że suchą karmę dostaje od dzisiaj, jaką karmę polecił ci hodowca? a tak na marginesie friskas to straczne byle co
Z jakiej hodowli jwst sunia?
Według mnie powinieneś kupić dobrą karmęnp. eukanuba, royal, bento itp. dla szczeniaków medium, i wprowadzać ją stopniowo do jadłospisu, najlepiej żeby była rozmoczona w przegotowanwej letniej wodzie, wtedy jest lepiej przyswajalna i szybciej trawiona, nie dodawaj do tego żadnych puszek i witamin, dobra karma posiada dobrze zbilansowane składniki potrzebne do rozwoju szczeniaka. Możesz dodawać do karmy na zachęte troszkę sera białego lub gotowango posiekanego mięsa z drobiu czy wołowiny, jarzynki,owoce. Pies musi mieć stały dostęp do wody. I nie powinieneś mieć problemu z czkawką czy też biegunką, warto też oglądać psie kupki, mała powinna jeść 4 razy dziennie
tyle z mojego doświadczenia.
Według mnie powinieneś kupić dobrą karmęnp. eukanuba, royal, bento itp. dla szczeniaków medium, i wprowadzać ją stopniowo do jadłospisu, najlepiej żeby była rozmoczona w przegotowanwej letniej wodzie, wtedy jest lepiej przyswajalna i szybciej trawiona, nie dodawaj do tego żadnych puszek i witamin, dobra karma posiada dobrze zbilansowane składniki potrzebne do rozwoju szczeniaka. Możesz dodawać do karmy na zachęte troszkę sera białego lub gotowango posiekanego mięsa z drobiu czy wołowiny, jarzynki,owoce. Pies musi mieć stały dostęp do wody. I nie powinieneś mieć problemu z czkawką czy też biegunką, warto też oglądać psie kupki, mała powinna jeść 4 razy dziennie
-
Monika-Goblin
- Bulomaniak 1

- Kontakt:
Dlatego napisałam że według mnie powinno się odbierać szczenie po skończeniu 8 tygodni, ponieważ taki maluch już u hodowcy pobiera stały pokarm i jest mniejsze prawdopodobieństwo wystąpienia u maluszka dolegliwości ze strony układu pokarmowego, powinieneś otrzymać od hodowcy wyprawkę która zawiera suchą karmę i która starczy na pierwsze dni. Poczytaj dział dotyczący żywienia 
Karma ma duże znaczenie,składniki karm typu chappi nie dają psom nic poza dolegliwościami,psiaki często się drapią itp.Nie czarujmy się w markecie nie kupimy dobrej karmy!! Podając pupilowi karmę super-premium ( Royal,Eukanuga, Hill's) mamy pewność,że pies otrzymuje zbilansowane jedzonko niezbędne do prawidłowego rozwoju. Poza tym rozmaczanie karmy jest szczególnie wskazane u szczeniąt,zapobiega podrażnieniu żołądka, bo niestety wiekszość szczeniaczków połyka jedzonko nie myśląc nawet o jej gryzieniu.
Jestem jaka jestem,ale kocham swojego psa!!
- Jaga
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
Cytat z Forum Golden Retriever - Żywienie
--------------------------------------------------
" Dzisiaj dowiedziałam się od weta, że Profilum to prawie to samo co Pedigree. W związku ze słabnącą pozycją marki oraz coraz wyższą świadomością właścicieli psów na temat prawidłowego żywienia swoich pupili, koncern postanowił wprowadzić nowość niby z wyższej półki. Taki chwyt marketingowy. Wet bardzo odradzał tą karmę. A ja ją dawałam Florce do Eukanuby! Głupia!
"
--------------------------------------------------
" Dzisiaj dowiedziałam się od weta, że Profilum to prawie to samo co Pedigree. W związku ze słabnącą pozycją marki oraz coraz wyższą świadomością właścicieli psów na temat prawidłowego żywienia swoich pupili, koncern postanowił wprowadzić nowość niby z wyższej półki. Taki chwyt marketingowy. Wet bardzo odradzał tą karmę. A ja ją dawałam Florce do Eukanuby! Głupia!