chodzenie po schodach

dział dla pytających przed zakupem bula :)
bulterierka
Pomocny wiedzą: 3

chodzenie po schodach

Post autor: bulterierka »

mam takie pytanko do wszystkich bo sie natknełam na taka wypowiedz na forum(inne):

wszyskie, ktore maja "slabosc" do problemow ze stawami.

Przynajmniej pol roku - lepiej do 8 miesiecy, a nawet do roku!!!

Wiem, ze to dziwnie brzmi, ale tu naprawde wszedzie o tym pisza, mowia, daja porady....!!!!!!

Jest ciezko, ale mozliwe!!!

hmm....i o to mi chodzi czy u bullii tez to dotyczy,czyli karzdy posiadac bulla lub (innego psa) jesli mieszka w bloku to ma do ok 1 roku nosic psa ze spacerów i odwrotnie do mieszkania :?: 8)

:twisted:

mysle że chyba bulli nie trzeba tak nosic bo to śilne psy,ale posiadacze bullinek robiliście tak???? jak to jest,jeżeli faktycznie tak jest to mi napiszcie dlaczego itp. jestem bardzo ciekawa

pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
nadine22

Post autor: nadine22 »

ja starałam się nosić tak długo jak długo byłam w stanie ale trwało to do około 4-5 miesiąca - oczywiście tylko na dół z drugiego piętra. Później jak nie dawałam rady to nie pozwoliłam jej tylko zbiegac szybko po schodach. W poniedzialek po cesarce musiałam ja wnieśc do domu z samochodu i myślałam że mi ręce odpadną - masakra, ledwie sie doczlapałam na górę :) na szczęscie nie mamy żadnych problemów ze stawami - tzn Zosik nie ma bo ja jak bym ja jeszcze trochę ponosila to bym pewnie miała :)
bulterierka

Post autor: bulterierka »

aaa rozumiem czyli wniosek z tego że trzeba jednak nosić :D
MadMan
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: MadMan »

Oczywiście nosić :!: :) przynajmniej do 6 miesiąca.

Szczególnie groźne dla stawów jest schodzenie w dół po schodach.

To że to psy silne nie ma nic do rzeczy.Są masywne i ciężkie a kościec u młodego psa nadal się rozwija i łatwo o kontuzję .
Sylwia&Ego
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: Sylwia&Ego »

My też nosiliśmy do momentu gdy był zbyt ciężki ;D . Myślę, że gramolenie się po schodach dla małego szczeniaczka nie jest wskazane. Natomiast sąsiedzi trochę dziwnie na nas patrzyli :crazy:
emara

Post autor: emara »

Na nas też z politowaniem kiwali głowami :D
MiMi

Post autor: MiMi »

my nosilismy takze, moze nie do 6 mca ale do ok 4,5.

to racja, najwazniejsze aby pies nie schodzil ze schodow jak jest maly- obciaza sie stawy, to duzy antytrening. wchodzic moze wczesniej niz schodzic, co dla nas jest optymistyczne :) lepiej kluske zniesc niz wniesc do gory :roll:
emara

Post autor: emara »

Racja, wolę znoszenie niż wnoszenie :D . Smili i teraz czasami zdarzy się darmowe zniesienie na dół, np. wtedy gdy wiem, że chce się jej lać gdy wracam z pracy. Wolę ją znieść niż myć schody od 4p. po parter :D
ODPOWIEDZ