Bauz :
Nie wszystkie polskie psy bez lokaty na czeskiej klubówce dostały bdb,doskonała też się zdarzała

Jeżeli klasa championów jest miernikiem to owszem: czeski pies ją wygrał ale wśród suk czesi nie wystawili żadnej (

) a klasę zgarnęła jedyna polska chempionka.
Co do klasy baby,to daje ona pogląd na to co dzieje się w hodowlach i jeżeli masz dobre oko to tej dwójki z Bullworld nie zlekceważysz,ja tego nie zrobię chociaż podkreślam po raz drugi za znawcę się nie uważam i do tego miana
nie aspiruje
Nie wiem jakim okiem spoglądasz na swoje suczki i daleki jestem od określanie Cię mianem ,,złamanego qtasa'' (sic!) szanowny interlokutorze ale coś musiałeś brać pod uwagę wyszukując im jednak polskiego a nie czeskiego repa jak mnie słuchy doszły
Po polskich krajówkach pojeżdziłem i różne psy widziałem,ale biorąc pod uwagę średnią nadal stawiam je ponad czeskimi

EN:
Czadu to tu jeszcze nie widziałem
Może i polscy hodowcy są zmanierowani bardzie a nasz ZK to relikt PRLu ale poza tym nie zgadzam się

Może raczej Czesi mają nowy standard hlavy- piękny profil,z frontu wąska bez wypełnienia

.
Czesi też inbreedują i dlatego mają takie piekne profile i a często przy tym drobną kość z krzywymi nóżkami .
I pet-y przychodzą na świat i w Anglii i w Polsce i w Czechach,nic nowego.
A te historię o czeskich aparatach na zęby,chirurgicznie stawianych uszach tak zupełnie z niczego i z zawiści li tylko się nie biora
A sukę mam po Czechu ale i po Polce
Ale Wy nie czytacie ze zrozumieniem: nigdzie nie powiedziałem że Czesi czy Słowacy nie mają pięknych bulli.
Kilku z nich jestem wielkim admiratorem.
I szacunku do ich hodowców mi nie brak

Timar czy Lakonga to przecież polskie hodowle,więc po co je stawiać poza.
Zobaczymy co za 20-30 lat pokaże się na ringach w Polsce

Reasumując:
Nie ma to jak pogadać na żywo a nie poprzez net,można precyzyjniej pewne rzeczy sobie wyjaśnić.
P.S.
Miłego weekendu życzę