jestem tego samego zdania. gdyby byl limit wzrostu, bulik rósłby na szerokosc, szedł w mase bardziej silą rzeczy. dla mnie prawdziwy bul to taki, który mocno (szeroko, nie za dlugie konczyny) stoi na nogach, ma szeroką i gleboką klatę, nie lubie tez długich szyi - tzn sa bardzo eleganckie ale czy bul to łabądek? gdzie z takim bulem wysokim, na długich nogach i łabędzią szyją na ring na walkę? to pies hodowany na sparingi, oczywiscie normalny czlowiek nie hoduje po to i nie uzywa psow do takich rzeczy, ale ja osobiscie interpretuję wzorzec w ten sposob jak opisalam wyzej (co nie znaczy ze nie szanuje tego co robia ludzie mający inna interpretacje i upodobania i jeszcze im to wychodzi konsekwentnie

np ola j.).
ogien i odwaga, sila nie tylko fizyczna ale i w wyglądzie. nie cherlawość i przesadna elegancja - ale to tylko moja opinia

ja osobiscie lubie krótkie zwarte niewysokie pancerniki z dobrym ożebrowaniem, substancją i sredniej długosci szyją, ( krótkich szyj tez nie lubię, wiadomo zadnej przesady) z porządnym kawałem uda, najlepiej irlandzkie znaczenia albo clown, pregowane umaszczenie

i zeby jeszcze male oko mial taki pregus

to by bylo super. fajny jest einstein the joker, chociaz znam tylko z fotek

Ostatnio edytowano N sie 31, 08 22:45 pm przez MiMi, łącznie edytowano 1 raz