bull a "małolata"

dział dla pytających przed zakupem bula :)
bulterierka
Pomocny wiedzą: 3

bull a "małolata"

Post autor: bulterierka »

jak to wiadomo z tego co widze z forum bulle raczej posiadaja dorosłe panie panowie.

jak jest z mniejszymi

dziecko w przełomie lat 13 mogło by sprostać takiemu wyzwaniu oczywiście jeżeli taka mameńka jak ja mu pomorze? :D :?:

Prosze o wasze opinie

Pozdrawiam z Tarnowa :D :D 8)
Sylwia K

Post autor: Sylwia K »

myśle, ze 13latek jakby miał sam wychowywać psa, to miałby z tym problem. Ale jeśli pies będzie całej rodziny i mama i tata też będą aktywnie udzielać się w wychowaniu i opiece nad pieskiem to będzie ok.
yzma

Post autor: yzma »

zgadzam się z Sylwią. 13 lat to za mało na samodzielne wychowanie jakiegokolwiek psa, ale już wystarczająco, żeby przejąć część obowiązków, jakie z posiadaniem zwierzaka się łączą. trzeba to jednak dobrze przemyśleć, żeby po roku się nie okazało, że to nie był dobry pomysł i trzeba się psa pozbyć, jak to często bywa, kiedy dziecko chce psa
bulterierka

yzma- nie jestem taka osabo która nieprzewiduje przyszłości 8)

mysle ze znajac moje możliwości i córki bedzie ok

dzieki wszystkim :D
yzma

w takim razie życzę powodzenia i dużo radości z nowym pieskiem!
Awatar użytkownika
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Złośnica »

<QUOTE author="yzma"><s>
yzma pisze:</s>zgadzam się z Sylwią. 13 lat to za mało na samodzielne wychowanie jakiegokolwiek psa, ale już wystarczająco, żeby przejąć część obowiązków, jakie z posiadaniem zwierzaka się łączą.
</QUOTE>
miałam 14 lat jak w końcu uprosiłam ojca i dostałam 1 psa ( a błagałam o niego od 5 roku życia :lol: ).
Ten pies kończy teraz 14 lat jest mixem pinczera miniatury ze średnim, coś ala mały doberman. Charakter na pewno ma dobkowy.
Sama się nim zajmowałam i na prawdę w kwestii jego wychowania i wyszkolenia - sąsiedzi i inni psiarze z osiedla zawsze byli pod wrażeniem jego ułożenia.
Ja nie miałam z nim żadnych problemów natomist od kiedy się wyprowadziłam i pies został z moimi rodzicami permanentnie wchodzi im na głowe i robi z nimi co chce.
Z perspektywy czasu dostrzegam kilka błędów, no ale kto ich nie popełnia :?:
Obecnie czasami zajmuję się młodą suczką mojej dorosłej bo 23 letniej siostry - z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, że ona teraz ma mniejsze pojęcie o wychowywaniu i układaniu psa niż ja mając te 14 lat, a mieszkała razem ze mną i ala pinczerem Fidusiem jakieś 10 lat i przez rok czasu również z Lugerem.
Ja z jej suką nie mam problemów, siostra ma spore :(
Dużo zależy od wiedzy nawet czysto teoretycznej ale drugie tyle chyba od charakteru i umiejętności potencjalnego właściciela.
bulterierka

z tego co wnioskujesz byłaś i jestes bardzo dobrą dla psów opiekunka! :D

pozdrawiam z tarnowa :D
Gatita
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4
Kontakt:

Post autor: Gatita »

mysle ,ze z pomoca mamy moze byc ok, ja tez mialam psa od malego,sprzedalam chomiki do zoo i wzielam psa ze schroniska, i bylo ok a charakter to ten pies mial :twisted:

fajnie by bylo jakby corka poszla z psem na szkolenie i wtedy nauczy sie jak postepowac z bulisiem, moga byc swietnie zgrana para :) ..poten moze agility bo to fajne zajecie i dla dziecka i dla psa
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

Po prostu są ludzie, którzy nadają się na właściciela każdego typu ( rasy ) psa a są też ludzie, którzy w ogóle nie powinni mieć psa bo nawet z najłagodniejszym sobie nie umieją poradzić :roll:

a co do mamy...Jeżeli mama ma dużo oleju w głowie :wink: to na pewno pomoże, bo moja mama nie ma ( mówie o podejściu do psów :lol: )
bulterierka

Gatita

żebys wiedziała ile córka siedzi na bulterierach :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: na szkolenia pewnie bede chodziła z córką,bo będzie sie sama tego domagała :wink: :wink:

Mysle ze to dobry pomysl

normalnie jak słyszy córka ze ktos obgaduje bulle to odrazu wchodzi w szał jak niewiem....

mamy juz pinczerke i powiem ze natalia cały czas tylko z nia a ma juz 2 lata

oto jak córka ćwiczy z pieskiem na algidy: :lol:

http://www.postimage.org/image.php?v=gx ... 22ptNr.jpg

http://www.postimage.org/image.php?v=aV ... 1PkfD0.jpg

:lol: :lol: :lol:

i powiem ze nie popuściła bo całe popołudnie ćwiczyła z nia i

niepopusciła :D

i moja córka paskudnie wyszla i mnie chyba zabije jak to zobaczy:

http://www.postimage.org/image.php?v=aV ... 1PlwrA.jpg

łu ale sie rozpisałam swoje zdjecie wstawie jak se zrobie bo narazie mam tylko,że bez psiaka :lol: 8)
Awatar użytkownika
Złośnica
Kontakt:

hehehhe...to zaczynacie tak jak ja :wink: tyle, że u mnie pinczer i bulterier się nie dogadały ale sporo w tym mojej winy :( chociaż jakbym miała drugi raz zafundować sobie taki duet to bym się niezdecydowała.
bulterierka

złosnico ja mam duzo oleju w głowie :D

bo miałam w swoim życiu duzo psów

:twisted:

wiem co to oznacza odpowiedzialność za psa

w karzdym razie dzieki Złośnico :D
bulterierka

<QUOTE author="Złośnica"><s>
Złośnica pisze:</s>hehehhe...to zaczynacie tak jak ja :wink: tyle, że u mnie pinczer i bulterier się nie dogadały ale sporo w tym mojej winy :( chociaż jakbym miała drugi raz zafundować sobie taki duet to bym się niezdecydowała.
</QUOTE>
no widszisz!
mysle ze tina sie dogada ze swa druga koleżanka
:D :D :D :D :D :D mysle ze bedzie wszystko ok!
yzma

<QUOTE author="bulterierka"><s>
bulterierka pisze:</s><QUOTE author="Złośnica"><s>
Złośnica pisze:</s>hehehhe...to zaczynacie tak jak ja :wink: tyle, że u mnie pinczer i bulterier się nie dogadały ale sporo w tym mojej winy :( chociaż jakbym miała drugi raz zafundować sobie taki duet to bym się niezdecydowała.
</QUOTE>
no widszisz!
mysle ze tina sie dogada ze swa druga koleżanka
:D :D :D :D :D :D mysle ze bedzie wszystko ok!
</QUOTE>
chcecie kupić suczkę? tu akurat mogą być problemy, bo suki o dominację walczą chyba jeszcze bardziej niż psy... a pinczerka raczej nie ma z bulikiem za dużych szans. radziłabym kupić psa
aga

Post autor: aga »

<QUOTE author="Złośnica"><s>
Złośnica pisze:</s>Po prostu są ludzie, którzy nadają się na właściciela każdego typu ( rasy ) psa a są też ludzie, którzy w ogóle nie powinni mieć psa bo nawet z najłagodniejszym sobie nie umieją poradzić :roll:
</QUOTE>
ŚWIęTE SłOWA! :!:
ODPOWIEDZ