Mimi,mysle ze dopoki dyskusja jest spokojna to niech zostanie,najwyzej potnij topik i bedziemy sobie dalej gadac

nikt nikomu nie ubliza,nie robi jakis ostrych wycieczek personalnych wiec dla mnie spoko
Tomek,nie mam w glowie wszystkiego ale skorzystalem ze strony
http://www.chov.net/gene/1000/genealogi ... =odatabazi
i co mi wyszlo (zaznaczam ze te dane moga byc niepelne)
hod Alet,pierwszy miot urodzil sie w 90r a ostatni w 97 czyli mozemy juz mowic o faktycznym dorobku tej hodowli oraz innych ktorzy uzywali psow czy tez suka z przydomkiem Alet,w tym czasie urodzilo sie tam 78 szczeniat w 22 miotach wiec jak na 8 lat dzialalnosci naprawde sporo bo prawie (statystycznie) 3 w roku,co jeszcze warto dodac,no moze tylko to ze Alena nie uzywala swoich psow w hodowli a z jakich korzystala to juz sam pisales i nie byly to czeskie hodowle
jesli chodzi o mnie,to moje prawdziwe hodowanie zaczelo sie od kupna Janki w 1999r w hodowli Timar,do tej pory doczekalem sie 11 miotow i 56 szczeniat w ciagu 5 lat a co udalo mi sie wyhodowac to najlepiej widac na ringach lub poszukac po stronach hodowcow,mozna wiec stwierdzic ze jestem +/- w polowie drogi ktora przebyla Alena,nie mam jednak zamiaru tak szybko rezygnowac
ps dodam moze ze ostatnie trzy mioty czyli 19 szczeniat jeszcze nie byly wystawiane