Waga i Budowa bullka!!
Waga i Budowa bullka!!
Witam wszystkich chciał bym sie dowiedziec do jakiej wagi moze dojsc dorosły pies,oraz jak stopniowo rozbudowuje sie budowa ciala bulteriera bo słyszalem ze np.głowa rośnie ostatnia i to do 2 lat.dzieki z góry i pozdrawiam.
bat1984+SAMBUŚ+"TEQILA":)
Dorosły pies, który waży 40 kg to chyba teraz nie jest kolos, tym bardziej, że mamy coraz wyższe bule. Suczki jak rosną są grubiutkie z małymi głowami, samce natomiast są leszczowate z większymi głowami i cieńkimi zadkami
tak chyba jest w większości przypadków. Głowa bula rozwija się do 4 lat, a 2 letni bul dopiero nabiera masy.
Hmmm nie mam pojęcia na czym to polega, ale obserwując rozwój mojej suni to było tak - raz piękna, ładnie "wygięta" łepetynka za to ciałko chudziutkie, potem grubas straszny z małą główką. Teraz ma prawie 4 lata i widzę że się unormowało. Głowa mi się podoba, dużo ruchu więc i mięśnie fajnie widać. Nie ważyłam jej ostatnio ale chyba około 28kg
acha i nie przykładaj zbyt wielkiej wagi do wagi....
ja na początku też myślałam że im cięższy tym lepiej
Teraz jak ją trochę odchudziłam ma o wiele więcej energii i zdecydowanie lepiej wygląda
Czekam na śnieg, będzie kulig
acha i nie przykładaj zbyt wielkiej wagi do wagi....
ja na początku też myślałam że im cięższy tym lepiej
Teraz jak ją trochę odchudziłam ma o wiele więcej energii i zdecydowanie lepiej wygląda
Czekam na śnieg, będzie kulig
-
MiMi
wszystko to sa predyspozycje indywidualne. nie patrzcie na wagę, patrzcie jak bulik wyglada. jedna moja suczka ma 5 kg wiecej niz druga i obie wygladaja w porzadku. tak samo szczeniaki- jeden wyglada prawidlowo przy np 25kg a drugi przy 20. ja pamietam pyzia kiedys wazyła 23 a jej siostra 16.
po prostu maja inna budowę.
pies nie ma byc zatłuszczony, ale tez nie moze byc zbyt szczuply, wtedy robi sie podkasany i zle wyglada dolna i gorna linia. najlepiej zobaczyc jak wygladaja wygrywajacwe pieski wystawowe w danym wieku, albo przejechac sie na wystawe i tam zasiegnac informacji. p[rzez net ci nikt nie powie czy twoj bulik z daną waga jest ok. nawet zdjecia przekłajmuja wiec nie ma sensu..
po prostu maja inna budowę.
pies nie ma byc zatłuszczony, ale tez nie moze byc zbyt szczuply, wtedy robi sie podkasany i zle wyglada dolna i gorna linia. najlepiej zobaczyc jak wygladaja wygrywajacwe pieski wystawowe w danym wieku, albo przejechac sie na wystawe i tam zasiegnac informacji. p[rzez net ci nikt nie powie czy twoj bulik z daną waga jest ok. nawet zdjecia przekłajmuja wiec nie ma sensu..
szogun vel bagii
szczyl ma 3 miesiace i wazy 13 kg , czy to ok?