Behawiorysta - psycholog z certyfikatami.

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.
Magdalena
Pomocny wiedzą: 4
Kontakt:

Behawiorysta - psycholog z certyfikatami.

Post autor: Magdalena »

Andrzej Kłosiński - psycholog

Specjalista terapii zachowania zwierząt - DipCABT(Coape)NOCN

ul. Konecznego 4/8 U

31-216 KRAKÓW,

tel.kom. (0)607 42 71 71

e-mail: aklosinski@alteri.plaklosinski@alteri.pl

Usługi w zakresie:

* Terapia zaburzeń zachowania zwierząt towarzyszących

* Rozwiązywanie sytuacji konfliktowych, w których udział ma pies lub kot

* Poradnictwo - kłopoty wychowawcze, pomoc w wyborze zwierząt

* Testy predyspozycji psychicznych psów

Szanowni Państwo,

Z uwagi na to, że pomoc drogą mailową ma bardzo ograniczoną wartość, a także z uwagi na fizyczną niemożliwość rzetelnego odpisywania na wszystkie wiadomości, które dostaję, proszę o kontakt ze mną w przypadku chęci umówienia konsultacji.

http://alteri.pl/Terapia_zachowania/index.html

mgr inż. Joanna Misztela - Zoopsycholog

Szczecin

tel. 601 80 33 20

GG 3373634

mail: info@happy-dog.plinfo@happy-dog.pl

Pierwsze spotkanie jest zawsze spotkaniem konsultacyjnym na którym ustalany jest podstawowy problem z którym zgłasza się dana osoba.

Celem tego spotkania jest też ustalenie dalszego sposobu poradzenia sobie z problememm. Czasem wystarczy samo spotkanie konsultacyjne, często potrzebna jest cala terapia.

Jest to sprawa indywidulna dla każdej osoby i zależy od nasielnia problemu z psem.

Problemy jakimi się zajmuję:

- agresja, fobie, lęk separacyjny (pies nie toleruje samotnego przebywania w domu), nadpobudliwość - nadaktywność, depresja, etc.,

- psim zachowaniem, które sprawia danemu właścicielowi problem jak szczekliwość, ciągnięcie na smyczy, niszczenie w domu.

Oprócz Oprócz terapii zachowania, stosuję wspomagając zioła i techniki relaksacyjne (masaż).

Spotkania odbywają się najczęściej w domu klienta lub na ul. Junacka 23-25, Osowo - teren Akademickiego Ośrodka Jeździeckieg

http://www.happy-dog.pl/zoo.htm
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 07 19:16 pm przez Magdalena, łącznie zmieniany 1 raz.
McDalena
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: McDalena »

Ja osobiście nie miałam kontaktu z p. Kłosińskim, ale nie jest on polecany do bulowatych. Kilku moich znajomych miało z nim styczność i zawsze powtarzał się ten sam scenariusz....niestety dawał radę najgorszą z możliwych. Potem okazywało się, że ktoś inny zaczynał pracę z tym niby straconym już psem i po kilku spotkaniach problemy znikały. Tak więc, ostrożnie z konsultacjami u niego :evil:

Polecam natomiast rragnara. Potrafi z psem zdziałać cuda:)
Magdalena
Kontakt:

<QUOTE author="McDalena"><s>
McDalena pisze:</s>Polecam natomiast rragnara. Potrafi z psem zdziałać cuda:)
</QUOTE>
Jeśli możesz to wklej do niego kontakt i opis czym się konkretnie zajmuje :wink:
Awatar użytkownika
Złośnica
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Złośnica »

Kłosiński jest bardzo medialny, tzn zapraszany przez media do konsultacji i wywiadów.
MadMan

Post autor: MadMan »

pana Kłosińskiego nie znam osobiście,nie miałem na szczęście potrzeby go poznać :) ale znam historię z pierwszej ręki o agresywnym psie którego polecał uśpić jako przypadek nieodwarcalny, a który gdy trafił na szkolenie zamienił się w posłusznego aniołka co widziałem nawłasne oczy.

Albo historia z psem któremu zalecił słuchanie odgłosów burzy z kasety ...
cood
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1
Kontakt:

Post autor: cood »

<QUOTE author="MadMan"><s>
MadMan pisze:</s> historia z psem któremu zalecił słuchanie odgłosów burzy z kasety ...
</QUOTE>
mógł mu zalecić oglądanie strony www.diabelskieanioly.com hyhy
a.
[url=http://endofchaos.com][img]http://endofchaos.com/bannerki/eoc.jpg[/img][/url]
[url=http://adamstepien.com][img]http://endofchaos.com/bannerki/cood.jpg[/img][/url]
Awatar użytkownika
JonSnow

Post autor: JonSnow »

Słuchanie odgłosów burzy z kasety nie jest wcale złą terapią - jest to jedna z możliwości poradzenia sobie z lękiem psa przed burzą (co prawda możliwość z mocnymi ograniczeniami, ale warta spróbowania, przynajmniej jako jeden z kroków w terapii).

Z tego bym się nie śmiał.

PS. Tytuł tematu jest mylący, nie ma behawiorystów z uprawnieniami, tylko z certyfikatami. Tak jak nie ma programistów z uprawieniami, są tylko certyfikowani w takim czy innym zakresie.
Zstąpił z nieba Archanioł Gabryiel
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...

psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
mia_mia
Pomocny wiedzą: 3
Post autor: mia_mia »

<QUOTE author="McDalena"><s>
McDalena pisze:</s>Ja osobiście nie miałam kontaktu z p. Kłosińskim, ale nie jest on polecany do bulowatych. Kilku moich znajomych miało z nim styczność i zawsze powtarzał się ten sam scenariusz....niestety dawał radę najgorszą z możliwych. Potem okazywało się, że ktoś inny zaczynał pracę z tym niby straconym już psem i po kilku spotkaniach problemy znikały. Tak więc, ostrożnie z konsultacjami u niego :evil:
</QUOTE>
rragnar to Mariusz, ten ktory prowadzi szkolenia dla bullowatych min.w Rudce, tam gdzie z Bułką jezdze. jest szkoelniowcem a nie behawiorysta..
Magdalena
Kontakt:

<QUOTE author="JonSnow"><s>
JonSnow pisze:</s>PS. Tytuł tematu jest mylący, nie ma behawiorystów z uprawnieniami, tylko z certyfikatami. Tak jak nie ma programistów z uprawieniami, są tylko certyfikowani w takim czy innym zakresie.
</QUOTE>
Mówisz i masz 8)
margolciabull

Post autor: margolciabull »

ja polecam z Warszawy Panią weterynarz Joannę Iracką , która oprócz zwykłej pracy weta jest też psim zoopsychologiem/behawiorystą. Telefon 0 501 140 649 - taki mam, nie wiem czy aktualny bo wiem, że Pani dr miała na jakiś czas wyjechać do GB.

szkoli metodami pozytywnymi.
Ostatnio zmieniony pn lip 30, 07 19:20 pm przez margolciabull, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam, margolcia
Magdalena
Kontakt:

<QUOTE author="mia_mia"><s>
mia_mia pisze:</s><QUOTE author="McDalena"><s>
McDalena pisze:</s>Ja osobiście nie miałam kontaktu z p. Kłosińskim, ale nie jest on polecany do bulowatych. Kilku moich znajomych miało z nim styczność i zawsze powtarzał się ten sam scenariusz....niestety dawał radę najgorszą z możliwych. Potem okazywało się, że ktoś inny zaczynał pracę z tym niby straconym już psem i po kilku spotkaniach problemy znikały. Tak więc, ostrożnie z konsultacjami u niego :evil:
</QUOTE>
rragnar to Mariusz, ten ktory prowadzi szkolenia dla bullowatych min.w Rudce, tam gdzie z Bułką jezdze. jest szkoelniowcem a nie behawiorysta..
</QUOTE>
Dziewczyny :!: Wy to wiecie i ja to wiem :wink: ale jeśli rragnar jest "dostępny" że tak powiem dla Wszystkich to dajcie jego namiary na forum :wink:
mia_mia
Post autor: mia_mia »

Gatita
Kontakt:

Post autor: Gatita »

no to ja bym dopisala jeszcze na ta liste Jon Snow-czyli Grzesia......ma duza wiedze i pomogl juz niejednej osobie, polecam!
Magdalena
Kontakt:

<QUOTE author="mia_mia"><s>
mia_mia pisze:</s>strona Mariusza http://rragnarr.w.interia.pl/
</QUOTE>
Dzięki Marta 8) Na 100 % się przyda :P
MadMan

Post autor: MadMan »

<QUOTE author="cood"><s>
cood pisze:</s><QUOTE author="MadMan"><s>
MadMan pisze:</s> historia z psem któremu zalecił słuchanie odgłosów burzy z kasety ...
</QUOTE>
mógł mu zalecić oglądanie strony www.diabelskieanioly.com hyhy
a.
</QUOTE>
:D lol :thumright:
<QUOTE author="JonSnow"><s>
JonSnow pisze:</s>Słuchanie odgłosów burzy z kasety nie jest wcale złą terapią - jest to jedna z możliwości poradzenia sobie z lękiem psa przed burzą (co prawda możliwość z mocnymi ograniczeniami, ale warta spróbowania, przynajmniej jako jeden z kroków w terapii).
Z tego bym się nie śmiał.
</QUOTE>
Zgoda,
aczkolwiek w tym przypadku psu wybietnie lękliwemu nie pomogła ta terapia (zaordynowana jako jedyna) a pomogło szkolenie które wzmocniło psychikę psa i więź z właścicielem.
ODPOWIEDZ