Witam wszystkich serdecznie oto moja relacja z wystawy u naszych południowych sasiadów.Wystawa odbyła się 13,05,2007.
Do sędziowania został zaproszony irlandzki sędzia Mr. Bill Leslie (Billmaris, Northern Ireland).
Na wystawę zostało zgłoszonych 118 bulterierów (kilka nie dojechało).Czeski klub postarał sie i to nawet bardzo a nawet sędzia ufundował nagrody dla najlepszych oto nagrody:
Pogoda dopisała wręcz aż za bardzo Polska ekipa poszalała OJ POSZALAŁA i tak więc po kolei:
Ja z moim najmłodszym dzieckiem panem BUBU zaczeliśmy całe show mielismy numer 1

w klasie baby. Bubu pokazał się super ciężka praca przynosi efekty

.
Najpierw ustawianie
Chwila napięcia i wybór sędziego i gratulacje za ringu słychać brawa polskiej ekipy i płacz szczęścia mamy
Póżniej BUBU wygrał też porównanie ze szczeniakami i dostał tytuł BEST PUPPY ale był dumny hoho a to juz zdjęcia z sędzią i nagrodą od niego
Jeszcze emocje dobrze nie opadły a tu trzeba było wychodzić na ring z kolejnym polskim psem Afobos AXEL timar (duża stawka ładne psy)
Axel ląduje na 4 lokacie wyżej jest jeszcze piesek z Polski LEGENDARY LEON Timar
Póżniej pośrednia tu nie było polskiego psa, póżniej otwarta i tu będący tymczasowo w Polsce Super Bowl´s ARTHUR wystawiany przez Elwire (Bull Position) również wygrywa swoją klasę.
Następnie uzytkowa i Championy gdzie w stawce staje nasza mała kruszyna Lukracy długo sędzia wybierał i wybór padł na naszą pociechę

szał radości w polskich szeregach ( już wszyscy wiedzieli gdzie siedzą Polacy ).
Póżniej porównanie sędzia szybko decyduje że zwycięstwo w psach pojedzie do Polski wybiera między Arturem a Lukracym
Wygrywa Luger
A Złośnica aż pęka z zachwytu
Wszyscy szaleli że psy skasował polski Pudzianowski w psiej wersji
Następnie po króciutkiej przerwie przechodzimy do suczek i tu wielkie nadzieje w szeregach polskich.
I zaczeło sie już w klasie szczeniąt gdzie wygrała BARRACUDA Bull Position
Następnie młodzież, w samo południe po mojej interwencji pozwolono sunią zejść z ringu ze względu na bardzo duże słońce, wchodziły tylko do oceny i pożniej na porównanie.Trwało to bardzo długo w klasie były 4 polskie suki (jedna w węgierskich rękach).
Sędzia długo wybierał i klasę wygrywa ku radości ziomków COCO Daidalos
Następnie wchodzą sunie z pośredniej i tu dwie nasze reprezentantki.I jak wcześniej ponowne zwycięstwo polskiego zwierzaka.Na pierwszej lokacie staje MERCEDES Dziedzictwo Tudora , a na trzeciej SUMMER SENSATION Anima Villis. Znów gromkie brawa z sektora polskiego

.
No i otwarta znów wchodzę ja z moja ukochaną czarną lalunią Quantą
i Auli od Jagny.
Duża stawka wszystko długo trwa, moja wariatka patrzy tylko komu można ukraść piłeczkę, ale przy ocenie pokazała się super. Wszystkie sunie ocenione i zaczyna sie wybieranie na lokaty.I pada werdykt wygrywa ruda suka z Czech, druga sunia z Austrii ( bardzo ładna sunia ), Auli ląduje na 3 a my na 4 z nominacja do "najlepszego ruchu".
Następna melduje sie użytkowa a w stawce bardzo ładna pręgowana suka pokazywana wręcz perfekcyjnie co zostało docenione przez sędziego i właściciel dostał nagrodę dla najlepszego handlera
.
No i championki tu dla nas mniejsze emocje bo nie było polskiej reprezentantki ale wygrała bardzo ładna suka z Czech JESSICA FRESH Kyvet, CH. która póżniej wygrała porównanie SPECIAL SHOW WINNER - BITCH, BEST OPPOSITE COLOR
Wreszcie ok godz 18 zaczynaja sie finały najpierw porównanie młodzieży wszyscy z Polski trzymaja kciuki za COCO ale w ostateczności wygrywa pies, chodż nikt nie miał nic do powiedzenia bo to bardzo piękny piesek.Następnie porównanie o BOB-a i jak to zwykle Złośnica cały dzień narzekała "kiedy będzie to porównanie !!!" a jak juz było to sobie siedzi i ogląda i pyta sie co to za klasa

.Ale zdążyła sędzia bardzo długo chodził, oglądał w statyce i w ruchu i decyzja.
Zwycięzcą Special show Konopiste 2007 zostaje pies z klasy młodzieży
LEO ze Světovarské zahrady
BEST HEAD (psy) wygrywa pies z Austrii CIRO DE LUCA Ma Che Bello
zaś suki pochodząca z polskiej hodowli Timat LOVE ME TOMORROW
Teraz ruch i tu ja z moja Quantą sędzia prosi wszystkich po kolei o zaprezentowanie swoich piesków w ruchu, póżniej jeszcze raz BOB-a i mnie już wiadomo kto wygrał. Piesek wygrywa MOVEMENT CUP a my ku radości polskiej ekipy BEST MOVE - OPOSITE SEX. Ale jestem dumny z naszej dziewczyny pokazywała się super.