Witam
Formoza mialem identyczny problem co Ty i nic sie nie dalo temu zaradzic Pies byl po szkoleniach, mialem kontakt z behawiorysta, psim psychologiem z Krakowa, naprawde duzo pracy i niestety Jogiego juz nia ma i nigdy nie bedzie
Moj pies sluchal sie mnie w kazdej sytuacij, prawie kazdej, na spacerach reagowal na kazda komende , sluchal polecen ( nawet osoby z ktorymi mialem przyjemnosc grilowac na FIKAKOWIE"Trojmiejski zlot bulomaniakow " moga potwierdzic, jezeli jeszcze pamietaja iz Jogi byl psem ktory potrafil wykonac poszczegolne komendy)
Wlozylem w tego psa mase pracy i uczuc , ale agresij przy misce nie moglem wyeliminowac , to sie tylko pogorszalo i doszlo do ugryzienia mnie i rzucenia sie na moja zone Jogi gdy byl karmoiny z reki bez ostrzezenia zaatakowal moja zone ktora byla w ciazy Nie dal zadnego znaku ostrzegajacego, pominal faze warczenia, oblizania sie itp
Skonsultowalem sie z wetem , behawiorysta i ich rada byla tylko jedna , mozecie sie domyslec jaka , musialem zrobic to natychmiast bo wiem iz na drugi dzien nie byl bym w stanie tego uczynic
Bylo to straszne i nie zycze nikomu by musial przez cos takiego przechodzic Na drugi dzien doszlo do mnie iz stalo sie to co musialo sie stac, bo komu oddawac takiego psa, ktory atakuje wlasnych wlascicieli ?
W najlepszym przypadku przygarnal by go jakis milosnik, ktory by go pokochal, lecz Jogi raczej miloscia by nie odplacil Moze trafil by na walki psow lub w inne malo odpowiedzialne rece, wiec mysle iz najbardziej odpowiedzialna decyzja byla decyzja jaka podjalem, nie jestem z tego dumny, do dzis gdy o tym mysle jest to dla mnie ciezkie przezycie
Dzieki temu doswiadczeniu zdalem sobie sprawe iz jak kupuje sie psa rasy bulterier to trzeba kupic psa rasy bulterier, czyli psa ze sprawdzonej hodowli
Formoza jest z Ostrody i ma ten sam problem co ja, warto podkreslic iz Jogi byl z okoloc Ostrody(byl psem bez metryki) i znam jeden przypadek psa z tamtych rejonow ktory ma niestety podobny problem (jest tez bez metryki)
Teraz juz wiem iz "prawie robi wielka roznice " i hodowcy sa po to by od nich kupowac sprawdzone psy
Fromoza pamietaj na pierwszym miejscu stawiasz na zdrowie i bezpieczenstwo rodziny
Pozdrawiam wszystkich