Jak nauczyć psa tańczyć?

pytania i rady czyli: bulik dobrze wychowany, bulik kulturalny.
Kapral Hełmofon

Jak nauczyć psa tańczyć?

Post autor: Kapral Hełmofon »

Hejka Krejzole!

Jak w temacie,możecie polecić jakąś szkółkę ,która potrafi tego dokonać.Wiem ,że na zachodzie europy ten sport jest bardzo popularny.Czy ktoś pracuje w ten sposób w Polsce z psami?Poleććie mi jakąś szkółkę ,bo mój dingo ma już 7 miesięcy i nudzi nam się.
Buteo
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Buteo »

posadz go przed tv i niech oglada Taniec z Gwiazadami,powinno pomoc :lol:
nitro

Post autor: nitro »

Twoim psom pomaga?
SAURON

Post autor: SAURON »

<QUOTE author="Buteo"><s>
Buteo pisze:</s>posadz go przed tv i niech oglada Taniec z Gwiazadami,powinno pomoc :lol:
</QUOTE>
Ale to trzebamieć chody w tvn :lol:
Buteo
Kontakt:

swoim puszczam tylko filmy z wystaw
nitro

Post autor: nitro »

.....i na tych wystawach ucza Twoje Psy tanczyc?

...to po takiej zaprawie maja ogramne szanse w "Tancu z Gwiazdami",jak napisales,bo i opatrzon-Swiatowe te bulki masz koles :jupi:
Aga31
Pomocny wiedzą: 3
Pomocny wiedzą: 3

Re: Jak nauczyć psa tańczyć?

Post autor: Aga31 »

<QUOTE author="Kapral Hełmofon"><s>
Kapral Hełmofon pisze:</s>Hejka Krejzole!
Jak w temacie,możecie polecić jakąś szkółkę ,która potrafi tego dokonać.Wiem ,że na zachodzie europy ten sport jest bardzo popularny.Czy ktoś pracuje w ten sposób w Polsce z psami?Poleććie mi jakąś szkółkę ,bo mój dingo ma już 7 miesięcy i nudzi nam się.
</QUOTE>
obrożą elektryczną i o glebę. Wspominałes że to dobra metoda na agresję miskową to może i na taniec się nada :?
Magdalena
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4
Kontakt:

Post autor: Magdalena »

<QUOTE author="Aga31"><s>
Aga31 pisze:</s><QUOTE author="Kapral Hełmofon"><s>
</QUOTE>
obrożą elektryczną i o glebę. Wspominałes że to dobra metoda na agresję miskową to może i na taniec się nada :?
</QUOTE>
:devil: :lol2:
Żmija

Post autor: Żmija »

www.baritus.com.pl

Właśnie zbiera się u nas grupa powoli. Ale z powodzeniem mozna pracować samemu, w domku. W zależności od potrzeby pracujesz nad określonym poziomem. Zabawa setna. W dd rekreacyjnie bawiłam się z poprzednią bulinką- Żamcią. Idealne na pokazy i festyny dla dzieciaków.
Kapral Hełmofon

<QUOTE author="Magdalena"><s>
Magdalena pisze:</s><QUOTE author="Aga31"><s>
Aga31 pisze:</s><QUOTE author="Kapral Hełmofon"><s>
</QUOTE>
</QUOTE>
:devil: :lol2:
</QUOTE>
Czy możesz zacytować lub wskazać gdzie JA OSOBISCIE udzielałem takich rad?Napisałem co plecił w tej sytuacji mój kuzyn-nie pisałem nic czy to dobra metoda,bądź czy się z nią zgadzam lub nie.Naucz się czytać ze zrozumieniem i podchodzić do pewnych kwestii z dystansem.Ja swojego bulka nigdy bym prądem nie potraktował.Najwidoczniej szukasz na forum poklasku i taniej sensacji.Pamiętaj:najpierw pomyśl ,a potem napisz.
Kapral Hełmofon

<QUOTE author="Żmija"><s>
Żmija pisze:</s>www.baritus.com.pl
Właśnie zbiera się u nas grupa powoli. Ale z powodzeniem mozna pracować samemu, w domku. W zależności od potrzeby pracujesz nad określonym poziomem. Zabawa setna. W dd rekreacyjnie bawiłam się z poprzednią bulinką- Żamcią. Idealne na pokazy i festyny dla dzieciaków.
</QUOTE>
czesc Żmija,jestem w szoku ,że naprawde się ktoś DD w Polsce zajmuje profesjonalnie.Kiedy rusza grupa(ile jeszcze brakuje osób do 5 ).Chętnie bym się zapisał na te zajęcia z Dingo.Pozdrawiam cieplutko,papatki....
Żmija

Post autor: Żmija »

Czy profesjonalnie, nie wiem. :D

Coś fajnego dzieje się chyba we Wrocławiu, o ile pamiętam tam są zawodnicy, którzy jeżdżą do Czech na zawody. Mnostwo osób szkoli swoje psy rekreacyjnie. Chyba najwięcej z listy klikerowej. Znam dwie młodziutkie, nastoletnie, dziewczyny, ktore naprawdę super same szkolą swoje psy do dd- jedna kundelke, druga bordera.

Ja na razie do tego nie mam zdrowia, jakoś mi zacięcie spadło. Kiedyś się pobawię, ale pewnie najwczesniej za rok. Chyba, że mnie grupa zmoywuje. Zajęcia w baritusie powinny zacząć się jakoś niedlugo, po prostu trzeba dzwonić i pytać. Ale to bardziej indywidualna praca, podobnie jak obedience.
Kapral Hełmofon

Tu kilka linków dla buteo i innych niedowiarków jaka to fajna zabawa z psiaczkami:

http://www.youtube.com/watch?v=NCAbF9577Mc

http://www.youtube.com/watch?v=imQMGhb4T7I

http://www.youtube.com/watch?v=9zk-zMikhQI

Wyszkol tak bulka buteo ,to zaimponujesz tym ,którzy chcą coś z kuleczkami robić niż tylko je czesać na wystawy ;-P

Respect dla Żmiji!
Buteo
Kontakt:

kazdy ma swoje hobby,ja wole czesac :D
Gothika

Post autor: Gothika »

a mój bull umie tanczyc, a co :P

ale tylko jeden taniec -

POGO

:D :D :D

ps.

nawet muzyki mu do tego nie trzeba
;)
Ostatnio zmieniony sob mar 17, 07 1:56 am przez Gothika, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ