to kiedy pies ma metryke a kiedy rodowód?
i co to jest PKPR? czy jest gorsze czy lepsze niż PZK, czy też może w ogóle nie należy tego rozpatrywać w tych kategoriach?
</QUOTE>Eris pisze:</s>nie wiedziałam, że metryka to coś odmiennego niż rodowód....
to kiedy pies ma metryke a kiedy rodowód?
i co to jest PKPR? czy jest gorsze czy lepsze niż PZK, czy też może w ogóle nie należy tego rozpatrywać w tych kategoriach?
</QUOTE>SAURON pisze:</s>No ja pamiętam, że PKPR był zbieraniną ludzi wywalonych z ZK za malwersacje hodowlane, a rodowody wysyłano pocztą, nie było kontroli miotów, tatuażów więc pełne pole do popisówI rodowody PKPR nie są uznawane przez ZK.
</QUOTE>Gothika pisze:</s>Dodam jeszcze, ze PKPR jest organizacja znienawidzoną przez ZK i przez niego zwalczaną![]()
</QUOTE>Eris pisze:</s>(...)PKPR? czy jest gorsze czy lepsze niż ZK, czy też może w ogóle nie należy tego rozpatrywać w tych kategoriach?(...)
</QUOTE>Buteo pisze:</s>z istotnych roznic nalezy dodac ze pkpr organizuje w polsc 5(piec) wystaw rocznieto chyba najlepiej swiadczy o preznosci i liczebnosci tej organizacji,w tym roku bedze taka wystawa w rewie,to rzyt beretem ode mnie i z ciekawosci chetnie pojade zobaczyc co i ile sie tam wsyatwia
</QUOTE>MiMi pisze:</s>ciekawe jak byloby gdyby powstala druga polska organizacja rowniez pod fci, moze wtedy zaczetoby w zk patrzec rzeczywiscie na dobro swoich czlonkow a nie na $..