dzieki wszystkim z góry za odpowiedz bo powiem szczerze ze strasznie mnie ciekawi jak to jest, bo niestety zdjecia sa tylko w stójce( przynajmniej wiekszosc)
-
niezwyciężona
male pytanie o ringowke
na poprzednim forum pytałam o wystawianie bula na podciagnietej ringówce W TRAKCIE BIEGANIA po okregu lub po prostej i nie dosc ze nie otrzymałam odpowiedzi to jeszcze wywolala sie wojna. . czy bulteriera powinno sie podciagac w trakcie biegania czy moze byc to robione na luznej ringówce?.nie chodzi mi o trzymanie w trakcie postawy bo to kazdy robi jak chce ale o bieganie.
dzieki wszystkim z góry za odpowiedz bo powiem szczerze ze strasznie mnie ciekawi jak to jest, bo niestety zdjecia sa tylko w stójce( przynajmniej wiekszosc)

-
SAURON
Na podciągnietej jak pisałam to asty się wystawia w ruchu i w statyce, staffiki chyba też. ja lubię bule na luźnej ringówce, Anglicy też wystawiają na luźnej. Jednakże zdarzają się sytuacje, gdy pies nie chce iść z ładnie podniesioną głową, można wówczas go trochę podciągnąc. Ja takie sytuacje miałam jak na ringu wystawiane były wcześniej suki z cieczką, nos przy ziemi i kaplica.
-
MiMi
dokladnie jak pisze sauron... bul podciągany wygląda jak łabędz.. wydłuza szyje ale strasznie nienaturalnie yyy..
najlepiej jak biegnie luzno i rowno z handlerem i jeszcze lepiej jak patrzy na pana radosnym wzrokiem. nie ma nic piekniejszego niz patrzec na wspolpracę handlera i psa na ringu
podciagany bull nie wyglada na wspolpracującego...
ale zgadzam sie ze buliki idace jak z pokazów obiedence to rzadkosc i czesto zdarza sie, zwlaszcza podczas biegu, ze trzeba podciagnac, pociagnac do siebie albo odciagnąc spod nóg, najczesciej na zakrecie
podciagany bull nie wyglada na wspolpracującego...
ale zgadzam sie ze buliki idace jak z pokazów obiedence to rzadkosc i czesto zdarza sie, zwlaszcza podczas biegu, ze trzeba podciagnac, pociagnac do siebie albo odciagnąc spod nóg, najczesciej na zakrecie
-
Bartek U
Moim zdaniem nie powinno sie znacznie podciagac bulla na ringowce, poniewaz wyglada to nieestetycznie ( moim zdaniem ). Po drugie po co dusic psa w trakcie biegania, oceny itp. Nie ma do tego zasad, ale wiadomo ze niektore rasy wystawia sie tak a nie inaczej, ale jest to spowodowane raczej tym ze w ten sposob najlepiej sie on prezentuje. Ale bul na napietej ringowce...ta opcja odpada dla mnie.
Jednak podczas nauki sprawa wygladac moze inaczej jednak na wystwie musi byc nautralnie
Jednak podczas nauki sprawa wygladac moze inaczej jednak na wystwie musi byc nautralnie
-
kamila
dzisiaj wrzucę do mojej galerii albumowej zdjęcia z łódzkiej tegorocznej międzynarodówki, to jest taki real fotoreportaż bez ustawiania i pozowania, możesz zobaczyć jak pieski biegną na ringówkach co prawda są tylko "biegnące dwa zdjęcia" ale są. Niedługo zamieszczę zdjęcia z Krakowa tam też coś powinno biegnąć, pozdrawiamy - Kamila i Coco