pora karmienia
-
ZeRoZeRoRaZ
pora karmienia
czy jest jakas najlepsza pora o ktorej nalezalo by karmic psa??
rano, po poludniu, bo wieczorem to wiem ze odpada
Mi prawde mowiac najlepiej pasuje przed wyjsciem do pracy
okolo godziny 7 ale czy to nie za wczesnie??
rano, po poludniu, bo wieczorem to wiem ze odpada
Mi prawde mowiac najlepiej pasuje przed wyjsciem do pracy
okolo godziny 7 ale czy to nie za wczesnie??
-
Gothika
Twój bulek ma 6 miesiecy jak pamietam ?
to w tym wieku jeszcze 3 razy dziennie, potem od 7 miesiąca życia mogą wystarczyć dwa posiłki, bo od tego momentu tempo wzrostu psa oraz jego wymagania energetyczne stopniowo maleją.
a pierwszy posiłek chyba tak najlepiej przed południem, ale jesli pracujesz i musisz rano wyjsc, to podaj mu rano, i on sie przyzwyczai. Ostatni posiłek koło 18-19.
Najwazniejsze zeby były to cały czas te same godziny karmienia, bo to jest bardzo wazne dla psa.
to w tym wieku jeszcze 3 razy dziennie, potem od 7 miesiąca życia mogą wystarczyć dwa posiłki, bo od tego momentu tempo wzrostu psa oraz jego wymagania energetyczne stopniowo maleją.
a pierwszy posiłek chyba tak najlepiej przed południem, ale jesli pracujesz i musisz rano wyjsc, to podaj mu rano, i on sie przyzwyczai. Ostatni posiłek koło 18-19.
Najwazniejsze zeby były to cały czas te same godziny karmienia, bo to jest bardzo wazne dla psa.
-
Gothika
-
Gothika
- Złośnica
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
ja swojego karmie wieczorem z tego wzgl. ze pracuje i gdybym go nakarmila rano to niestety, ale zostawiłabym psa w dużym dyskomforcie, gdyż w godzinke po zjedzeniu zbiera mu się na kupe i niestety ale wtedy nie miałabym jak go wyprowadzić i musiał by to trzymac ładnych pare godzin.
A tak...dostaje żarełko wieczór...zalicza potem spacerek i albo sie wypróżnia jeszcze tego samego wieczora albo na porannym spacerze.
A tak...dostaje żarełko wieczór...zalicza potem spacerek i albo sie wypróżnia jeszcze tego samego wieczora albo na porannym spacerze.
-
Maciek-Goblin
- Pomocny wiedzą: 3

- Kontakt:
-
Kraina Chichów
-
Kraina Chichów