Mam na imię Diana, na chwilę obecną studiuje w Sosnowcu a teraz do konkretów

- czy orientuje się ktoś może, ile kosztuje koszt podróży psa samolotem, do USA i GB i jak pies znosi taką podróż?
- gdby jednak okazało się, że nie mogę wziąć psa ze sobą, jak zniósłby miesięczną rozłąke? zakładając, że zostałby u moich rodziców, mieszkających w domu z placem i do których przyjeżdzam co weekend (a więc znałby ich)?
czy ktoś był w podobnej sytuacji - zostawił psa z rodziną na dłuższy okres czasu (np. wakacje)?
- mieszkam na chwilę obecna w wynajmowanym mieszkaniu z chłopakiem i współlokatorką. Jakby zareagował pies gdybym się przeprowadziła z nim do innego mieszkania i jak zachowywałby się w stosunku do nowych współlokatorów? czy takie studenckie, coroczne przeprowadzki, nie szkodziłyby psiej psychice?:P
- ile kosztuje klatka dla szczeniaków i gdzie można ją kupić?
- czy faktycznie szczeniak nie może mieć wiklinowego koszyka jako posłania?
- Jak te psy generalnie czują się w blokach i ile faktycznie trzeba wychodzić z nimi na spacer?
- czy co weekendowe powroty do domu rodziców nie wpływałby negatywnie na psychike psa?
Przepraszam, że tak zanudzam, ale chce mieć przynajmniej 100% pewności, że nie zrobie psu krzywdy, albo że będę musiła się z nim rozstać po pół roku. Będę bardzo wdzięczna za wszelką pomoc w uzupełnienu mojej niewiedzy:)
Mam jeszcze ostatnie pytanie, czy nie wiecie może, kto w województwie śląskim bądź dolnośląskim ma do sprzedania nie rodowodowe szczeniaki tej rasy ( na rodowodowe mnie nie stać, a rodzice mają już psa:P)?
Pozdrawiam serdecznie[/youtube]