Muszę przyznać, że dopiero niedawno zauważyłam jak wspaniałą rasą są bulteriery. Wcześniej nawet nie pomyślałam, że mogłabym mieć ,,takiego" psa. Wiecie, chodzi o to co mówią w telewizji itp.
Jakiś czas temu wraz z moim psem ( nie bulkiem, a goldenkiem) poznaliśmy uroczą suczkę waszej ukochanej rasy. Strasznie przypadła mi do gustu, taka przyjacielska i ogólnie cudowna. Rozmawiałam długo z właścicielką, która powiedziała że to już jej czwarty bull i ogólnie długo opowiadała mi o swoich ,,maleństwach"
Jak wrócilam do domu zaczęłam czytać co tylko znalazlam o tej rasie, bo bardzo mi się spodobała.
Pytanie, które zadaje jest bardzo przyszłościowe, gdyż jeżeli w ogóle kupie takiego pieska będzie to za kilka dobrych lat.
Wszystko pięknie, ale moja wątpliwość wynika stąd że jestem młodą kobietą i planuje założenie rodziny w przyszłości
A wiadomo jakie są dzieci nawet jak się uczy je dobrego zachowania w stosunku do zwierząt potrafią się przewrócić, złapać za ogon czy coś w tym stylu.
Nie mogłabym wiec mieć psa, który uniemożliwia mi posiadanie dzieci.
Czy małe dzieci ( od urodzenia) są możliwe przy tym piesku? Tak, żeby wszystko było dobrze? bo nie mam zamiaru skazywać nikogo na zły los, wiadomo najważniejsze jest dobro tej mądrej istoty.
I jeszcze jedno : Czy stosunek tej rasy do innych psów jest na prawdę aż tak kiepski jak gdzie nie gdzie piszą?
Pozdrawiam