[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
Bulterier Forum • Zobacz wątek - Dorotka z Autostrady Słońca x Calvin Daidalos
Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Dorotka z Autostrady Słońca x Calvin Daidalos

tu można zareklamować swój miot czy szczenię.

Dorotka z Autostrady Słońca x Calvin Daidalos

Postprzez MiMi » Pn mar 26, 07 22:41 pm

Witam Wszystkich serdecznie! :D

Niezmiernie mi miło zapowiedzieć pierwszy miot po naszej białej królewnie Pyzie - Bezwzględnej Dorotce Z Autostrady Słońca i młodym,pręgowanym psie - Calvin Daidalos :D :D

Planowane przyjście na świat szczeniąt to koniec maja 2007 roku.
Ciąża mnoga została potwierdzona badaniem USG. Widzieliśmy bijące serduszka szczeniąt :D

Mam nadzieję, że będziecie nas wspierać w 'tych trudnych dniach', bo towarzyszy nam mnóstwo nieznanych dotąd emocji :lol:

Oto mama przyszlych szczeniąt:
Obrazek

A oto tatuś :D:D :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

moj nr tel w sprawie szczeniąt: 510523599
mail:
msmimi@wp.pl
Ostatnio edytowano So lip 14, 07 16:01 pm przez MiMi, łącznie edytowano 2 razy

MiMi

Postprzez MiMi » N kwi 29, 07 23:54 pm

pierwsze zdjęcie "dzieci" :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

:wink:

MiMi

Postprzez MiMi » Śr maja 23, 07 17:08 pm

otatnie zdjęcia pyzy jeszcze w calosci :lol:

przymiarki do nowego kojca.. mm idealnie :)
Obrazek

MiMi

Postprzez MiMi » N maja 27, 07 6:18 am

witam :!: :!: :!: :D :D :D :D

na szybciutko - mamy 10 szczeniat :lol: :lol: :lol: :lol:

cztery suki, szesc samcow,
3 biale i az 7 pregusow :D
biale sa z monoklami i znaczeniami na uchu :)

porod trwal 12 godzin, ale piec pierwszych szczeniat urodzila w godzine :!: :shock: nie moglismy nadązyc tak wypluwala jedno za drugim.

wszystkie urodzily sie zywe, nie ma zadnych strat. :jupi: :jupi: :jupi:
dzieki januszowi :D :D :D

pyza niesamowita, dzielna moja mala, i teraz fantastyczna matka, zaangazowana i cierpliwa, wszystko robi jak nalezy. bardzo pomagala przy porodzie, jezu jak ja kocham ta suke :D:D:D tak nas wszystkich zaskoczyla jaka dojrzala i mądra jest z niej mama :)

MiMi

Postprzez MiMi » N maja 27, 07 19:55 pm

pierwsze zdjecia szczeniat, na szybko znowu.. :roll:

niestety nie mam czasu na wiecej a poza tym nie mam wiele niestety :(, niestety nie bylo chwili na foty, co rusz szlo nowe szczenie

oto co nam sie trafilo po pierwszej godzinie porodu :D
trzy samce i dwie suki, wszystkie pregowane :D
Obrazek
Obrazek
zblizenia:

Obrazek
Obrazek

a kuku wreszcie biala suczka :D
Obrazek
Obrazek
potem druga :D
Obrazek
Obrazek
i chlopczyk :) :
Obrazek
w wolnej chwili postaram się zrobić więcej fot. tylko kiedy to bedzie :shock: :roll:

MiMi

Postprzez MiMi » Pn maja 28, 07 18:36 pm

uff mam chwilke :jupi:

wstawiam więc fotki z dzisiaj :D
niektore szczeniaczki maja juz dwie doby :)
wrzeszcza do karmienia i brykają. sa kochane tylko czemu nie dają pospac :lol:

hej chlopaki, co tam w barze slychac? :lol:
Obrazek

mamo! trzymaj mnie za rękę :)
Obrazek

spanie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
dojenie :)
Obrazek
Obrazek

biala mama czarne dzieci :shock: :lol:
Obrazek

'przybij piątkę' :)

Obrazek
Obrazek

i moje NAJULUBIEńSZE :D :D :D :D :flower: :flower: :flower:

z cyklu : 'mama jest dobra' :
Obrazek
Obrazek
Obrazek

MiMi

Postprzez MiMi » Pn cze 04, 07 7:47 am

zamieszczam nowe fotki naszej dziesiątki :)

dzieci skonczyly już siedem dni. :D coraz bardziej drą się do żarcia i coraz bardziej mam ich dosyć :D

tym razem będą same głowy :
więc lecimy :

pregowana z bialym dziewczynka, pierworodna panna- Heksa zwana Złośnicą :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Byczek, mój ulubieniec, zwany Bysiem, największy najgrubszy i jednoczesnie najmniej samodzielny :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Fidelek, Filutek jasnopręgowany
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mona, Monisia, Monka - moje ukochane dziecko :) pewnie dlatego ze kojarzy mi sie z pyzusią :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Kropek, chyba ciemnopręgowany:
Obrazek
Obrazek

największy rozrabiaka - "Mała Mi" czyli baba z wąsami ;)
Obrazek
Obrazek

Prada zwana 'pradziadem' :lol:
prawdopodobnie pojedzie do wystawowego domu do szczecina :wink:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rodzynek zwany też "four hours" bo tylke walczylismy aby go wydobyc ;)
Obrazek
Obrazek

Friendly Roland, podobny do taty :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

i pierworodny samiec i pierwsze szczenię pyzy: Tygrysek :D
Obrazek
Obrazek

uff skonczylam, biegnę do szczeniąt ;)

MiMi

Postprzez yoshi » Cz cze 07, 07 20:00 pm

z Rodzynkiem mamy jeden powazny problem :( ...

nie jestesmy do konca przekonani czy jest on bulterierem...

:D :D :D

Malena specjalnie dla Ciebie :lol:

znajdz roznice :lol: :lol:

Obrazek
ps. Malena zapraszam do przedstawienia sie w Bruderszaft :)

yoshi
Pomocny wiedzą: 2

Postprzez MiMi » Wt cze 12, 07 14:33 pm

mam parę zdjęc autorstwa Yoshi. są piekne!

malenstwa:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

monisia is hungry :D
Obrazek

i czarnobiale
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

no i pyza relaksująca sie trzy dni temu na dolomitach :
Obrazek

MiMi

Postprzez yoshi » Śr cze 13, 07 16:13 pm

prosze to jeszcze jedno slodkie :lol:
Obrazek

yoshi

Postprzez MiMi » Wt cze 19, 07 0:19 am

Mamy nowe fotki w dużym kontraście.
Jestem zadowolona z tego miotu, wydaje mi się, że się udał. Nawet może bardziej niż się spodziewałam.

Oto piesek wg nas bardzo podobny do Cocoliny i do linii Daidalos- niski, krępy, krótki, z piękną szeroką głową i bardzo dobrym profilem. zamówiony.

Fidel:
Obrazek

--------------------

Kropek:
Elegancki facet, jedyny czarno- biały w towarzystwie. Efektowne umaszczenie, świetna głowa. Napewno pokaże się na wystawach. Zamówiony od dzisiejszego spotkania :D

Obrazek

-------------------------------------
Prada- jakie to szczęście, że będzie pod skrzydłami pani zoopsycholog, obawiam się, że tej wiedzmy nikt inny dobrze by nie wychował :D . Ta suka wie czego chce i nie da sobie w kaszę dmuchać :) Duża niemalże jak Byczek, o super głowie i efektownych znaczeniach. zamówiona dla niezwycięzonej.
Obrazek

-----------------------------------------

Monisia- niezmiennie moja ukochana suczka. Ma taką ekspresję i czar, że nie sposób jej nie kochać. To szczeniak, który najwięcej się uśmiecha. wydaje mi się, że głowę ma podobną do małej Buby. niby nic... a jednak.. zobaczymy. na razie nie na sprzedaż.

Obrazek
Obrazek
-------------------------

Heksa i Mała Mi, baba z wąsami, Heksa- większa suczka, charakterna, silna, zastanawiam się nad nią i nad Mi, jedna z nich zostanie w hodowli, jedna pojedzie najpewniej do Belgii. Wąsata jest mniejsza i krótsza, chyba bardziej podobna do Coco i na dzis nasza faworytka.

Mała Mi:
Obrazek

Heksa:
Obrazek
Obrazek

----------------------------

Największy z całego miotu, ogromny, o mocnym gnacie, głębokiej klatce, malutkich, wąskich oczkach, właściwie bez szyi, taki pudzianowski :lol: Byczek - zamówiony.

Obrazek

----------------------------

Tygrysek- pierworodny Pyzy, duzy samiec ze sliczna glowąi fajnym okiem jak na preguska. zawsze mialam do niego slabosc :) chcialabym go sobie zostawić w hodowli.
Obrazek
Obrazek
----------------------

Rodzynek- ostatecznie zostaje zamówiony przez naszego przyjaciela, w niedzielę o 4 rano :)

Obrazek

-------------------------

Roland- najlepiej znaczony, piękny płaszcz z szerokim symetrycznym kolnierzem, super irlandzkie znaczenia. swietne cialo, substancja. niestety nie mozna miec wszystkiego ;) jedyny wolny na dzis.

Obrazek
------------------------------------

MiMi

Postprzez yoshi » Wt cze 19, 07 1:16 am

no cos ty :D uwielbialam to :D:D:D choc jak pomnie przechodzila wgniatajac lapami zoladek do kregoslupa to troszku gorzej :lol:

Obrazek

mimi, to jedno z piekniejszych rzeczy ktore mnie spotkaly :lol: tylko to sapanie niemilosierne :) oka sie zmrozyc nie dalo :lol: Ale Pyzulina jest naprawde kochaniutka :D

yoshi

Postprzez cood » So cze 23, 07 21:26 pm

pozwolę sobie wkleić kilka fot brzdąców

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdro

a.

cood
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez emara » N cze 24, 07 21:27 pm

Bull - bąki na żywo robią wrażenie :D. Miot jest wyrównany tak, bardzo, że ciężko zdecydować się, który brzdąc fajniejszy :). Ogólnie szczylki bardzo kontaktowe, ciągle szukają kontaktu z człowiekiem, chcą się miziać i przytulać, a kojec mają głęboko w nosie ;). Są przezabawne, umieją już szczekać i radośnie merdać ogonkami :) Ogólnie uważam, że to bardzo udany miot i trzymam kciuki za dobre domki dla brzdąców :)
A oto kilka fotek :)

broimy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z mamunią
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

takie jesteśmy piękne
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po tym, jak zobaczyłam małe bąki na żywo moim faworytem z chłopców jest Byczek, myślę, że wyrośnie z niego elegancki piesek, z suczek nadal Prada - jest urocza, no i Monisia kochana - na nią też stawiam, myślę, że ona będzie niespodzianką ;)

No i Pyzulinka mnie rozwaliła totalnie. Zawsze była wylewną suką, ale teraz to już w ogóle :) Ogon chciał jej się urwać, ciągle uśmiechnięta i taka cierpliwa i czuła dla dzieci :)
Obrazek
Kocham Cię mój Haszulku [']['][']

Obrazek

emara
Pomocny wiedzą: 4
Pomocny wiedzą: 4

Postprzez cood » Śr cze 27, 07 12:04 pm

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek