Ceny szczeniakow

dział dla pytających przed zakupem bula :)
Awatar użytkownika
HoRacy
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3
Kontakt:

Post autor: HoRacy »

<QUOTE author="Maciek-Goblin"><s>
Maciek-Goblin pisze:</s><QUOTE author="Anita"><s>
Anita pisze:</s>Wolałabym najlepszego na warunek niż najgorszego na raty :wink: Najlepsze wyjscie to kupić wymarzonego psa za gotówkę na kredyt z banku.3000-5000 to każdy bank dziś da. Zostanie jeszcze na wyprawkę a potem powolutku się spłaci.
</QUOTE>
bez urazy -nie wiesz co mówisz-waunek to najgorsze gówno przewanie
</QUOTE>
No tu stary poleciałeś :) To takie twoje 'widzi mi si' czy masz jakieś doświadczenie w tej materii?
Moją sukę kupiłem na warunek a i do tego musiałem kasę pożyczyć bo zapłaciłem nie licząc 4 wyjazdów do Brna ponad 1k euro. I co i jestem zadowolony bo widziałem co biorę. I nie było to że ktoś mi dyktował warunki to ja chciałem mieć tą sukę i mam.
Mówienie że hodowca dyktuje warunki jak dla mnie to jest głupie pierdzielenie. Chyba że należy się do tych co im farorz z ambony mówi co mają robić a czego nie w takim wypadku przepraszam.
Powiem krótko wszystko jest do sprzedania a to ile się za coś płaci jest tylko i wyłącznie zależne od chęci naszej do posiadania tego.
Anita
Pomocny wiedzą: 3
Kontakt:

Post autor: Anita »

Właśnie o to chodzi,że HoRacy jest zadowolony, a jakiś "Kowalski" poleci na okazję,że pies za darmo i to najlepszy z miotu, a później będzie na spełniać wszystkie wymagania hodowcy np. jeździć na wystawy dopóki nie zrobi championatów paru krajów, a potem i tak mu odbierze psa pod pretekstem,że jest złym włascicielem.Pewna czołowa hodowla w Polsce ten pretekst zastosowała co najmniej 2 razy (o dwóch ja wiem). jak ktos siedzi w tej branży i zna się na umowach to nie da się wrobić. Moze stąd to określenie "gówno".W gówno można wdepnąć lub nie.
Awatar użytkownika
Jaga
Pomocny wiedzą: 5
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="HoRacy"><s>
HoRacy pisze:</s>Powiem krótko wszystko jest do sprzedania a to ile się za coś płaci jest tylko i wyłącznie zależne od chęci naszej do posiadania tego.
</QUOTE>
I tu akurat zgadzam się w 100% :thumleft:

W chwili obecnej na polskim rynku bulowym jest dla mnie ewentualnie tylko jeden miot do przyjęcia - skojarzenie kolor/biały, po przebadanych rodzicach, ojciec co nieco inbredowany, ale nie mający żadnych wspólnych przodków z matką szczeniąt oraz oboje rodzice jak komuś nie pasuje nie mają w rodowodach Timara. Poleciłam ostatnio znajomemu szczeniaka z tego miotu. Więcej nic nie napiszę bo nigdy specjalnie nie bawiłam się w lukrowanie lub krytykowanie cudzych psów :idea:

Miot dość liczny 8) Szukaj a znajdziesz :)
<QUOTE author="Anita"><s>
Anita pisze:</s> Moze stąd to określenie "gówno". W gówno można wdepnąć lub nie.
</QUOTE>
Niestety wiele osób nie zawsze zdaje sobie z tego sprawę w co tak do końca może wdepnąć :?
Awatar użytkownika
HoRacy
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3
Kontakt:

<QUOTE author="Anita"><s>
Anita pisze:</s>Właśnie o to chodzi,że HoRacy jest zadowolony, a jakiś "Kowalski" poleci na okazję,że pies za darmo i to najlepszy z miotu, a później będzie na spełniać wszystkie wymagania hodowcy np. jeździć na wystawy dopóki nie zrobi championatów paru krajów, a potem i tak mu odbierze psa pod pretekstem,że jest złym włascicielem.Pewna czołowa hodowla w Polsce ten pretekst zastosowała co najmniej 2 razy (o dwóch ja wiem). jak ktos siedzi w tej branży i zna się na umowach to nie da się wrobić. Moze stąd to określenie "gówno".W gówno można wdepnąć lub nie.
</QUOTE>
Umowa to jest umowa i zazwyczaj ją zawierają 2 pełnosprawne umysłowo osoby. Jak "Kowalski" nie wie co podpisuje no cóż to jego "problem niedorozwojowy".
W każdej normalnej umowie są napisane zarówno obowiązki jak i prawa.
Ciekawe kto to psy z warunku zabrał? Jakoś nie słyszałem chyba że to też tylko pokątne ględzenie?
Jada to temat o cenie a nie o twoich preferencjach i o psach z timar a o cenach szczeniaków.
PS nie zawsze Jaga kryłaś psami które miały w roto timar a z tego co słyszałem zazwyczaj było coś nie haloo no to jak ? (moze nowy temat nie offujmy :D )
Awatar użytkownika
Jaga
Kontakt:

Post autor: Jaga »

<QUOTE author="HoRacy"><s>
HoRacy pisze:</s> <B><s></s>1/ </B> Jada to temat o cenie a nie o twoich preferencjach i o psach z timar a o cenach szczeniaków.
<COLOR color="blue"><s></s><B><s></s>1/ </B> O Timarach było powyżej - ja się tylko ustosunkowałam do prawa wyboru 8)
Ceny adekwatne do moich preferencji i nie wygórowane :)
</COLOR>
<B><s></s>2/ </B> PS nie zawsze Jaga kryłaś psami które miały w roto timar a z tego co słyszałem zazwyczaj było coś nie haloo no to jak 9moze nowy temat nie offujmy :D )
<COLOR color="blue"><s></s><B><s></s>2/ </B> Nie wiesz chyba o czym piszesz i coś źle słyszałeś co i po kim było coś nie haloo 8) </COLOR>
</QUOTE>
Moja rada jest taka - " Kto szuka nie błądzi " :idea:
kleoo
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Post autor: kleoo »

- Dzień dobry.

- Dzień dobry.

- Chciałbym wziąć kredyt.

- Dobrze Pan trafił. Jaka suma by Pana interesowała?

- 1500zł.

- Nie ma problemu. Można wiedzieć na co taka suma?

- Na psa...

:crazy: :wpale: :crazy:

Wybaczcie, ale dla mnie to GŁUPOTA. Rozumiem, ktoś chce założyć hodowle albo mieć psa wystawowego, albo coś w tym stylu... Musi dobrze "zainwestować" i na to potrzebuje kasy a nie ma. Jestem pewna, że nie biorąc kredytu zainteresowany chłopak jest jednak w stanie mieć tego psa
Awatar użytkownika
HoRacy
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3
Kontakt:

kleoo mój znajomy bierze kredyt kupuje sobie nowy tv, dziecku coś do kompa spłaca a jak spłaci to bierze nowszy model, nie oceniał bym tego bo to jego sprawa grunt że jest z tego zadowolony :)
Anita
Kontakt:

Post autor: Anita »

Kleoo, biznesplan to się przedstawia, gdy prosi się o 1000.000, a nie o 1500. Kredyt konsumpcyjny jak sama nazwa wskazuje mozna przejeść i nikt nie zapyta co było na obiad :wink: Nie trzeba się martwić,że nas w banku wyśmieją.I znam sytuację, gdy ktoś zapłacił 15.000 (pies + szkolenie) za psa przewodnika, bo niewidoma osoba nie mogła czekać 5 lat na darmowy egzemplarz.

PS. Zastrzegam ,ze nie robię w kredytach,żeby nie wyszło,że agituję na rzecz jakiegoś banku.
emara
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: emara »

A poza tym, co to kogo obchodzi na co ja ten kredyt biorę :lol:
kleoo
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Nigdy w życiu kredytu nie brałam ale napewno nie raz w życiu wezmę. I podzielam Wasze zdanie, że to ułatwia życie. Ale mi chodzi o tą tylko sytuację i o tego chłopaka. Chcę kupić ładnego i zdrowego psa. Szuka po hodowlach, ale ceny są sami wiecie jakie. Szuka dalej. Wiecie, że kupno psa to jedna sprawa, a utrzymanie go, żeby rósł piękny i zdrowy nie jest też tanie. Ja naprawdę sądzę, że kredyt tu nie jest dobrym rozwiązaniem (tamten dialog to takie śmichy-hihy miały być).
emara

Post autor: emara »

Każdy robi, jak uważa ;) . Jeśli by mi brakowało jakiejś kwoty, by kupić wymarzonego bulka byłabym w stanie takowy kredyt wziąć. A co do kwestii miesięcznego utrzymania psa, to co innego wyłożyć miesięcznie 100-200zł, niż jednorazowo np. 2000-3000zł ;) .
kleoo
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Ok, utrzymanie to co innego, niech i tak będzie. Dla mnie kredyt na samochód czy meble to co innego niż kredyt na psa. Trzymam kciuki mub, żebyś nie musiał brać kredytu na wymarzonego pupila :thumright:
zula
Bulomaniak
Bulomaniak

Post autor: zula »

po tragicznej , nagłej i niepotrzebnej śmierci naszej ukochanej , dziesięcioletniej bullterierki, po tygodniu wylanych łes, dom stał się pusty i brakowalo najważniejszego - bullprzyjaciela-decyzja szybko bull w domu- bullkredyt.

nie byliśmy w stanie emocjonalnym dzwonić po hodowlach i żebrać , targować się o cenę szczeniaczka, skupiać się nad treściami umów hodowlanych itp. po za tym wiem ile należy się za odhodowanego należycie i troskliwie pieska.

kredyt był idealnym rozwiązaniem starczyło na bullbobasa podróż, zabaweczki, obroże , smycze, ewentualnie weta.

niestarczylo na zniszczoną kanapę , komórkę, pilota i piękne skórkowe kozaczki, psychoanalityka-zaczęliśmy sami ćwiczyć ZEN.przy wszystkich kłopocikach spłacanie kredytu było niezauważalne i bezbolesne, a wychów małego szatanka jedną z najpiękniejszych przygód w naszym życiu.

- co cię nie zabije to cię wzmocni:)

ile dasz bullowi ,sto razy więcej dostaniesz

właśnie dże pysk bo zabrałam jej piłeczkę , jutro sobota idziemy zdemolować las i wypić do porzygania rzekę

teraz to doceniam - ZAWSZE BYŁA MOJA I TYLKO MOJA
mub

Post autor: mub »

Dobra, nie wiem czy to jeszcze w ogole jest wazne w tej dyskusji ale ja, zalozyciel tematu,podjalem decyzje i wybralem szczeniaka. Bardzo ladny, kolorowy, z hodowli z ktorej psy mi sie podobaja i jeszcze w porzadku cenie. Bedzie moj i tylko moj.

Tak tylko wspominam dyskretnie, nie chce wam przeszkadzac w tej jakze fascynujacej dyskusji.
agati&maciek
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Post autor: agati&maciek »

MUB - fajnie, że już po :)

w końcu o to chodziło w tym wątku,

szczęścia i niech rosnie zdrowy\a i duży\a :)
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10731;131/st/20090405/e/Antek+is+with+us/dt/6/k/59df/event.png[/img]
ODPOWIEDZ