Głuchy szczeniak
- ex se natus
- Pomocny wiedzą: 4

- Kontakt:
Re: Głuchy szczeniak
jak to ma 4 tygodnie! przecież to jest maluszek, nie oddziela się tak wcześnie szczeniaka od matki! masakra jakaś!
Też się dziwię, że ktoś odstawił od matki takiego malca. Powinien jak najwięcej p;rzebywać z dorosłą suką, najlepiej będzie, jeżeli dojdzie do adopcji, tzn. suka bedzie go socjalizować i uczyć. Wtedy łątwiej go wychować bez gadania. Dorosły pies może być przewodnikiem i opiekunem dla głuchego malca. Ale trzeba ostrożnie i umiejętnie poprowadzić psy w pierwszych dniach.
Tekla i ja
To dobrze, ze ma opiekę dosłej suki, bo pierwsze 7 tygodni życia to czas nawiązywania kontaktów z człowiekiem. I ona małego nauczy. Wiem, jakie to ważne, bo miałam psa wyłowionego w wieku 8 tygodni z krzaków , gdzie się urodził. Matka uczyłą go chowania sie przed ludźmi. Dopiero nowa suczka w naszym domu swa szczenięcą wylewnością nauczyła już prawie rocznego psa socjalnych zachowań. Może Twój maluch też nie miał kontaktu z człowiekiem i się tak boi?
Tekla i ja
- ex se natus

- Kontakt:
<QUOTE author="marta1"><s>
poczekaj jeszcze, taki maluch oddzielony od matki jest bardzo zestresowany, to czy słyszy zaobserwujesz niebawem
</QUOTE>marta1 pisze:</s>Moja sunia bardzo się o niego troszczy więc mam nadzieję że będzie dobrze.Wiem że za wcześnie odstawiony od matki ale ludzie nie chcą mieć kłopotu i wcześnie oddają do adopcji.Dzisiaj zaczął "strzyc" uszkami,czy to znaczy że jednak słyszy?Przez ostatnie dni nie było żadnej reakcji,uszy były nieruchome.
poczekaj jeszcze, taki maluch oddzielony od matki jest bardzo zestresowany, to czy słyszy zaobserwujesz niebawem
- ex se natus

- Kontakt:
<QUOTE author="marta1"><s>
jak to bulterier
</QUOTE>marta1 pisze:</s>Jednak nie było czym się martwić,mały słyszy chociaż chyba tylko to co chceczasami jeśli coś go bardzo zainteresuje udaje głuchego ale zaczął reagować więc jest ok
jak to bulterier
-
rajski ptak
- Bulomaniak 3

- Kontakt:
da rade takiego się też oswoić
miałam z takim styczność. reaguje wtedy na polecenia samej ręki