ja powiem o:
- zwraca uwage na proporcje i ogolną poprawnosc psa, nie jest dla niej najwazniejszy profil glowy bardziej budowa ciala i ruch, przyglada sie psu zarowno w ruchu jak i w statyce, duza uwage przywiazuje do handlingu, do zachowania psa w ringu. nie sprawdza ulozenia kłow, interesuje ją w tym wzgledzie jedynie zgryz, nie sprawdza trzonowcow, na ringu zasadnicza, wymagająca, polecam
- wielka uwage przywiazuje do profilu, do zachowania psa w ringu i do handlingu, zwraca uwage na skore czasami widzi defekty skory tam gdzie ich nie ma

duza uwage przywiazuje do zebow, do ulozenia klow rowniez bardzo. miła ale bardzo wymagająca, polecam
- lubi psy duze i masywne, nic wiecej nie wiem, dla mnie nic ciekawego, chociaz nie wystawialam u niego, z obserwacji juz wiem ze nie wystawię
- jedynie z rozmowy prywatnej wywnioskowalam ze duza uwage zwraca na katowanie tylnych konczyn, na profil, nie przepada za solidami, lubi psy biale i doskonale irlandzko znaczone. co do oceniania- nie mam zdania- nigdy nie wystawialam u tej sędziny, ale chętnie wystawię
- jedna wielka niewiadoma i cyrk. nie polecam zdecydowanie. jedynie zapalonym graczom w toto lotka