Prośba Do wszytskich uzytkownikow!! American Bully
Re: Prośba Do wszytskich uzytkownikow!! American Bully
świetny jest heheh .
Indii , Kruszon i Dominika ;-)
- sebastiandub
- Bulomaniak 1

Oto strasznie niesprawny buldog
dziewczyna miała na myśli american bully,a a nie american bulldog(patrz temat),ale z atmosfery rozmowy wynika,że to i tak bez znaczenia..
białe bulteriery są kalekami tak naprawdę. Wystarczy byle co i chorują.
dorosle ASTy z calym uchem nie podobaja mi sie! Pit z calym uchem - nie mam nic przeciwko, lecz AST to juz nie 'to'.
dorosle ASTy z calym uchem nie podobaja mi sie! Pit z calym uchem - nie mam nic przeciwko, lecz AST to juz nie 'to'.
Temat jest o American Bully , po cholerę wrzucasz filmik z buldogiem !? skoro to nie ma nic wspólnego z tematem , jak zaczynasz obrażać ludzi to chociaż poczytaj o co chodzi .......
żałosne ......
żałosne ......
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.
Mark Twain
Mark Twain
Ja od początku pisałam że jest to moje zdanie i moja opinia.
Napisałam już dlaczego te psy są według mnie kalekami i karykaturami rasy od której powstały.
Zresztą sami popatrzcie
http://www.youtube.com/watch?v=9M-6jl7lmwE&NR=1
jak dla mnie doprowadzenie psa do takiej budowy jest doprowadzeniem do kalectwa , to tak jak by przy wadze 100 kg mieć pół metrowe nóżki ......
i jak już pisałam wcześniej stafik który jest o wiele lżejszy i mniejszy przy większym wysiłku ma problemy z oddychaniem , pies ma zbyt krótką kufę i dużą głowę nie jest w stanie dostarczyć sobie odpowiedniej ilości tlenu , zwróćcie uwagę że każdy z tych psów ziaje .
Przy takiej budowie nawet wyżyłowany pies w dobrej kondycji , w ciepły dzień przy wysiłku może paść z przegrzania , stafiki , buldogi angielskie mopsy i inne rasy o zbyt dużej głowie masie i krótkich nóżkach nie dają rady i tyle taki jest fakt .
Mi osobiście jest tych psów szkoda ... tak samo jak szkoda mi Newtona w upalne dni kiedy biedaczek charczy jak stary traktor w czasie kiedy bulle i inne psy biegają w najlepsze .
Tak i gdybym wiedziała że stafiki tak źle znoszą wysokie temperatury nie zgodziłabym sie na kupno psa tej rasy bo nie jest to miłe patrzyć na psa jak się męczy .
I może wygląda jak żelbetonowy klocek ale jest proporcjonalny jego sylwetka mieści się w kwadracie i nóżki ma prościutkie .
http://img522.imageshack.us/img522/126/ ... z028vr.jpg
(Używaj opcji edytuj zamiast pisać post pod postem )
Napisałam już dlaczego te psy są według mnie kalekami i karykaturami rasy od której powstały.
Zresztą sami popatrzcie
http://www.youtube.com/watch?v=9M-6jl7lmwE&NR=1
jak dla mnie doprowadzenie psa do takiej budowy jest doprowadzeniem do kalectwa , to tak jak by przy wadze 100 kg mieć pół metrowe nóżki ......
i jak już pisałam wcześniej stafik który jest o wiele lżejszy i mniejszy przy większym wysiłku ma problemy z oddychaniem , pies ma zbyt krótką kufę i dużą głowę nie jest w stanie dostarczyć sobie odpowiedniej ilości tlenu , zwróćcie uwagę że każdy z tych psów ziaje .
Przy takiej budowie nawet wyżyłowany pies w dobrej kondycji , w ciepły dzień przy wysiłku może paść z przegrzania , stafiki , buldogi angielskie mopsy i inne rasy o zbyt dużej głowie masie i krótkich nóżkach nie dają rady i tyle taki jest fakt .
Mi osobiście jest tych psów szkoda ... tak samo jak szkoda mi Newtona w upalne dni kiedy biedaczek charczy jak stary traktor w czasie kiedy bulle i inne psy biegają w najlepsze .
Czyli co, american bully złe, ale sama masz psa kaleke??![]()
Tak i gdybym wiedziała że stafiki tak źle znoszą wysokie temperatury nie zgodziłabym sie na kupno psa tej rasy bo nie jest to miłe patrzyć na psa jak się męczy .
I może wygląda jak żelbetonowy klocek ale jest proporcjonalny jego sylwetka mieści się w kwadracie i nóżki ma prościutkie .
http://img522.imageshack.us/img522/126/ ... z028vr.jpg
(Używaj opcji edytuj zamiast pisać post pod postem )
Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji.
Mark Twain
Mark Twain
- sebastiandub
- Bulomaniak 1

hehe,każdy ma swoje kryteria...jak dla mnie AB w lżejszej formie to coś całkiem przyjemnego,ale powiem wam o czymś innym,skoro i tak jest jazda nie na temat.tak jak tosca ma swoje kryteria,to ja wam powiem o swoich:nie polecam(a moja siostra jest przeciwna hodowli) psów,które są chore bez trzydniowej pielęgnacji.Przykład Chucky(buldog angielski,przyszły czempion) :krótki,złamany ogon w ten sposób,że lezy on ściśle przy ciele przez co bez codziennego czyszczenia "podogonia" dochodzi do zbierania sie łoju i brudu powodując niesamowite swędzenie,w konsekwencji podrażnienie skóry,grzybicę,otwarte rany..przejdzmy do głowy:permanentne zapalenie uszu,szyja,a raczej jej brak wymaga specjalnego posłania,które ma zapobiec uduszeniu,problemy z oddychaniem nosem zmuszają psa do oddychania pyskiem,co powoduje zapowietrzanie się i problemy układu trawiennego;głębokie fałdy na pysku jeśli nie byłyby codziennie czyszczone powodują najpierw podrażnienie,potem zmiany skórne przypominające odleżyny(jeśli ktoś nie wie co to jest i jak pachnie może wybrać się z wycieczką do jakiegoś hospicjum).zostawmy głowę,czas na kończyny:stawy i tak kiedyś nie wytrzymają,a serce:jak długo można pracować na 200%normy?do tego możliwość udaru przy przegrzaniu i kolapsu układu krążenia.Pytam:jak można hodować takie potwory,które całe swoje życie cierpią?może ma ktoś z was mastifa neapolitańskiego? 
Mój przyjaciel ktory założył forum molosy mial mastino i byly sprawne,z kazdego psa mozna zrobic parówe i kaleke jak i z kazdego sprawnego czworonoga 
czytam i czytam te posty i tak się zastanawiam czy ktoś was specialne podpuszcza
czy tez sami się nakrecacie
pzdr
czy tez sami się nakrecacie
pzdr
nie wszyscy chyba maja juz zakodowane ze komuna sie skonczyla i mozna robic wszystko. Wolność,ale polak to taki co u siebie nie widzi a u innego znajdzie lub sobie domaluje i sie zesra ze tego mu nie wolno albo jak ma zamiar jedno z drugim pogodzic a do tego pochwali sie ze jest doktorem i co to nie zrobił
a jak panuJ. Hojdakowi sprzedal "Leonbergera" z dysplazja typu d i gosc chcial oddac szczeniaka to powiedzieli ze widzial co bierze takie to pionierstwo doktorskie hahahha
Gratuluje" zabawek" pt. bullterier jak ci sie znudza to oddasz do schrona
moje bule to moje cale zycie a nie zabawki. Ochłon i pilnuj swojego nosa. 
<QUOTE author="Patyk69"><s>
...od tego posta się zaczęła ta ciekawa przepychanka
Ciekawa jestem gdzie podział się sam zainteresowany rasa American Bully???
</QUOTE>Patyk69 pisze:</s>Witram wszytskich mam problem chcialbym klupic sobie psa American Bully ale nigdzie nie moge znalesc informacji na temat tego gdzie dostane takiego szczeniaka !! Moze ktos z was wie gdzie moge dostac takiego pieska prosze o informacj !! z gory dzieki wsztskim pozdrawiam
...od tego posta się zaczęła ta ciekawa przepychanka
Ciekawa jestem gdzie podział się sam zainteresowany rasa American Bully???
Życiowo czyli melanżowo:)
Uciekl
bo strach hodowac co stakiego,jeszcze by go barbabarba nazwali i pseudo 
- sebastiandub
- Bulomaniak 1

nie wszyscy chyba maja juz zakodowane ze komuna sie skonczyla i mozna robic wszystko
proponujesz wolną amerykankę czy jednak dziki zachód?
Czytaj ze zrozumieniem,nie ma juz zomo zeby mowili ci co masz robic 
- Magda&Tomek
- Bulomaniak

http://www.gazotube.com/GCawuXcuBGU.htm ... cuBGU.html
zapraszam na seans - mase filmikow o tych kalekach, one tak dysza przez sam swoj ciezar ciala ... jak ktos poobserwuje tlo tych filmow i srodowisko w jakich te psy sa trzymane to wszystko robi sie jasne ...
zapraszam na seans - mase filmikow o tych kalekach, one tak dysza przez sam swoj ciezar ciala ... jak ktos poobserwuje tlo tych filmow i srodowisko w jakich te psy sa trzymane to wszystko robi sie jasne ...
always in motion is the future
Powiem wam ze bardzo ładne psy. Czyste,zadbane.piekna lśniaca sierść
pewnie goroaco tam strasznie a wtedy to kazdy pies zipie przeciez to w usa tam po 40c
w cieniu
- Magda&Tomek
- Bulomaniak

http://www.gazotube.com/6vwJQW_69Bc.htm ... _69Bc.html - moze jeszcze ten w miare normalnie wyglada ... taki misiek sobie chodzi ...
always in motion is the future