przepuklinka

czyli mój chory bulik - pytania, rady, sugestie, pomoc.
Gothika

przepuklinka

Post autor: Gothika »

Cerber, przy pępuszku ma malkutką przepuklinke, jest ledwo wyczuwalna i mało widoczna, ale jest

Dzisiaj bylismy u weta ...przepuklinka jest tak mała ze ma szanse zniknąc sama, w innym przypadku bedzie mały zabieg "kosmetyczny"

słyszałam, ze mozna próbowac samemu masowac coś takiego, moze mi coś doradzicie.

pozdrawiamy :)
_JaMaR_
Pomocny wiedzą: 3
Kontakt:

Post autor: _JaMaR_ »

Potwierdzam słowa Sauron. Nie masz czym sie przejmowac powinno sie wchłonać i u psa to nie problem jesli jest tak mała jak napisałaś.
Arnika
Pomocny wiedzą: 4

Post autor: Arnika »

Mój Parowek też miał. Była mała dobrych kilka lat, później zaczęła się lekko powiększać i przy okazji narkozy wet zoperował również przepuklinę, teraz Parówa brzuszek jak nówka sztuka nie śmigana :wink:
_JaMaR_
Kontakt:

Post autor: _JaMaR_ »

Ja tez miałem u mojego parówa ale szorstkowłosego ;) moze one maja czesciej i bardzie wydatne? Moja sunia miała wielkości orzecha laskowego....
Arnika

Post autor: Arnika »

No mój dziad też coś koło tego. Generalnie jak jest mała to się Gothica nie przejmuj. A usunięcie to faktycznie zabieg kosmetyczny, więc można na wszelki wypadek przy innej okazji posprzątać (choć okazji oczywiście nie życzę :wink: ).

Jahu, miałeś parówę i dopiero teraz się chwalisz? Liczę na jakieś foty w ekhm odpowiednim dziale (np w barze pod łysą parówką :lol: ).
Kraina Chichów

Post autor: Kraina Chichów »

mój weterynarz oprócz okrężnego masażu zaleca też naklejanie plasterków przeciwprzepuklinowych dla dzieci - dostępne w aptekach
ODPOWIEDZ