Ostatnio z całą rodzinką i zaprzyjaźnionymi właścicielami asta poszliśmy nad "kąpielisko" na obrzeżach Żor. O dziwo nikt nie miał pretensji gdy weszliśmy na plażę z psem by zamoczyła nogi. Wtem podchodzi do mnie chłopczyk (bardziej skupiałem się na córce która pierwszy raz wlazła do wody w stawie) i klepiąc psa po grzbiecie pyta się:"Co mu się stało że ma taką główkę??"
Odpowiedziałem że "Nic a poza tym to jest dziewczynka". Chłopczyk przykucnął przed nią popatrzył jej w oczy i powiedział do Azumi: "Na pewno jesteś chora." Odparłem:"Nie jest chora ma taką mordkę" "Ale jak to przecież to nie jest normalny pies"-odparł. "No widzisz tak to już jest że ludzie też nie mają takich samych twarzy. Jedni mają większe nosy drudzy duże uszy ale nikt nie jest taki sam..." - myślałem że tym stwierdzeniem chociaż zniechęcę go do zadawania kolejnych pytań. Chłopczyk odszedł o kilka kroków już myślałem że dał sobie siana aż nagle zawrócił i pyta: "To kto ją taką urodził??" "Mamusia" - odparłem. Usłyszałem krótkie "Aha" i chłopczyk poszedł wytłumaczyć wszystko mamie. Potem Azumi napadł jakiś wściekły stary York ale tylko spojrzała na niego i położyła się w mokrym zimnym piasku bo 5km spacer w upale to było dla niej za dużo by reagować na jakiegoś frustrata broniącego kawałka piasku wokół ręcznika swojej pani.
Reakcja ludzi na bula??????
Re: Reakcja ludzi na bula??????
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
- justpost123
- Bulomaniak

Ja miałam dwie sytuacje ostatnio jedną dobrą drugą złą.
1. Czekając na koleżankę przy metrze z Teją podeszła do mnie starsza pani (myśle oho będzie zaraz dym).Nastawiona byłam już bojowa na awanturę a tu niespodzianka.Starsza Pani była zachwycona bulkiem i ci mnie zaskoczyło opowiedziała mi historię rasy od strony Polskiej! że najpierw miał tą rasę jakiś członek partii itd.
mega uradowana.
2. Druga już była niezbyt miła.wczoraj szłam ze spaceru i mijam labradora psa. ten z zębami się rzucił na moją bidną psinę! najbardziej mnie irytuje to że jagby moja to zrobiła to już pies morderca a ludzie kojarzą sobie labradory z milusim psem z reklamy papieru do du...i zawsze jestem na straconej pozycji. Mam psa już 1,5 roku i nigdy nie spotkałam agresywnego bulka, amstafa czy pit bula! a najbardziej agresywne były najpierw owczarki niemieckie, kundelki z babciami.
1. Czekając na koleżankę przy metrze z Teją podeszła do mnie starsza pani (myśle oho będzie zaraz dym).Nastawiona byłam już bojowa na awanturę a tu niespodzianka.Starsza Pani była zachwycona bulkiem i ci mnie zaskoczyło opowiedziała mi historię rasy od strony Polskiej! że najpierw miał tą rasę jakiś członek partii itd.
2. Druga już była niezbyt miła.wczoraj szłam ze spaceru i mijam labradora psa. ten z zębami się rzucił na moją bidną psinę! najbardziej mnie irytuje to że jagby moja to zrobiła to już pies morderca a ludzie kojarzą sobie labradory z milusim psem z reklamy papieru do du...i zawsze jestem na straconej pozycji. Mam psa już 1,5 roku i nigdy nie spotkałam agresywnego bulka, amstafa czy pit bula! a najbardziej agresywne były najpierw owczarki niemieckie, kundelki z babciami.
He. Do sąsiada przyjechał teść. Nie bardzo widział naszego psa bo nieczęsto też bywa u sąsiada. 6letni wnuczek uciekł mu i zaczął (jak zwykle) ujeżdżać moją Azumi i przytulać się do niej. Dziadziunio o mało nie dostał zawału bo drugi 2,5 letni wnusiu mu się wyrywał bo też ma w zwyczaju np. pociągnąć ją za ogon. Dopiero małżonka mu wytłumaczyła że ona bardzo łagodna i że wnuki zawsze tak z nią wyprawiają. Dziadek na to: "Ale w TV mówią że to ta groźna rasa". Żona odpowiedziała że pierwszy raz słyszy tą wiadomość ale mało TV ogląda. 
- OLKAiDEXTER
- Bulomaniak 3

Lubię czytać ten wątek:)
My tylko ciągle mamy "wojnę" z nastoletnimi dziewczynkami, które notorycznie okupują klatkę schodową i wrzeszczą, że ten pies ich pogryzie. To po co tam siedzą? Pies fruwać nie umie, jakoś musi wyjść z klatki.
My tylko ciągle mamy "wojnę" z nastoletnimi dziewczynkami, które notorycznie okupują klatkę schodową i wrzeszczą, że ten pies ich pogryzie. To po co tam siedzą? Pies fruwać nie umie, jakoś musi wyjść z klatki.
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Dexterek :*
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Dexterek :*
- RonaldoRM9
- Bulomaniak

Wątek jest świetny
Ja ogólnie gdzie tylko mogę, tam staram się uświadomić jakie te psy są na prawdę. Że bulterier to żaden morderca, tylko świetny przyjaciel. I muszę przyznać, że sporo ludzi udało mi się przekonać. Sporą rolę odegrał w tym mój Borg, który i do ludzi był pozytywnie nastawiony, a tym bardziej do innych psów. Kiedy ktoś szedł z innym psem i z początku miał obawy widząc bulteriera przed sobą, po chwili stwierdzał ze zdziwieniem, jak ten pies się fajnie dogaduje z drugim psem
Byli i tacy, którzy mieli klapki na oczach, swoją wyrobioną opinię i nawet nie było sensu wchodzić w dyskusje.
Dziś doświadczyłem miłego zdarzenia, kiedy znajomy stwierdził, że od kiedy nie ma Borga, to to już nie jest ta sama dzielnica. Wiele osób Go wspomina, również z tych, które kiedyś były sceptyczne do bulterierów. Teraz ciężko mi uwierzyć, że sam kiedyś byłem przeciwnikiem tej rasy. Ale jestem szczęśliwy, że dane mi było mieć takiego psa i przekonać się do niego
Tak samo cieszę się, że w Gdyni coraz więcej ludzi kupuje bulteriery. I nie ma bulka obok którego przejdę obojętnie... Przywitać się trzeba 
Dziś doświadczyłem miłego zdarzenia, kiedy znajomy stwierdził, że od kiedy nie ma Borga, to to już nie jest ta sama dzielnica. Wiele osób Go wspomina, również z tych, które kiedyś były sceptyczne do bulterierów. Teraz ciężko mi uwierzyć, że sam kiedyś byłem przeciwnikiem tej rasy. Ale jestem szczęśliwy, że dane mi było mieć takiego psa i przekonać się do niego
Przeprowadziliśmy się na wieś!!!! Oczywiście Azumi z którą byliśmy już w tutejszym przedszkolu jest ogólnie lubiana przez dzieci i ostatnio nawet dostałem ochrzan od przedszkolanki że zostawiłem ją przywiązaną do śmietnika przed przedszkolem a nie wszedłem z nią do środka
Ale zdarzyła się też mniej miła sytuacja. Jako że sklep mam na przeciwko domu a droga dość popularna więc wszystkie robole z rana stają po piwo i bułkę a ja niestety muszę tam chodzić po chleb (który jest przepyszny) zabieram zawsze bulinę i przywiązuję ją w miejsce dla rowerów tak by była na widoku ze sklepu. Wychodzę a tu jakieś robole krzyczą że szpetny pies i w ogóle. Zapytałem czy widzieli się dziś w lustrze więc zaraz usłyszałem czy mam jakiś problem? Odparłem: "Nie ja nie mam ale możesz psu powiedzieć co o nim sądzisz z bliska" i odblokowałem karabinek ze smyczy. Chłopaki spakowali się do auta i odjechali bez słowa
I to uwielbiam w tych psach mają doskonale wrodzony uśmiech przekonywania.
Ale zdarzyła się też mniej miła sytuacja. Jako że sklep mam na przeciwko domu a droga dość popularna więc wszystkie robole z rana stają po piwo i bułkę a ja niestety muszę tam chodzić po chleb (który jest przepyszny) zabieram zawsze bulinę i przywiązuję ją w miejsce dla rowerów tak by była na widoku ze sklepu. Wychodzę a tu jakieś robole krzyczą że szpetny pies i w ogóle. Zapytałem czy widzieli się dziś w lustrze więc zaraz usłyszałem czy mam jakiś problem? Odparłem: "Nie ja nie mam ale możesz psu powiedzieć co o nim sądzisz z bliska" i odblokowałem karabinek ze smyczy. Chłopaki spakowali się do auta i odjechali bez słowa