[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 488: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4762: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4764: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4765: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4766: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3897)
Bulterier Forum • Zobacz wątek - Reakcja ludzi na bula??????
Bulterier SerwisBulterier Forum Polskie Forum Miłośników Rasy Bulterier

Reakcja ludzi na bula??????

dział dla pytających przed zakupem bula :)

Postprzez Karin » So maja 22, 10 14:32 pm

A ja dzis w pełnym szoku. Ide sobie po ryneczku w Żorach przechodze sobie spokojnie kolo dwoch pan z malutkimi dziewczynkami ktore dopiero co odkryly jak sie chodzi. A tu pani mnie wola bo jej dzieci uwielbiaja patrzec na psy. Nawet sie nie zdziwila ze Azumi wogole nie reagowala na to jak dzieci lapaly ja za siersc i uszy podtrzymujac rownowage. Jeden nawet pozwolil sobie dziubnac ja w oko :)) Bylem w szoku.
Ale to jeszcze nic. Poszedłem z moja mała i babcia do kawiarenki. Grzecznie zapytałem czy moge wejsc z psem ze usiade w rogu tak zeby nikt nie widział a ze pani juz mnie kilka razy widziala (bez psa) i wiedziala ze zawsze dostaje napiwek to sie zgodziła. Oczywiscie mala jadła lody 30min wiec poszedłem na krotki spacerek z Azumi. Wrociłem do kawiarenki, place rachunek innej pani a ta zapytala, gdzie mialem tego psa jak bylem przed chwila? Oznajmilem ze siedzial obok mnie. Na co odparła "I tak grzecznie??" Mało tego chciala sie dowiedziec jak to jest z ta rasa i czy rzeczywiscie jest taaaaaka niebezpieczna. Powiedziałem ze mozna jej nawet w zeby zajrzec. I tu darmowy opad kopary pani bez wahania chwyciła ja za morde i dawaj ogladac zebiska. Usmiechnela sie i odparła "Hehe rzeczywiscie mozna".
Radosc nie trwala długo. Wygonili mnie z imprezy dla HipHopowców bo nie mialem kaganca (zrozumiale) ale w parku gdzie polowa Żor wyprowadza psy nigdy nie widzialem innego bulla a tu niespodzianka wiec lece sie przywitac a gosc do mnie "to suka niech pan stad idzie". "Chce sie tylko przywitać"-odpowiedziałem na co opryskliwie usłyszałem "Ale moja to tez suka wiec sie pogryza". Psy sie obwachiwały z radoscia ale pan zapial sunie i burkajac odszedł. Wiec juz sie nie moge doczekac spotkania na Załeżu.
Pozdrawiamy Karina, Bolek "Bolas" i nasza AZUMI
Karin
Pomocny wiedzą: 1
Pomocny wiedzą: 1

Postprzez person777 » So maja 22, 10 14:53 pm

a ja miałem dzisiaj taką w sumie mało sympatyczną sytuację...w zoologicznym w Belgu /kto z katowic, to wie mniej więcej gdzie /spotykam znajomą, z którą generalnie widzę się raz na pół roku z torbą zakupów :) , ona pyta, z wielkimi oczami, czy ja mam zwierzaka, potem z jeszcze większymi zobaczyła Zorę przez szybę /siedziała grzecznie przed sklepem :)/...krzyknęła najpierw "co zaświnia!", poprawiłą komentarzem: "ale one mają szczękoscisk..."...no to już nie wytrzymałem, odwiązałem piesynkę i spuściełm na "atak pieszczot" /ona tak załatwia ludzi nieprzyzwyczajonych, że się każe cały czas głaskać i bawić.../, później tarzanie i robienie z siebie ogólnego debilka :) no i laska zmiękła w minutę i już nie było "szczękościsku" tylko lizanie po twarzy i podskakiwanie...
Wystarczy dać szansę! :)

PS. ...a laska oczywiście nie omieszkała pochwalić się, że ma labradora...i miedzy wierszami powiedzieć, że nikt go nie potrafi ułożyć...dziwne! :D :shock:

Myślę, Karin, że będzie naprawdę przyjemnie, żeby tylko nie lało...miałem spotkanie z konferansjerem i się ucieszył, że będą psy, bo to zawsze jakoś poprawia klimat...
ZORA'S IN DA HOUZE!! :)

Obrazek

person777
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez piranga » N cze 13, 10 18:32 pm

u mnie w okolicy bullterier to rzadkość mieszkamy na wsi i tu nikomu narazie nieprzeszkadza bulltaerer, do sklepu wioskowego wchodzę razem z psem i nikt się nie czepia, sąsiedzi mają dystans do heleny ale uważają że jest śliczna poza jednym panem który uważa że to straszny brzydal ale darzy ją sympatią, co innego w mieście jak idę z nią to ludzie schodzą nam z drogi to nawet fajne idziemy środkiem i niemusimy nikogo wymijać cały deptak nasz jakby prezydent szedł:) kiedyś moja mama była z nią na spacerze i jak jej jakaś babka z awanturą uwagę zwruciła żę to bardzo agresywny pies i powinien kaganiec nośic, to dostała odpowiedz ze sama jest agresywna i niech kaganiec założy:D bo pies nawet na nią uwagi niezwrócił.trzeba się przyzwyczaić to normalne że ludzie się boją bullowatych jeśli nigdy nieobcowali z takimi. a dla porównania jak raz zabrałam pudla mamy w miasto to wszyscy się zachwycali jaki słodziak, a miła niejest bo atakuje moja bulinkę:p, z takich reakcji trzeba się śmiać i będzie wiele powodów do tego bo ludzkie zachowania na widok bulla przechodzą czasem wszelkie możliwości, jakby się było posiadaczem piekielnego demona.

piranga
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez agusia_cch » Pn cze 14, 10 13:21 pm

agusia_cch

Postprzez MKK » Pt cze 25, 10 8:36 am

MKK
Pomocny wiedzą: 3

Postprzez aaalexja » Cz lip 01, 10 21:51 pm

dwa dni temu byłam z naszym szczylem na spacerze w nowym miejscu. Jechały dwie młode mamy na rowerkach, a dzieci w wieku około 3 lat miały na siodełkach z tyłu. I te dwie młode mamy zatrzymały sie , zsiadły z rowerków i zaczęły miziać Luśkę. Nie bały sie ...i nie bały sie też ich dzieci. Pozwoliłam dzieciom wytarmosić pieska ...wszyscy zadowoleni, zero stresów. .....Oj zaskoczona byłam ...mile. :)

Teraz mam szczylka . Ale moj poprzedni pies to tez był bull. Postanowiłam kupic kaganiec dla Cherry ( mojego poprzedniego bulla ). To było dawno i jeszcze marketów ze sprzetem dla zwierzaków było jak na lekarstwo, więc postanowiłam pojechać z Cherry do zwykłego sklepu zoologicznego po kaganiec.
Wchodzimy ...ja i pies. Pani za ladą juz lekko w stresie, ale ok ...z miny widzę ...wytrzyma cisnienie. W sklepie pan z synkiem po rybki. Pan sie zorientował, ze trza zwiewać , to syna za rękę i w nogi ...bez słowa.
Pani sprzedawczyni po moim pytaniu o kagance, wystawiła nam z 10 róznych i zwiała na zaplecze z tekstem : jak juz coś wybierzecie to zapukajcie w te drzwi ...i zniknęła . .....( zostawiła nas z całym swoim " bogactwem " ...bez kontroli ).
"czy konie mnie słyszą"
Obrazek

aaalexja
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez Natalia » Cz lip 01, 10 22:14 pm

A ja wczoraj miałam taką sytuację: szłam z piechem i mijało mnie dwóch kolesi, jeden powiedział "woooow, tego osobnika będę omijał" wzruszyłam ramionami, uśmiechnęłam się i poszłam.
Wracałam i znów go spotkałam i on znowu swoje "o patrzcie, hooligan" na to ja, że pies nie jest agresywny. No i zaczęła się litania, że rotki i bulki to psy które jak już złapią to NIGDY nie puszczą. Spytałam skąd to wie a On ze 100%-ową pewnością powiedział "wiem, czytałem o tym"
powiedziałam tylko - taaaaaaaaaaaaaaa jak krokodyl
Już mi się kurde nie chce nikomu tłumaczyć.

Mój znajomy Irlandczyk gdy dowiedział się, że Bullteriery nie są na liście ras niebezpiecznych w Polsce, to z oczami jak pięciozłotówki spytał jakie rasy w takim razie są????
A niech sobie myślą co chcą... :roll:

Dragulcowe perypetie - viewtopic.php?f=32&t=4899&start=135

Is it true that Bullteriers grab and hold on? YES But what they most often grab and refuse to let go of is your heart.
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Postprzez agusia_cch » Śr lip 14, 10 11:48 am

agusia_cch

Postprzez Honorata » Śr lip 14, 10 14:31 pm

Honorata
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez saxatilia » Śr lip 14, 10 20:26 pm

ja szłam z pieskiem od weta, kawałek od domu. psior na rękach. szła para jakaś i dziewczyna z przerażeniem krzyknęła :" ja pier*** jaki on obrzydliwy
na co z chłopak puścił jej rękę i mówi" chyba cie popierd* to najpiękniejsze psy!!

heheh smiać mi sie chciało nieźle:D

kawałek dalej jakis chłopak stiwerdził ze piękny pies ale zebym nie podchodziła za blisko bo on woli z daleka.

saxatilia
Bulomaniak 1
Bulomaniak 1

Postprzez swinka » Cz lip 15, 10 8:47 am

Życiowo czyli melanżowo:)

swinka
Bulomaniak 3
Bulomaniak 3

Postprzez MKK » Cz lip 15, 10 20:57 pm

MKK

BIALA SWINIA:)

Postprzez Mimi » Pt lip 16, 10 15:18 pm

rok temu bylismy na weekend w rzeszowie.w hotelu.w windzie winela nie I Mimi grupka nieieckich sportsmenek ktore wygladaly jak panie od rzutu mlotem czy tez podnoszenia ciezarow.takie typowe niemieckie wstretne babochlopy z lat 80-zywcem przeniesione-lacznie z kreszowymi(!!!)dresami w wiesniackich kolorach.
wturlaly sie te 3 berty do windy na moim pietrze i przy wyjsciu komentarzyk po szwabsku-biala swinia.a ze szwabki po angielsku ani slowa to zagadalam ich trenera ktory platal sie przy recepcji.sadze ze takiej wiazanki w zyciu nie slyszaly-trener mial wesolo bo musial im to przetlumaczyc:)
niemal jest regula -gdy slysze o Mimi prosiak,swinia-to zawsze jest to tlusta obrzydliwa baba
Mimi

Mimi
Bulomaniak
Bulomaniak

Postprzez agusia_cch » Pt lip 23, 10 14:27 pm

zaraz wyjde z siebie... wychodze z klatki z psami i idzie facet z rottkiem (nie zebym miala cos przeciwko rottkom - od razu zaznaczam :) ) pies na kolczacie staje deba szczeka na nas, facet ledwo go trzyma, moje psy patrza sie jak na glupka (zawsze tak robia gdy inny pies szczeka - zatrzymuja sie, przechulaja glowe i sie patrza) a on do mnie, ze mam jeszcze 3go psa na glowe wziac, ja mowie, taa mam w domu moge isc po kolejne psy. on ze takie psy to w kagancu maja chodzic. hahahaha ja mowie z tego co wiem to rottek a nie moje jest na liscie. a on ze zaraz zadz na SM ze moje psy bez kaganca. no myslalam, ze pekne... ja mowie, prosze dzownic, ja sobie chetnie tu z panem poczekam, zobaczymy kto mandat dostanie.
poszedl sobie. co za koles...

agusia_cch

Postprzez Natalia » Pt lip 23, 10 17:52 pm

Agusia_cch ten facet swoim zachowaniem próbuje odwrócić uwagę od problemu ze swoim agresywnym psem. Co tam, że bydle idzie jak złe i to jeszcze w kolczatce :!: Ważne żeby się wyładować i wyżyć na kimś Bogu ducha winnym.

Ja zaraz po tym jak zostałam zatrzymana przez Policję i upomniana że mój pies ma OBOWIĄZEK chodzić zawsze w kagańcu spotkałam panią z dwoma upasionymi Rottkami na cienkich smyczach jak sznurówka! którym na widok Dragulca piana w gębie stanęła. I to jeszcze na placyku zabaw dla dzieci.
I właściwie to byłam o krok do zadzwonienia na Gardę tym bardziej że baba patrzyła na mnie jakbym to ja potfora ;D prowadziła.

Dragulcowe perypetie - viewtopic.php?f=32&t=4899&start=135

Is it true that Bullteriers grab and hold on? YES But what they most often grab and refuse to let go of is your heart.
Natalia
Bulomaniak 4
Bulomaniak 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytajnik czyli zielono mi :)