Mojemu Bullkowi wyskoczyły jakieś 2 dziwne bulki na lewej stronie brzucha-tak z boku. Mają ok. 0,5cm, są pod sierścią mało widoczne, wyglądają jakby pryszcze, są lekko różowe. Na tylnej lewej łapce ma tak jakby taką samą bulke, ale jakby już zrobił się z niej strupek. Nie wiem co to może być. Wyskoczyło Mu to z 2 tygodnie temu:( Czy to Histiocytoma, czy ziarniak? Chyba będę musiała się do weta wybrać Boję się o niego ...
Jeśli po pociągnięciu sierści w tym miejscu wychodzi z łatwością, a pojawia się ropa i krew (ale nie musi), a potem strup to moze być zwykły wyprysk alergiczny.Mojego Badusia wysypuje zawsze miedzy sierpniem a wrześniem.Teraz na wiosnę psy szczególnie reagują na rózne uczulajace rosliny, nawet na zwykłą trawę. Natomiast jeśli to jest twardy groszek pod skórą to może być tłuszczak albo coś niedobrego. Z tym ,ze zmiany rakowe częściej dotyczą starszych psów.
No właśnie może być to jakaś alergia, teraz trawy i inne zaczynają pylić i ja też kicham, oczy mi łzawią itd. Dexter jest młodym psem ma 2 lata, ale lepiej wybierzemy się do weta, choć w naszej mieścinie to nie ma dobrych. Oby to nie było nic złego:( Dzięki za odpowiedzi.
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
Bąbelki zmniejszyły się, robią się strupki więc to chyba uczulenie bo pies znajomego pitbull ma takie same, od znajomej też słyszałam, że jej piesek ma. Jakieś paskudy atakują nasze psiaki Tak czy siak obserwuje i jak się pojawi więcej jedziemy do weta.
' Once a Bullterrier, always a Bullterrier !! '
'Dobry bądź dla zwierząt
One też kochać ciebie chcą'
z uczuleniem też warto iść. może psiaka swędzieć, to wet przepisze co trzeba i pomoże. no i może zrobi zeskrobinę. Zawsze lepiej jest wiedzieć na 100% a nie gdybać
"Bullterrier nie jest w stanie pogodzić się z głupotą, nawet u swego właściciela"