coco byla na suchej, w ostatnich tygodniach ciazy z przyczyn organizacyjnych bardziej niz zdrowotnych= chwilowy brak dostepu do swiezego miesa i brak mozliwosci zamrozenia duzych ilosci.
myslalam tez o suchej bo ok 4 tyg ciazy zaczela miec zatwardzenia. zatwardzenia minely ale mimo to przeszlismy na sucha z ww powodow.
na wsi po 2,5 tyg uzytkowania eukanuby dla szczeniat i matek karmiacych srednich i duzych ras, wrocilismy do domu i zaczela jesc barfa. teraz mija dwa tygodnie jak jest na barfie. odwiedzili nas wczoraj znajomi, ktorzy widzieli coco tuz po 2 tyg 'suchej kuracji' i teraz po 2 tyg barfowej i od razu stwierdzili, ze teraz coco wyglada duzo lepiej.
mimo, iz karmi i ssie ja 8 smokow, jej siersc jest bez porownania lepsza, swieci sie, nie wyhpada, nie łuszczy sie tak jak wczesniej. moze to hormony.. a moze nie..
mialam wrazenie, ze niedojada na tej suchej bo jej zwyczajnie nie smakuje, owszem na poczatku rzucala sie na nia ale po dwoch dniach euforia minela i ludzie zwracali mi uwage ze w ciazy schudla a przeciez oprocz tego dostawala jeszcze serek i miesko oraz roznosci tylko nie w ilosciach barfowych.
byc moze przejdę jeszcze raz na sucha w celu doswiadczenia, jak juz bedzie po laktacji i w dobrej kondycji - kiedys jak to zrobie, to porownam stan siersci - najpierw barf a potem np miesiac suchej. mam eukanube kolejne 20kg do podjadania i nagrod, jak dostana obie od czasu do czasu to jest atrakcja, ale jako baza jesc tego coco nie chce. nie mowie ze eukanuba jest zla, po prostu lepiej jej sluzyl barf i byla zdecydowanie szczesliwsza wowczas przy i po jedzeniu.
pyza takze eukanube traktowala z przymruzeniem oka, chociaz lepiej o niebo niz coco (oczywiscie pyza tez musiala dostawac to samo bo by byla ciezko obrazona

)
kolejnym minusem sa te za przeproszeniem smierdzace i lepkie gowna o konsystencji dla mnie nie do przyjęcia... i czestotliwosc wydalania mnie rozwala... na barfie mam kilka twardych bobkow - u coco raz dziennie, u pyzy 2-3 razy.
za to zdecydowanie najbardziej sucha dla suk karmiących smakuje krecikowi