Jeszcze mam pytanie w kwestii suplementów typu glukozamina, kolagen etc. czy ma znaczenie czy są to suplementy dla psów czy dla ludzi
Suplementy i odżywki dla psów trenujących sporty siłowe.
- Złośnica
- Pomocny wiedzą: 5

- Kontakt:
Suplementy i odżywki dla psów trenujących sporty siłowe.
no właśnie mnie interwały generalnie wykańczają i odechciewa mi się ćwiczyć
i jak ćwicze to nakładam jedno tempo które staram się trzymać do końca.
Jeszcze mam pytanie w kwestii suplementów typu glukozamina, kolagen etc. czy ma znaczenie czy są to suplementy dla psów czy dla ludzi
Moim zdaniem to przesada, wiele leków dla ludzi, używa się również dla psów - stosując odpowiednio mniejsze dawki (dla dziecka). To samo można zrobić z glukozaminą - np. wersja 3 x 1 tabletka dziennie dla człowieka, dla psa 1 tabletka dziennie. Glukozamina i tak jest droga, nie wiem ile droższa jest wersja dla psa. Kuracja miesięczna dla człowieka to około 50-60 zł. Dla psa starczy na 3 miesiące.
Zstąpił z nieba Archanioł Gabryiel
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...
psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
Z mieczem w dłoni
I białym bullem u boku...
psi behawiorysta http://www.dobrypies.eu
- Złośnica

- Kontakt:
znalażłam takie ceny ( dla ludzi )
Glukozamina Flex ( Olimp ) 60 kapsułek 17 zł.
Kolagen ( Aktiv Plus ) 100 tabletek 25 zł.
czy preparat złożony : Arthreo Free ( Activita ) 60 kapsułek 24 zł.
Activita Arthreo Free to unikalna kompozycja czterech aktywnych składników wspomagających prawidłowe funkcjonowanie stawów, chrząstek stawowych oraz ścięgien.
Glukozamina to podstawowy składnik tzw. mazi stawowej. Niedobór glukozaminy w organizmie powoduje rozrzedzenie mazi, a tym samym większą podatność stawów na ścieranie i uszkodzenia. Wśród wielu pozytywnych cech glukozamina wspiera odbudowę chrząstki stawowej, wzmacnia i uelastycznia jej strukturę, wpływa na sprawniejsze funkcjonowanie aparatu ruchowego.
Chondroityna, obok glukozaminy, jest jednym z głównych składników chrząstki. Zwiększa syntezę proteoglikanów, które wchodzą w skład substancji pozakomórkowej w chrząstce. Dzięki mechanicznym właściwościom substancji pozakomórkowej chrząstka amortyzuje siły oddziałujące na układ ruchu, umożliwia i ułatwia wykonywanie ruchów.
MSM jest znakomitym źródłem bioaktywnej siarki, której związki wpływają na syntezę tkanki łącznej m. in. kolagenu a także wielu innych ważnych enzymów, przeciwciał oraz glutationu.
Witamina C wpływa na wytwarzanie oraz zachowanie kolagenu, a jako silny przeciwutleniacz chroni organizm przed wolnymi rodnikami powodującymi uszkodzenia m. in. w chrząstce stawowej.
SPOSÓB UŻYCIA
4 kapsułki dziennie, najlepiej po 1 kapsułce z posiłkami. Dla osiągnięcia maksymalnego efektu zaleca się stosowanie w okresie ciągłym przez 7-8 tygodni.
Wartość odżywcza 1 kaps. porcja dzienna (4 kaps.)
Siarczan glukozaminy ·2KCl 375mg 1500mg
siarczan chondroityny 300mg 1200mg
metylosulfonylometan 75mg 300mg
witamina C 25 mg 100mg
To tylko przykład...natomiast znalazłam odżywki dla psów sportowych po 190 zł. za 0,9 kg proszku
Glukozamina Flex ( Olimp ) 60 kapsułek 17 zł.
Kolagen ( Aktiv Plus ) 100 tabletek 25 zł.
czy preparat złożony : Arthreo Free ( Activita ) 60 kapsułek 24 zł.
Activita Arthreo Free to unikalna kompozycja czterech aktywnych składników wspomagających prawidłowe funkcjonowanie stawów, chrząstek stawowych oraz ścięgien.
Glukozamina to podstawowy składnik tzw. mazi stawowej. Niedobór glukozaminy w organizmie powoduje rozrzedzenie mazi, a tym samym większą podatność stawów na ścieranie i uszkodzenia. Wśród wielu pozytywnych cech glukozamina wspiera odbudowę chrząstki stawowej, wzmacnia i uelastycznia jej strukturę, wpływa na sprawniejsze funkcjonowanie aparatu ruchowego.
Chondroityna, obok glukozaminy, jest jednym z głównych składników chrząstki. Zwiększa syntezę proteoglikanów, które wchodzą w skład substancji pozakomórkowej w chrząstce. Dzięki mechanicznym właściwościom substancji pozakomórkowej chrząstka amortyzuje siły oddziałujące na układ ruchu, umożliwia i ułatwia wykonywanie ruchów.
MSM jest znakomitym źródłem bioaktywnej siarki, której związki wpływają na syntezę tkanki łącznej m. in. kolagenu a także wielu innych ważnych enzymów, przeciwciał oraz glutationu.
Witamina C wpływa na wytwarzanie oraz zachowanie kolagenu, a jako silny przeciwutleniacz chroni organizm przed wolnymi rodnikami powodującymi uszkodzenia m. in. w chrząstce stawowej.
SPOSÓB UŻYCIA
4 kapsułki dziennie, najlepiej po 1 kapsułce z posiłkami. Dla osiągnięcia maksymalnego efektu zaleca się stosowanie w okresie ciągłym przez 7-8 tygodni.
Wartość odżywcza 1 kaps. porcja dzienna (4 kaps.)
Siarczan glukozaminy ·2KCl 375mg 1500mg
siarczan chondroityny 300mg 1200mg
metylosulfonylometan 75mg 300mg
witamina C 25 mg 100mg
To tylko przykład...natomiast znalazłam odżywki dla psów sportowych po 190 zł. za 0,9 kg proszku
-
Edyta Nowacka

- Kontakt:
-
Edyta Nowacka