schody
-
emara
- Pomocny wiedzą: 4

Hej:) z tego, co się orientuję, to małą kluskę na początku się nosi po schodach, co by nie obciążać jej stawów. Co niektórzy hodowcy zwracają też uwagę, żeby psiak do ukończenia 1roku życia nie skakał np. za kijem do góry, bo to też źle wpływa na stawy bulla, które się dopiero rozwijają i kształtują. No ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni, bo ja moją Haszinę kupiłam gdy miała 6mies i po schodach znosiłam ją przez chwilę, ale z tego względu, że nie była nauczona schodzenia po schodach, ale szybko załapała o co chodzi
. A zakupiłeś już szczylka

-
MiMi
wydaje mi sie ze emilka dobrze pisze, najwazniejsze aby sam ze schodow nie schodzil/ dopoki nie skonczy jakis 4-5 mcy. ja nosilam pierwsza suke do 5 mca/ a coco do 16 mca
ale dlatego ze len i czasem nie chce chodzic a nie ze stawy
najbardziej zgubne jest schodzenie, wchodzenie juz nie tak bardzo. ale jak tylko kregoslup pancia pozwala- nosic jak najdluzej/ oczywiscie w granicach rozsadku- nie do starosci
najbardziej zgubne jest schodzenie, wchodzenie juz nie tak bardzo. ale jak tylko kregoslup pancia pozwala- nosic jak najdluzej/ oczywiscie w granicach rozsadku- nie do starosci